Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 821/1014 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,561 - 6,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. İşte bu sebeplerden dolayı yatırım amaçlı Türkiye de emlak alanın aklından zekasından şüphe ederim. Belaya koşarak gidecek aptallar varsa bilemedim!

İstanbul listede Avrupa şehirleri arasında gayrımenkul yatırımında son sırada olmayı hak ediyor.

Ne demiş peygamberimiz? Hakettiğiniz gibi yönetilirsiniz!

Alıntı Originally Posted by alidesidero Yazıyı Oku
    Bir tanıdık çekmekoyde eşkiyaoğulları tarafından yapılmış bir villa sitesinde oturuyordu. Aidatlar çılgınmış, ancak oturanlar paralı olduğundan sağımda zorluk çekilmiyormuş. Emekli bir subay yönetici seçilmeyi başarmış. Bakmışki usulsüz giderler, kendilerine ait mülklere çevre aydınlatmadan elektrik çekilmesi, sekreterlerin telefonlarnın ödenmesi vb. Adam hortumları kesince uğraşmaya başlamışlar. tehditler, yıldırmalar, davalar. sonunda adam kanserden ölmüş. Yönetimide tekrar ele geçirmişler

2. Ben aidat larda değilim evin satışı 420 000 TL banka getiri aylık 4500 TL kiraya ancak 1000 veya 1200 TL kiraya gidiyor...nasıl yapmalı parayı bankaya koyalım mı ..yoksa evi alıp kiraya mı vermek......hangisi gerçek değerde ev mi, kira mı

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Getiriyi götürüyü boşver. Şuna odaklan önce.

Diyelimki evi aldın kiraya verdin. Kiracı kirayı ödemedi ve çirkef birisi çıktı. Nasıl çözeceksin? Dava aç 3-5 sene uğraş.

Veya ev aldın site yönetimi aidatı fahiş bir şekilde arttırdı. Kiracı bulamıyorsun. Kiracı bu aidat çok dedi. Site yönetimini kime şikayet edeceksin? 4/5 çoğunluk toplayıp site yönetim planını değiştirebilecek misin? Veya yönetime dava aç 3-5 sene uğraş.

Bunlara hayır diyorsan emlak yatırımı yapma. Yok bana farketmez diyorsan belayı severim diyorsan git emlak yatırımı yap.

Alıntı Originally Posted by berk06 Yazıyı Oku
    Ben aidat larda değilim evin satışı 420 000 TL banka getiri aylık 4500 TL kiraya ancak 1000 veya 1200 TL kiraya gidiyor...nasıl yapmalı parayı bankaya koyalım mı ..yoksa evi alıp kiraya mı vermek......hangisi gerçek değerde ev mi, kira mı

4. Ben her fırsatta söylüyorum "aidatsız sokak arası küçük binaların gözünü seveyim" diye.

İnsanlar hemen tepki veriyor yok otopark, yok güvenlik, yok havuz, yok bilmemne.
    Başka bir forumda sık sık görüyorum "sitenin otoparkında aracıma çarpmışlar" veya "güvenlikli sitede otoarktan aracımı çekiciyle çaldılar" gibi haberleri..

Neyse..
    İnsanlar "aidat veriyoruz ama karşılığında şu şu hizmetleri alıyoruz" diye kendilerini kandırmaya devam etsinler bakalım.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Ben asla konut yatirimi yapmam...arsa veya tarla pesinde kosarim.sahibinden tarla bakmaktansa gider koye kahvede oturur bir sekilde ucuz tarla kovalarim.ama konut yatirimi bana cok sacma geliyor.ytd

LG-D724 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Aynı fikirdeyim. Özsermayesi yeterli olan geçmişi belli olan mühetahhitlerin yaptığı, basit Otoparkı olan basit az katlı apartmanlar en iyi tercih emlakla.

Kanun boşluğunun bu kadar büyük olduğu bir ülkede siteden ev alan kazık yemeyi göze almış denektir.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ben her fırsatta söylüyorum "aidatsız sokak arası küçük binaların gözünü seveyim" diye.

İnsanlar hemen tepki veriyor yok otopark, yok güvenlik, yok havuz, yok bilmemne.
    Başka bir forumda sık sık görüyorum "sitenin otoparkında aracıma çarpmışlar" veya "güvenlikli sitede otoarktan aracımı çekiciyle çaldılar" gibi haberleri..

Neyse..
    İnsanlar "aidat veriyoruz ama karşılığında şu şu hizmetleri alıyoruz" diye kendilerini kandırmaya devam etsinler bakalım.

7.  Alıntı Originally Posted by berk06 Yazıyı Oku
    Ben aidat larda değilim evin satışı 420 000 TL banka getiri aylık 4500 TL kiraya ancak 1000 veya 1200 TL kiraya gidiyor...nasıl yapmalı parayı bankaya koyalım mı ..yoksa evi alıp kiraya mı vermek......hangisi gerçek değerde ev mi, kira mı

420 liralık evin kirası 1200 tl değildir, 1500-1600 falandır, ayrıca 420k nakit paran varsa zaten direkt mevduata koy, 420 lik ev alan adamın 200 civarı nakiti vardır kalanı kredidir, kim elindeki para kadarlık ev alıyor ki.

piyasada nakit parası olan çok az adam var.

nakitin kral olacağı günler uzak değil...

8. Diyelimki tarlan iyi yerde. Densizin birisi geldi çöktü. Üstüne gecekondu yaptı. Aile kalabalık. Pislik bir aile olsun. Çıkartabilir misin? Çıkartamayan sana onlarca somut örnek verebilirim. Dava açabilir misin? Dava aç 3-5 sene uğraş işin yoksa.

Alıntı Originally Posted by kemer77 Yazıyı Oku
    Ben asla konut yatirimi yapmam...arsa veya tarla pesinde kosarim.sahibinden tarla bakmaktansa gider koye kahvede oturur bir sekilde ucuz tarla kovalarim.ama konut yatirimi bana cok sacma geliyor.ytd

LG-D724 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 821/1014 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •