Originally Posted by
thron
sn. whale,
sn. cautionary nin yazısını alıntılamış olsanızda konuyu açan kişi olarak birkaç birşey yazma ihtiyacı hisseetim.
öncelikle burada vurgulanan konu iş özel hayat dengesini neredeyse ortadan kalkması haftalık 40 saat olan çalışma saatinin pratikte 60 a dayanmasıdır
peki insanlar niye 60 saat çalışıyor kendilerini heyecanlandıran şirketlerini fezaya çıkaracak projeler için mi?
Tabii ki hayır, yapılan büyük oranda amelasyon veya ego sahibi bir yöneticiden laf duymamak için aynı işin kırk şekilde incelenmesinden ibaret.
360 derece masalınızı da pratikte uygulayan falan yok kusura bakmayın.
tabii ki iyi kurumlar iyi yöneticiler vardır ama sayıları süratle azalıyor, zira yönetici dediğim adam da bir üstünün izin verdiği ölçüde iyi olabilir. bir üstü haftalık 300 adam saatlik iş beklerken kimse 200 saatlik iş yapamaz.
%100 katılıyorum.
İstanbuldaki en büyük aile şirketleri ve holdinglerin genel müdürlükleri, bankaları ve bağlı iştiraklerinde durum dediğiniz gibidir.
Türkiye'nin sorunu çalışma saatleri ile ilgilidir.
Bu konuda IK departmanlarının da eli kolu bağlıdır. Her kim ki sıradışı saatlerle çalıştırılıyorsa hukuki yollara başvursun derim. Keza ben öyle yaptım ve yasal haklarımı aldım.
Avrupa'da bir çok ülkede 40 saatten fazla çalışmak yasaktır.
Avrupa sosyalizmi güzel uygulamaktadır. Türkiye ise maalesef kapitalizmden, vahşi kapitalizme geçiş yapmıştır.
syg.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri