Sayfa 302/1013 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    Evdeki altin niye satilir.?

http://i.hizliresim.com/01Dz4Y.jpg

Bu grafik dogru mu ?

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Merkez bankaları altın karşılığında bildiğim kadarıyla TL basabiliyor benim şu kadar altınım var diyor oda sen şu kadar basabilirsindiyor birileri yalnız ekonomide aşırı basılan para önce enflasyonu azdırır peşinden faizi azdırır hatta bir noktadan sonra yan yana giderler hiç bir merkez bankası başkanı para basmaz en son Özal döneminde bu oldu sonra konu tarih oldu
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    Merkez bankaları altın karşılığında bildiğim kadarıyla TL basabiliyor benim şu kadar altınım var diyor oda sen şu kadar basabilirsindiyor birileri yalnız ekonomide aşırı basılan para önce enflasyonu azdırır peşinden faizi azdırır hatta bir noktadan sonra yan yana giderler hiç beş merkez bankası para basmaz en son Özal döneminde bu oldu sonra konu tarih oldu
    o dediğiniz 1970 lerde kaldı......üstü kapalı rezerv paralarla yapılıyor.....Çin boşunamı yuanı rezerv para yapmaya çalışıyor....birde petrol ve doğal gaz rezervleri de teminata alınarak yapılmaya başlandı son dönemde.....ama yaygın değil heralde..emin değilim.ama en büyük rezerv para dolar hala......yani dolaylı olarak döviz durumunuza göre....

3. Tanidiklarimiz in bir kismi fiziki altinlarini bankaya koyup.

Eee bir cacik olmuyor diyip
    Digital oldugundan bozdurup

28 ci katta veya 30 cu katlarda evler aldilar. Biraz borclandilar
    Simdilik mutlular.
    Kimi kira aliyor
    Kiminin ki bos.

Ben sahsen altinin alinirsa eski usul olmasini fiziki daha mantikli buluyorum.

Gm star gumus digital aliyorum ama.
    Dogrusu eski usul geliyor.

Evet benim civarımda da var, fizikiden dijitale çevrilince bir gün mutlaka kaşıntı yapıyor ve bozduruluyor..

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    o dediğiniz 1970 lerde kaldı......üstü kapalı rezerv paralarla yapılıyor.....Çin boşunamı yuanı rezerv para yapmaya çalışıyor....birde petrol ve doğal gaz rezervleri de teminata alınarak yapılmaya başlandı son dönemde.....ama yaygın değil heralde..emin değilim.ama en büyük rezerv para dolar hala......yani dolaylı olarak döviz durumunuza göre....
    bu bilgi iyi oldu, bu GLP nin ilk günü 50 milyar tl talep oldu meblağ çok yüksek 11,75 den ucuza para kapma gibi algıladım, bankalar daha yüksek artışların olacağını falanmı tahmin ettl ? sizin GLP beklentiniz ne yönde , bu yıl kaç artış gelir ? Fed benzeri 3 de mi kalır ?
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

6.  Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    Tanidiklarimiz in bir kismi fiziki altinlarini bankaya koyup.

Eee bir cacik olmuyor diyip
    Digital oldugundan bozdurup

28 ci katta veya 30 cu katlarda evler aldilar. Biraz borclandilar
    Simdilik mutlular.
    Kimi kira aliyor
    Kiminin ki bos.

Ben sahsen altinin alinirsa eski usul olmasini fiziki daha mantikli buluyorum.

Gm star gumus digital aliyorum ama.
    Dogrusu eski usul geliyor.

Altın alan adam zaten kendini olası felaket senaryolarına karşı korumak için alıyodur altını.

Olası bir felaket senaryosunda da bankadaki dijital altınlar puf olup gidecek.

E altının değer kazanabilmesi için de o felaket senaryosunun gerçekleşmesi lazım.

Dijital altın oksimoron bir olay yani

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yapısal reformlardan bahsedilmiş? Ama yapısal reformun ne olduğu konusunda bile bu forumda tam bir fikir birliği bulunmamakta..

3-Gelir dağılı eşitsizliğinin giderilmesi için -vergi ve gelir ile alakalı yasal düzenlemelerin yapılması...Söz gelimi örneğin ayda oldukça yüksek para kazanan esnaf, doktor, avukat, vs lardan asgari ücret düzeyinde vergi alınır iken dolaylı vergiler ve işçi ile memurlardan alınan yüksek vergilerden vazgeçilmesi..ve kazanca göre vergi alınması..
    İşçi ve memur ömründe vergi dairesi görmüşmü?

Saçma sapan bir şeydir bu, ücretin bu gerisini biz hallederiz sittir ol git, sistemi lazım!

Neyi kazanıyor devletin memuru, döt terimi üretiyor mesela?

Sadece hak ettiği maaş verilir, vergi hikayedir.

Sayfa 302/1013 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •