Sayfa 182/385 İlkİlk ... 82132172180181182183184192232282 ... SonSon
Arama sonucu : 3078 madde; 1,449 - 1,456 arası.

Konu: AKYHO - Akdeniz Yatırım Holding

Beklenen Tanıtek ortaklığı da tamam. son işlem ticaret sicilde ilanı ki o da hafta başı biter.
    lakin asıl beklenti mai ve tanıtek ihale haberleri.
    bu arada hisseyi artık birileri tutmalı ve almalı.

Tanıtek'in sermayesi bizim katılımımızla 10 milyon oldu ve biz 5 milyonla bu şirkete ortak oluyoruz.
    Sermaye artışının 1.250.000 TL'si tescille kalan 6 ayda ödenecekmiş.
    Tahsisli sermaye artışından 20 aralık'ta kasaya 31.000.000 TL para girdi.
    Bunun 10 milyonu aralık ayında Mai'ye ödendi ve 21 milyon kaldı. Bu 12 aylık bilançoya yansıyacak ve kalan para finansal gelir getirmeye devam edecektir.

Tanıtek ödemesinden sonra kalan 20 milyonla kısa vadeli krediler yapılandırılabilir ki az bir miktar var.

Taşeron kadro geçişi ile daha önce yazdığımız ve şirketin açıkladığı üzere süresi içinde iptal edilen sözleşmelerden %5 tazminatla gelir yazacak ve işlerin devam etmesinden daha karlı hale gelecek. Kıdem ve ihbar yükünden de kurtulacak.

Şirket Mai ve Tanıtek ortaklığı ve analist toplantısıyla ihale beklentileri yarattı ve şimdi herkesin gözü kulağı burada. Dolayısıyla olası ihale haber akışları önem kazanıyor.

3. bu habere daha fazla tepki vermesi gerekmiyor muydu

Daha önce açıklanan haberin resmileştirişmesiydi lakin yine de daha iyi fiyatlaması gerekirdi.

Haber kötü piyasada geldi ve iki günlük düşüşte alttan alan ata, gedik, meksa 5/10 kademeyi görünce veriyor.

Ben TEB’in alıma geçeceği yabancı alımını bekliyorum muhtemelen ihale haberlerini bekliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by HAK Yazıyı Oku
    Daha önce açıklanan haberin resmileştirişmesiydi lakin yine de daha iyi fiyatlaması gerekirdi.

Haber kötü piyasada geldi ve iki günlük düşüşte alttan alan ata, gedik, meksa 5/10 kademeyi görünce veriyor.

Ben TEB’in alıma geçeceği yabancı alımını bekliyorum muhtemelen ihale haberlerini bekliyor.

evet olabilir. Belki bu haberle diipten dönüşü gerekleştirecekler ama sonrası için de, ihale haberleriyle yönlendirecekler belki de.. o sebeple bugünkü kapanış biraz kritik gibi.. gönlümüz yeşil mumdan yana..

edit : yeşil mum diyorum ama grafiğin son haline bakınca 5,76-5,74 inip sanki bir 0,618 düzeltmesi yapacakmış gibi duruyor.. tahmin etmek zor
    Son düzenleme : muhendis; 11-01-2018 saat: 14:37.

6. geri çekildi neden acaba

Akdeniz Güvenlik, Tanıtek’in yüzde 50’sini satın aldı Özel güvenlik sektörünün en büyük oyuncularından birisi olan
    AkdenizGüvenlik, ağırlıklı olarak kamu kurum ve kuruluşlarına plaka tanıma, araç takip ve denetimli serbeslik
    konularındaprojeler üreten bilişim sektörünün önemli oyuncusu Tanıtek’in yüzde 50 hissesini satın aldı. Akdeniz
    Güvenlik,özel güvenlik sektöründeki deneyimini yine güvenlik alanına hizmet sağlayan bir teknoloji firması ile güç
    birliğiyaparak daha da geniş bir alanda uygulama kararı aldı. Akdeniz Güvenlik, Türkiye’deki geçmişi 2004 yılına kadar
    uzananTanıtek Bilişim Sistemleri’nin yüzde 50’sini satın alarak güvenlik sektöründe yeni bir alana giriş yaptı.
    MerkeziAnkara ODTÜ’de bulunan Tanıtek Bilişim Sistemleri, ağırlıklı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, Aselsan,
    belediyelergibi kamu kurum ve kuruluşlarına özel çözümler üretirken, plaka tanıma, araç takip ve denetimli serbestlik
    konularındaprojeleri hayata geçiriyor. Ürettiği özel çözümler sayesinde tasarladığı ve geliştirdiği ürün ve markaları
    oldukçabüyük potansiyel barındırıyor. “Akdeniz Güvenlik’in karlılığına olumlu katkı yapacak†Satın alma ile ilgili
    biraçıklama yapan Akdeniz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, Tanıtek ile yapılan ortaklık sayesinde
    güvenlikve savunma sanayisindeki deneyimlerini yeni bir alana daha taşıdıklarını söyleyerek “Bugüne kadar kamu ve özel
    sektörmüşterilerimizle kurduğumuz güçlü ilişkilerimizi bir üst boyuta taşıma hedefimiz çerçevesinde Tanıtek ile bu
    ortaklığıgerçekleştirdik. Bu satın almanın bir diğer nedeni de ortaklarımız, hissedarlarımız ve çalışanlarımıza daha
    fazlakatma değer yaratmak yönündeki stratejimiz doğrultusunda yüksek karlılığa sahip alanlara yönelmemizdir. Büyüme
    potansiyeliyüksek, karlı pazarlara ürünler tasarlayan Tanıtek’in bu sayede elde ettiği yüksek marjların, Akdeniz
    Güvenlik’inkarlılığına olumlu katkı yapacağına inanıyoruz†dedi. Türkiye’nin güvenlik açısından son derece büyük bir
    pazarolduğunu anımsatan Şimşek, “Yazılım sektörü sadece Türkiye’de değil, dünyada da gelişime ve büyümeye sürekli
    açık.Bu noktada Tanıtek’in tasarladığı ürünler ve çözümler Akdeniz Güvenlik’in uzman olduğu güvenlik sektöründe
    ihtiyaçlarınteknolojik boyut katılarak giderilmesi yönünde büyük bir öneme sahip. Her iki şirketin uzmanlığının
    yaratacağısinerji sektörümüzün büyümesine de katkı sunacak†yorumunu yaptı. ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren
    yazılımüreten Tanıtek’in bünyesinde farklı kurum ve kuruluşlara hitap eden 5 ayrı ürün ve markası bulunuyor.
    -Platurkadlı plaka tanıma ve TEDES/EDS Sistemleri Yönetim Platformu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün her türlü plaka
    tanımasistemi yazılım ihtiyacının karşılanması için geliştirilmiş yazılım platformudur. -Pointr Plaka Tanıma ve
    TEDES/EDSSistemleri Donanımı, trafik denetleme ve otoyol güvenliği için kullanılmakta. -Araç ve kişi takip sistemi
    olanTektakip adlı ürün sayesinde araç içindeki insan, hayvan, eşya, hasta gibi unsurlar takip edilebiliyor. -Biksis
    BiometrikKontrol Sistemleri ile adli denetim uygulanan kişilerin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından bilgisayar
    ortamındatakibi yapılabiliyor. -Doorbino Akıllı Kapı Dürbünü Yönetim Sistemi sayesinde kapı dışı görüntüsü, yüz
    tanıma,dış mekanların kontrolü gibi ihtiyaçlar sağlanabiliyor.

8. haberler guzel ama fiyata pek yansımadi hele ki endexin tepki verdiği bir zamanda. ilginç ve sinir bozucu

Sayfa 182/385 İlkİlk ... 82132172180181182183184192232282 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •