Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Son aylarda çok sayıda hırsızlık olayı duyuyorum..Bir arkadaşım Bostancı civarında evine hırsız girmeyen kalmadığını söyledi...Geçen hafta Bakırköy'e taşınan bir arkadaşım taşındığı hafta evine hırsız girince tekrardan Atakent'teki eski sitesine taşınma kararı aldı..
Yani şimdi ben bir eve milyon lira vericem ama huzurum olmayacak..
Site dışında yaşayanlar bu konuda ne düşünüyor acaba?
Sayın djoz malesef soylediklerinizin hemen hemen hepsine katılıyorum. 15 temmuz halk için bir silkelenme oldu insanlar çoğu şeyin farkına vardı. Umutsuzluğun olduğu ortamda para sıkışıklıgının olduğu ortamda nakit para çok önemlidir ki elinde olan insanda bunu betona gömmek istemiyor. Benim elimde de nakit olsa bende betona gömmem ne yalan söyleyeyim. Sadece satın alma değil işin ilginç yani Beşiktaş ve çevresinde kira fiyatlarının da düşüyor olması. Canlı şahit olduğum kaç olayla karşılaştım. Kentsel dönüşümün de etkisi olabilir zaman gösterecek ama şu bir gerçek ki emlak sektöründe problemlerin olduğu yadsınamaz bir gerçek.
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin ahmetg ev fiyatını 3 farklı emlakçı ile konuşup kararlaştırdık 3 ününde birbirinden haberi yoktu. Hepsi yaklaşık aynı rakamı söyledi bizde onların söylediği rakamın 10 bin tl altına açtık ilanı. Keza sahibinden deki metrekare fiyati cinsinden hesap yaparsak 45 bin tl aşağısına denk geliyor. Başka sitelerdende benzer fiyat aldık. Bizim satmaya çalıştığımız fiyat 440 bin tl. Emlakçılarin söylediği fiyat 450 bin. Beşiktaş Türkali Mahallesi metrekare fiyati 7500 tl. Ev ise 67-70 metre kare. Artık satilmazsa oturmaya devam edeceğiz yok fiyatına satmaktansa.
Anadoluda 120 -150 kira çarpanına güzel sıfır evler alınabiliyor. Bunun üstünde çarpanı olan evler çarpan arttıkça zaten kalabalık popülarite pahalılık artıyor uzak durmak gerek bence. Onun yerine arsa daha mantıklı uzaklarda para etmeyen ama medeniyetten uzak anadolu topraklarında yaşamak daha doğal ve sağlıklı. Oturduğum ev 375 -400 kira çarpanı kira veriyorum hiç işim olmaz. Verirse 150 kiraya satın alırım üstüne tek kuruş vermem.
375 ayda bana geri dönecek kendini amorti edecek derken zaten evin beton ömrü 50 yıl eee niye o kadar para bayılayım. Bırak beton ömrünü bizim ömrümüz ne kadar? Mantıklı kira çarpanı 120 bence hadi bu çok ucuz dersen ben 150 kira çarpanının üstünde kirada otururum ağa net...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Malesef Emlakçılık sistemi ve emlakcilar konusunda haklısınız ulkede ciddi bir duzenleme gerekli bu konuda fakat diğer taraftanda evin olabildiğince elden çıkması emlakçı içinde avantaj çünkü nakit girişi sağlıyor emlakçı da satamayacagi evi uzun süre elinde tutmak istemez bin tl daha fazla kazanmak için. İkinci olarak ben suan bulunduğum evi satsam aynı özelliklerde aynı yerde ev alamıyorum malum sitedeki ilanları gördükten sonra. Acaba insanlar ucuzsa vardır bir bit yenigi gozuylemi bakıyor bilemedim.
Yer İmleri