Sayfa 308/1013 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Sizden onceye gidelim; sizde aldiginiz malzemenin parasini 6ay sonra odeyecekseniz; siz de orada avantajlisiniz, uretici iseniz atiyorum domates sizin tarladan geliyor ve siz bunu salca yapip, piyasaya faturaliyorsaniz durumunuz asagidaki gibi olur..

Ama sirketinize aldiginiz araclar, demirbaslar ve tesvikler ise arti hanenize yaziliyor bunlari da genis olarak dusunmeliyiz. Kar zarar dengesi......

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Türkiye'de yaşamadığınız belli. Türkiye'de tahsilat vadeleri 6 aya yakındır. Ve bu vadeler faturanızı kestiğiniz andan itibarendir. Fatura'nın kesildiği ayı takip eden ayın 16 sında KDV beyannamesi verilir, Faturadaki %18 KDV yi giderlerinizdeki kdv yi mahsup ettikten sonra devlete yatırmanız gerekir , o ayın 26 sını geçirirseniz ceza ve günlük faiz işler.

Ettiğiniz kardan alınacak vergiyi devlet 15-20 sene evvel yıl sonunda alıyordu. Enflasyon arttığı için devlet dedi ki: Ben bu vergiyi senden sene sonunda alınca enflasyondan dolayı zararım oluyor, Bunu bana *önceden ver*. O yüzden 3 aylık peşin vergi kuralını çıkardı. ilk 3 ay içinde yapılan kar 3. ayın sonunda aynı KDV de olduğu gibi devlete yatırılıyor. Ama dikkat edin vadeler 6 ayı bulduğu hatta bazı sektörlerde daha da uzun olduğu için bu yatırdığınız vergiyi doğuran kazancı daha tahsil dahi edemediniz. Yıl sonunda komple bir mahsuplaşma yapılıyor. Ama ödediğiniz peşin vergiyi eğer yılın 2. yarısında zarar etmişseniz tabii ki geri alamıyorsunuz. bir sonraki karınızdan düşmelisiniz. O da öyle bir kar edebilirseniz.

li eki eklemem ile beni hanim yapmani bagdastiramadim canin saolsun.
    Soz ise Manisaya gelince; belki oralardan katilim yaptigini dusundum- sorry o halde...

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Sevgili servethanım,

Adım DeliKAN.

Ege sanayisi ile ilgili olarak senin dediğinle benim dediğimle alakası ne. ?
    Son düzenleme : servetbey; 20-03-2017 saat: 11:16. Sebep: kelime toparlama...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    li eki eklemem ile beni hanim yapmani bagdastiramadim canin saolsun.
    Manisa ya gelince belki oralardan katilim yaptigini dusundum- sorry o halde...
    Sorry bizden efenim..

İzmir'den katılıyorum yarışmaya Manisa'dan değil.... Diğer yarışmacı arkadaşlara da başarılar dilerim..

..(imza)...
    DeliKAN.

Eywallah, ikimizin yaslari yakin aslinda, 1-1 mizi kirmamak daha iyi ve su anki sizden bir yas daha az oldugumda emekli olabilecegime sevinip umarim burdan sohbete devam ederiz.....

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Sorry bizden efenim..
    İzmir'den katılıyorum yarışmaya Manisa'dan değil....
    Diğer yarışmacı arkadaşlara da başarılar dilerim..
    ..(imza)...
    DeliKAN.
    Son düzenleme : servetbey; 20-03-2017 saat: 11:14. Sebep: kelime organizasyonu....

5. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı.

1,33 milyar usd teklif gelmiş.(eğer yanlış okumadıysam)
    http://www.sondakika.com/haber/haber...alesi-9395508/
    Son düzenleme : epikurus; 20-03-2017 saat: 12:21.

6. finansbank qnb 4 lü hesap faizleri;
    dolar 2,70 - euro 1,00 - sterlin 1,20 ve liraya da 11,50 her gün işlenen gecelik faiz uyguluyorlar.

7. https://www.odeabank.com.tr/tr-TR/Sayfalar/default.aspx

bununla calısan var mı !
    adam 3.75 veriyor. dolar a
    Benim Cumhuriyet teyze bank 2.2 de benjamın faiz de !

Altın başlığına yazmıştım ama altın popülaritesini yitirdiği için okuyan az..burayada yazalım..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    bakalım fed ne yapacak.
    belki yapmaz.
    belki yapar 0.25
    veya 0.50
    yellen bu..
    algıyı yönetiyor.
    ABD'de üretici fiyatları Şubat ayında tahminlerin üzerinde artış kaydetti.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ÜFE Şubat'ta aylık %0.3 arttı. Yıllık bazda artış %2.2 oldu. ÜFE bir önceki ay yıllık bazda %1.6 artmıştı..
    Dolar, dolar dolmaz, bizi ilgilendirmezde..

Yellen teyzemiz kötü doldurabilir doları..

Enflasyon aldı başını gidiyor..

Fakat büyüme başını alıp gitmiyor..zor birim durum..

Teyzemiz diyorki işgücü verimliliği felan ona belediye baksın..

Pardon Trump dayı baksın diyor..

Sonunda enflasyonun gerisinde kalan benim..

Hesabını ben vereceğim..

Trump dayı büyütsün büyümeyi..

Trump dayı büyüttü, büyüttü..

Büyütemedi..

Boks maçı var o zaman..

Trump dayı gevşiyecek..Yellen teyze sıkacak..
    Ha ha büyüme düşük ama enflasyon var..

Enflasyon'un gerisinde kalmakta var..

O zaman faiz artacak ama büyüme ne olacak..

Çaresi var..hem Trump dayı ile boks maçı yapmaya gerek yokmuş..

FED Ocak ortasından beri bilançosunu 267 milyar dolar daha arttırmış..gizlice..

Yani piyasalara likidite vermiş..

Bir taraftan faiz arttır..diğer taraftan para bas..

Uzun vadede altın tutmak için iyi nedenler bunlar..

Aşağıdaki yazı ile birlikte düşünmek gerek

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Trilyonlarca dolarlık borçlar 2009 krizi gibi kolay parayla sürdürülemeyecek Altının değerlenmesi krizi tetikleyecek...
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Evet buna katılıyorum..ama olay tahvil lerde patlayacak bence.
    Esasen kolay para bir şekilde devam ediyor..yani QE forever..

Bill Gross ''ECB ve BOJ'un parasal genişlemesinden çıkan paranın bir kısmı ABD bonolarına gidiyor..şayet bu MB'ları tahvil alımlarını sonlandırsa ABD 10 yıllıklar 3.5'larda olur'' diyor..

Buda esasen büyük olur küçük olur bilinmez ama bir yerlerde kriz demek....Çünki aşağıdaki boğa trendinden her çıkış globalde krizlerle sonuçlanmış..

Global anlamda doğru dürüst bir gidişat bu boğa trendinin devamına bağlı..yani sıfır faizlere doğru gidiş..buda kolay paranın devamına bağlı esasen ve her sıkılaştırma krize/krizlere davetiye çıkarmak demek..

Bakalım böyle nereye kadar gidilecek..

Belli olmaz birileri başlama düdüğünü çalıverir..

Yandım Allah çekmeyelimde..

Sayfa 308/1013 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •