Sayfa 6/15 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
Arama sonucu : 119 madde; 41 - 48 arası.

Konu: duz dunya teorisi hakkinda sohbet- tartisma- degerlendirme vb..

Merhaba,

Ay in daha buyuk olmasinda gunesi kapatma suresi ve yer deki karanlik yapabildigi cizgi genisleyecektir, tersi kosulda da ters durum olusur...

Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku

Yani aradaki mesafeler birkac milimetre degisse bile, tam olarak golgede kalan bolgenin alani degisecek.
    1969 da iyi kaplama yapildi mi acaba..

Radyasyon fazla oldugu icin cesitli kaplama metodlari ile insanlara zararli olmasinin onune geciliyor. Ama uzun vadede yine etkili.
    Uydular oyle elbette bazi kartlari bazen calismiyor... Uydu lar ve uydu antenleri yalan olayi bana pek dogru gelmemekte zaten..

Uydular icin de elektronik sistemlerinin yedekleri bulunuyor. Iki ucus bilgisayarindan biri ariza yaparsa, kontrolu digeri ele aliyor gibi.

Jupiter'deki firtina bence nazar boncugu. O konuda pek bir bilgim yok, neden yuzyillarca orada duruyor? Guzel bir soru. Bunu da belki baska bir forumdas arastirip bizi bilgilendirir.
    Dunya fotosunu uzaydan cekilmesi de kolay degil, cunku o balon belli yukseklikte patliyor, video lar var. Ama imkan var ise izlemek isteriz dunyanin videosunu yada goruntusunu....

Bir de Dünya'nin yuvarlak oldugunu gosterir resimlerin fotoshop olma ihtimali var. Bunun icin gecenlerde bir arkadasim uzaya balon gonderip fotografini cekti. Kendisinden rica ettim, gelince buraya yukleyip sizlerle paylasacagim.

Michigan golu karsi kiyilari video sunu izlediniz mi orada mesafe 50km ve binalar gorulebiliyor. Bir de afrika dogu kiyilarinda 230km civari bir goruntu var ona da bakiniz. Aslinda onlar da kendilerine niye everest i heryerden goremiyoruz diyorlar.. Bunu incelemek lazim..

En guclu dayanaklar soyle; niye Antartika uzerinden ucamiyoruz, bunu da ispat edip, curutulmesi iyi olurdu.. Neyse 2041e kadar bekleyecegiz yada o tarihte bu kural uzatma alir ise hic bilemeyecegiz..

Alıntı Originally Posted by wise Yazıyı Oku
    çok bilimsel anlatmaya gerek yok dünya düz ise niye ufuk çizgisi var..? gemiyle uzun yolculuk yapanlar bilir bir kıtanın önce yüksek yerleri gözükür..

ufuk çizgisi palavra diyorsanız, iyi bir havada akdeniz kıyılarından güçlü bir dürbün veua teleskopla bakınca afrika kıyıları niye gözükmüyor..? gece veya gündüz..
    En uzak mesafe herhalde SILI nin san diago ile Guney Afrika Cumhuriyeti cape town olabilir..
    Bittigi yer Antartika- video lara goruntulere bakmadiniz mi

dünya düzlem üzerinde ise bitiği bir yer olmalı, o zaman , doğu batı eksenininde en uzak iki nokta neresi..? mesala tokyo new york mu..?

böyle iki nokta varsa uçakla seyahat etmesi 40 saatten uzun sürer, dünya üzerinde en uzak iki nokta arası hiç bir yolculukta 40 saat sürmüyor, tabii havada kalma süresi hesaplandığında..!!

Bu felix vardi hatirlarsaniz- neden ise sadece new mexico kadraja girebilmis diyorlardi goruntulerde, bir de o yukari cikarken yatay da ne kadar mesafe uzaga indi bu arkadas, aslinda cikip bi kac saat takilip atlasa - acaba inecegi yer degisir mi yoksa dunya ile ayni hizda donmeye devam mi eder (kuresel sistem)

4.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Sayin Tarantula ve Servet Bey,

Oncelikle hayirli Pazarlar. Kendime guzel bir kahve yaptim ve yazdiklariniza simdi detaylica bakma firsati buldum. Bazi argumanlar benim de kafami mesgul etti ve internetten biraz arastirma yapmak durumunda kaldim. Mesela Dunya ve Ay birbirini etkiliyorsa, neden Gunes ve Dunyanin kendi eksenleri etrafindaki donu hizi ayni degil sorusu cok hosuma gitti.

Bu ifade genellestirilebilir mi diye dusundum ve astronomide "tidal locking" ya da (kendi cevirim ile gel-git kitlenmesi) ile aciklanabilecegini gordum. Nedir efendim bu gelgit kitlenmesi? Wikipedia'ya gore aciklamasi su sekilde:

Gelgit kilitleme (yer çekimi kilitleme veya çekilen rotasyon), bir yörüngede astronomik bir vücut ve yerçekimi ortağı arasında açısal momentumun net bir transferi olmadığında ortaya çıkar. Bu durum, iki yörünge cisimcikleri arasındaki yerçekimi gradyanından (gelgit kuvveti) kaynaklanabilir ve yeterince uzun bir süre boyunca etki eder. Yörüngesel eksantriklik tam olarak sıfır olduğunda, gelgit kilidi, dönen cisimlerin sürekli olarak eşine bakan bir yarımkürede oluşmasına neden olur; bu, senkron dönüş olarak bilinen bir etkidir

Yani bu ifadeyi genellestirebiliriz. Kaynaklar da tidal locking diye arattiginizda Wikipedia'nin kaynakcasinda belirtilmis. Ilk kaynak bir kitap ve ikincisi bir dergi makalesi. Muhtemelen biliminsanlari bunlari degerlendirmisler ve onaylandiktan sonra yayinlanmistir.

Peki efendim neden Gunes ile Dunya arasinda boyle bir etkilesim yok? Bunun sebebi yine aciklamada mevcut, kutlesel olarak birbirlerine yakin olmasi ve cisimlerin birbirine uzak olmamasi gerekiyor. Dunyanin Ay ile kutlece orani yaklasik 80, ayni oran Dunya ve Gunes arasinda 330.000. Mesafeler de fazla oldugu icin bu etkiyi goremiyoruz.

Gunes tutulmasi neden tam olarak gunesi kapatiyor? Bu da aslinda bulundugunuz konuma gore degisiyor. Bazi yerlerde tam kapatmiyor. Asagidaki gorsel daha iyi aciklayacaktir. Ucgen benzerliginden, Ay Dunya'nin onunde oldugu surece ve Gunes-Ay-Dunya arasindaki mesafelerin belli bir oranda olmasi kosuluyla, Dunya'daki gozlemci, Gunes'in tam olarak Ay'in arkadasinda kaldigini gorecektir. Yani aradaki mesafeler birkac milimetre degisse bile, tam olarak golgede kalan bolgenin alani degisecek.

Radyasyon konusunu da soyle aciklayabiliriz. Evet Dunyanin etrafinda Val Allen radyasyon bolgesi bulunuyor. Dunya'dan uzaklastikca etkisi azaliyor. Radyasyon fazla oldugu icin cesitli kaplama metodlari ile insanlara zararli olmasinin onune geciliyor. Ama uzun vadede yine etkili. Uydular icin de elektronik sistemlerinin yedekleri bulunuyor. Iki ucus bilgisayarindan biri ariza yaparsa, kontrolu digeri ele aliyor gibi.

Jupiter'deki firtina bence nazar boncugu. O konuda pek bir bilgim yok, neden yuzyillarca orada duruyor? Guzel bir soru. Bunu da belki baska bir forumdas arastirip bizi bilgilendirir. Bir de Dünya'nin yuvarlak oldugunu gosterir resimlerin fotoshop olma ihtimali var. Bunun icin gecenlerde bir arkadasim uzaya balon gonderip fotografini cekti. Kendisinden rica ettim, gelince buraya yukleyip sizlerle paylasacagim.

Aileniz ile mutlu ve huzurlu Pazarlar diliyorum
    Birincisi bu yerçekimi nedir? Daha bilim bunu açıklayamıyor neden oluşmuş neden var? Şimdi diyolarki uzayın bükülmesiyle oluşuyomuş bizim dünyada uzayı büküyomuş vs vs. Yani doğru olabilir ama düz dünyadaki açıklama daha mantıklı akla yatkın yoğunluk hangi madde yoğunsa aşağı düşer yoğunluk azaldıkça düşer.

Tidel lockingi ilk defa duydum olabilir bişey diyemem ama şu var bu hesaplamaları kim yapmış? Bir soru işareti olduğunda hemen matematiksel hesaplamalar rakamlar formüller veriliyor hangimiz bunun doğruluğunu araştırıyoruz? Tahtaya binlerce rakam yazılıyor bizde vay be demek buymuş doğrudur heralde diyoruz :D Ama yalanın bile matematiksel formülü vardır emin olun. Doğru olmayan denklemler yapılabilir bunu nerden bileceğiz? Şimdi tidal lockin diyolar yerse :D ..... ha doğruda olabilir ama olmayabilirde.... Düz dünyacılar ne diyo dünya düz diyorlar sonra güneş 3 bin mil uzaklıkta ayda öyle ve aynı boydalar ay ise yuvarlka değil tek bir yüzü var o yüzden diğer tarafını görmüyoruz diyoalr bu açıklama daha mantıklı ve kolay :D

Güneş tutulmasına gelince düz dünyada güneşin üstüne ay konumlandığında o konumlandığı bölge atıyorum istanbul ise o bölgede tutulma gerçekleşiyor. Ama yuvarlak dünya ve güneş merkezli sistemde nasıl oluyorda ayla güneş aynı boyutta gözükebiliyor bu tesadüfü kimse açıklayamaz bana Tutulma olması şart değil normal bir gecede dolunayda ayın boyutunu ölçün ertesi gün güneşli bir günde güneşim boyutuna bakın aynı boyuttalar nasıl olabiliyor bu? Yani güneşin atıyorum ya çok büyük olması gerekirdi yada ayın çok büyük gözükmesi gerekirdi bu kadar aynı boyutta olabilmeleri çoooook büyük bir tesadüf. Nasıl olabiliyor nasıl nasıl nasıl??

60 yıl önce radyasonlu bölgeyi aşmamışmıydı bu adamlar o zaman lafını bile etmemişlerdi şimdi rasyasyonlu bölge diyolar ayrıca hiç bir astronot kanserden ölmedi aya gidip gelince hepsi 80 90 yaşında öldü sanırım normal bi şekilde. eee? hani 2020 de marsa gidilecekti odlumu 2040 hiç bi yere gitmediler adamlar 60 yıldır bi diyolarki yukarı uzay istasyonuna gidiyoz o da muamma nerden biliyosunuz belki film stüdyosunda çekiliyor???? nasıl güvenebiliriz?

ayrıca jüpiterin satürn uranis merkür venüs hepsi fotoshop animasyon. hiç gerçek görüntüleri yok. amatör teleskopla bakınca hiç öyle görükmüyolar :D
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

5. antartica üzerinde uçuş neden yokmuş, uydur uydur dur bal gibi var, http://www.antarcticaflights.com.au/

aynı düzlemde bir kaç bin km yer değiştirince aynı yıldızların görünmemesi neye delalet..?

yıldızların uzaklığı düşünüldüğünden aynı düzlem üzerinde yüz binlerce km gitsen bile aynı yıldızları görmen gerekir..!!

Burdaki kelimeler ile neyi ima ettiniz. Daha net ifade etmeniz mumkun olabilir mi..

Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku

ayrıca jüpiterin satürn uranis merkür venüs hepsi fotoshop animasyon. hiç gerçek görüntüleri yok. amatör teleskopla bakınca hiç öyle görükmüyolar :D

Ucus bu mudur.. Yeterli midir...

antartica üzerinde uçuş neden yokmuş, uydur uydur dur bal gibi var, http://www.antarcticaflights.com.au/

aynı düzlemde bir kaç bin km yer değiştirince aynı yıldızların görünmemesi neye delalet..?

yıldızların uzaklığı düşünüldüğünden aynı düzlem üzerinde yüz binlerce km gitsen bile aynı yıldızları görmen gerekir..!!

8. avusturalya,yeni zellenda, papua yeni gine bayraklarında yer alan crux takım yıldızı vardır

biz bu yıldızları neden türkiyeden göremiyoruz hani aynı düzlemdeyiz ya

ya da sigma octantis yıldızı neden arabistandan görünmez sonuçta düzlem üzerinde bir kaç bin km yerimiz değişiyor..?

Sayfa 6/15 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •