Allah razı olsun doları bozduranlardan ,
Cari açık patlamış , ekonomi rayından çıkmış kimin umrunda...
Ne derler bir kişiye para yardımında bulunacağına ona bir iş öğret hayatını yardımsız idame etsin ...
bizim de hesap o hesap ...
Allah razı olsun doları bozduranlardan ,
Cari açık patlamış , ekonomi rayından çıkmış kimin umrunda...
Ne derler bir kişiye para yardımında bulunacağına ona bir iş öğret hayatını yardımsız idame etsin ...
bizim de hesap o hesap ...
Abi yakınlarda bizlerde kaldıramayacağız bu stresi..
Euro yoruldu diyorum kendi kendime..yok yorgunluk bilmiyor, yanılıyorum..
Piyasa ABD tarafındaki gelişmeleri tınmıyor bir türlü..
ECB toplantısında Eylül'de QE'nin kesilmesi konuşuluyor..
Ortada bir şey yok ama..Euro beş basamak birden çıkıyor..
Ertesi gün yine beş basamak birden..Neymiş Almanya'da koalisyon kuruluyormuş..
Sanki koalisyon kurulamasa, maazallah Almanya göçecek..
Yada Almanya büyüyormuş..enflasyonu artıyormuş felan..
Hep beş basamak yukarıda Euro..diğer AB ülkelerinde ne oluyor, önemi yok..
O yüzden EUR/USD 'de ilk direnç 1.50'de, sonraki direnç 2.50'de..
Sonra Allah ne verdiyse 4-5 felan..![]()
Abi bak bankaların bankası BIS iki ay önce ne demiş; Güçlü doların kaz***** olmaz..
Önemli bir laf..dikkate almak lazım..
O zaman madem kazanamayacağız, bizde dansa katılsak mı diyorum ama..
Nafile, yaşımızda geçti artık..ne yapalım?..![]()
ekşi sözlüğü referans diye almak baştan aşağı hata. 2000 yılından beri takip ettiğim platformdur. şu anda 20-25 yaşında çocuklarla dolu. ben 90da üniversiteye başladım odtüde. ki 90lı yılların ekonomisinin ne kadar berbat olduğunu gayet iyi bilirim. reel enflasyon %100-150leri buluyor, herşeye ayda bir değil 15 günde bir zam geliyordu.
acaba yanlış mı hatırlıyorum ya da biz mi çok yoksulduk diye diye bir daha bakayım dedim. çünkü aklı evveller dolar asgari ücret şuymuş diye o platforda yazıyor ama grafik nedir bilmiyor. çoğu salak o yılları güzel falan sanıyor. o peynirin fiyatının sene başından sene sonuna %100 arttığının ayırdında bile değil çünkü gerçek anlamda enflasyon zorluk nedir henüz görmemiş.yakında gerçekten görecekler.
1994 başlangıç usd: 14 tl
1994 bitiş usd: 39 tl
1995:40 tl
1995bitiş: 60 tl
1996 usd bitiş 100 tl
1997 bitiş: 198 tl
1998 bitiş: 311 tl
1999 bitiş: 540 tl
2000 bitiş: 690 tl
2001 bitiş: 1401 tl (1600ü geçmiş pikte)
90lı yıllarda türkiye 3 adet majör kriz yaşadı, dolar her sene en az %50 arttı neredeyse. 2001de de ekonomi tamamen çöktü.
doğru bilgi doğru kararlar almayı sağlar. ekşi sözlük gibi saçma sapan bir yeri referans almamak gerekir.
illa bilim adamı olmaya gerek yok internet sayesinde herşeye ulaşmak çok çok çok basit. o zamanlarda da tıpkı şimdiki gibi enflasyon rakamları ile oynanır mümkün olduğunca az gösterilmeye çalışılır. gerçek enflasyon milletin hayatını kaydırırdı. hele ki 94te milletin artık posasının çıktığı bir zamanı örnek vermek enteresan. %125 ilan edilen enflasyon, gerçeği %200ler civarında falandı.
http://www.ekodialog.com/istatistik/enflasyon.html
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu'ndan PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye'nin Afrin kentindeki mevzileri top atışıyla vurdu.
https://twitter.com/BusinessHTcom/st...50969177051136
Bankacılık sistemi tıkandı mı?
"Akbank'ın ardından, Garanti ve İş Bankası da OTAŞ kredisini yakın izlemeye aldıklarını beyan ettiler. OTAŞ'ıı hatırlarsınız. Türk Telekom'u almak için Haririlerin kurduğu naylon şirket. ......."
devamı...Atilla Yeşilada'nın yazısında.
http://www.paraanaliz.com/2018/yazar...andi-mi-19861/
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri