Türkiye de apartman ve siteler, 1965 yılında kabul edilen ve daha sonra değişen koşullara göre üzerine çeşitli maddeler ilave edilen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu na göre yönetilir.
https://www.milliyetemlak.com/dergi/...re-belirlenir/
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Türkiye de apartman ve siteler, 1965 yılında kabul edilen ve daha sonra değişen koşullara göre üzerine çeşitli maddeler ilave edilen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu na göre yönetilir.
https://www.milliyetemlak.com/dergi/...re-belirlenir/
Bu sene güvenlik hariç diğer elemanları site yönetim şirketinden kendi bünyemize aldık , ortak alanlardaki tüm ampuller ledli olanlarla değişti , misafir otopark yerleri (12 adet) isteyen site sakinlerine aylık 100 Tl den kiraya verildi vs bu sayede maliyetlerde %25 tasarruf sağlandı ve bu yıl aidatlara sadece %5 zam yapıldı ( aksi taktirde %15 zam kaçınılmazdı). Tüm bu iyi niyetli çalışma ve tasarruf önlemlerine rağmen 121 haneli sitede en düşük aidat 770 en yüksek 1130 Tl oldu. Kaçak kuçak ,hırsızlık falan yok işin gerçeği bu bazı şeyleri istiyorsan para ödemek zorunda kalıyorsun.
1130 tl aidat senede 15 bin 10 senede 150 bin
acaba hırsız girse ne kadar şey çalacak ki? onun yerine sigorta daha mantıklı . zaten 10 senede bir 150 bin tl hırsız çalmış gibi aidat veriliyor. 10 senede bir sıfır bmw çalınıyor gibi birşey.
kiracıysan duble kira ev sahibiysen yine kira ödüyorsun
ben zaten şu anda nerdeyse o aidat parasına kirada oturuyorum. evede çalınacak şey koyma. git banka kasasına koy çok değerli birşeyin varsa senelik 300 500 birşey ödersin en fazla...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Sadece güvenlik için değil temizlik , bahçe, havuz , teknik eleman, sosyal tesisi, spor odası , çift araçlık otopark vs tüm hizmetler için bu paralar ödenmek zorunda. Dersenizki bana ne bunlardan iş kökünden çözülmüş oluyor. Öte yandan bazıları finansal gücü olmadan tüm bu hizmetleri almak ve/fakat bu kadar yüksek aidatlar ödemek istemiyor ama maalesef bu şekil beleş ancak devlet işlerinde oluyor. Bu arada güvenlik var diye hırsızılık olmayacak diye bir kaide de yok . Geçen yazımda belirtmiştim , bu çüş aidatlara rağmen bu sitelerde hırsızlık olmuştu. ( içeriden, danışıklı dövüş yapıldığı düşünülüyor) Güvenlik dışarıdan gelecek alenen hırsızlık vakalarını caydırmak amaçlı hepsi o....
Sayın Umut Abi,o paranın yaklaşık 110 tl si ,eğer kapıcı sadece o blok için çalışıyorsa kapıcı maaşı ve sigortasına gitmektedir,ayrıca kapıcı yılın 12 ayı sizde sigortalı görünüyorsa ki doğrusu budur,bir kaç yıl sonra işten bir şekilde çıkarmak istendiğinde daire başı exstra 2-3 bin tl de kıdem tazminatı masrafı olacaktır,işin doğrusu,yasalar düzenlenip kontrol sağlanırsa,yani yasal zemine oturtulursa ,site yönetim şirketinden hizmet almak hem hukuki hemde maddi sorumluluktan blok sakinlerini kurtarır,bu son bölüm genellemedir.
Yer İmleri