Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 851/1014 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,801 - 6,808 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

esasen referandum yapılmalı sadece istanbul daki vatandaşların katılımı ile.. bundan kaçarlarsa bu noktada kullanılabilir. referanduma zorlamak çok gerekli bir şey.. bu kadar tehlikeli bir proje için referandum mutlaka gerekli..
    Referandum şart ama ne sonuç çıkar ben tahmin edebiliyorum.

Bizim milletin çoğunda düşünme yeteneği diye bir şey olmadığı ve körükörüne itaat ön planda olduğu için referandumu da parti görüşü olarak algılayıp ona göre oy vereceklerdir.

Referandum konusunun ne olduğunun önemi yok "evet" mi "hayır" mı diye seçmenin önüne gidilince sonuç belli....
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Çok detaya girmeyeyim ama o secimde mansur yavaş %50 altında aldıysa ben hiç bir şey bilmiyorum secimi izlediyseniz ve ankaraliysaniz ne dediğimi anlarsınız seçildiği filan yoktu da işte...

Toplum ile ilgili eleştirinize kısmen katılıyorum tabi ki bu şekilde yaşamak insanların tercihi. De... başka türlü yaşamak bilmiyorlar ki? Herkes avrupa amerika görmüyor onu geçtim herkes okuma yazma bile bilmiyor bilenin de hayatı o kadar kötü ki okumaya vakti olmuyor. Kendine yakın geleni seçiyor. Insanlara eleştiri yapıyoruz tamam da biraz da hak vermek lazım.

Ben o secimden 15 gün önce chp li kişilerle aynı ortama düştüm. Dedim ki işte aday çok kuvvetli bu seçim ben de destekliyorum nasıl gidiyor çalışmalar başarılar dilerim dedim.

Bana dedi ki ne çalışması ben sağcı adam için çalışmam. Kendi kulaklarımla duydum. Ve inanamadım adam kendi partisi için adayı beğenmedi diye çalışmıyor sonra ama sabah akşam sizin gibi halka sövmeyi biliyor. Her şeyi de halkta aramamak lazım dimi?

Ki avrupa amerika da hiç matah değil aynı veya daha kötü yerler çok... Gitme imkanım var gideceğim yerlere bakıyorum ve rasyonel şekilde daha iyi yaşadığımı düşünüyorum açıkçası. Duygusal boyutu da var milliyet, din boyutları elbette var ama sadce rasyonel bakarsanız dahi Ankara bence bana yaşayabileceğim çoğu yerden daha iyisini sunuyor. Bu elbette şahsi değerlendirmem ve yarın bakarsın yapamazsın gitmek zorunda kalırsın herkese saygı duymak lazım. Bir ton arkadaşım hollanda ya gitti. Çoğu çocuk için gidiyor imam hatipte yetişip ne olacak çocuklar diyorlar bunlar aselsan da başka savunma sanayi şirketlerinde yazılım sirketlerinde çalışan yetişmiş zehir gibi insanlar, bu insanların gidişini devletin kesmesi gerekiyor. Zorla değil kulak vererek istediği hizmeti sunarak.

Ha şu boyutu da var demek ki beğenmediğimiz eğitim sistemi global firmalarda iş bulabilecek yeterlilikte yüzlerce binlerce insan yetiştirmiş dimi? Ki gidenin on katı gitmeyen var insanlar bazı konularda iyileşme bekliyorlar dikkate alınması gerekir kimseyi aşağılamakla bir yere gelinmiyor herkes herkese saygı duyacak bir arada yaşanacak.

Sizin kadar enseyi de karartmamak lazım öyle yapınca insan yaşayamaz. Açık söyleyeyim öyle düşünsem giderdim yarın düşünürsem de muhtemelen giderim ama gitsen de çözüm değil bütün hayatın sevdiklerin burada nereye gideceksin...
    Sözün özü herkes LAYIK olduğu şekilde yaşar o yüzden kimse TV lerde haber röportajlarında çıkıp geçinemiyoruz falan diye ağlamasın. Benim lafım hem kendi yapıp hemde ağlayıp sızlayanlara , kaldıkı ben sizin dediğiniz gibi kimseye sövmem layıklarını yaşadıkları için acımam hepsi o. İstemeyen insanlara doğruyu zorla kabul ettirmekte benim işim değil. Bu arada bu işin partiler üst olduğunu, toplumunun çoğunluğundan kaynaklanan sorun olduğunuda defaaten söyledim. Bu seçilen insanlar UZAYDAN gelmiyor toplumun kendi içinden çıkıyor dimi !...

Önceden uyarırım ama dinlemeyen olursa LAYIĞINI bul der geçerim . PARK palavra ! 3 projesinin GMS ları bundan 9 ay önce halka 42.5 Tl den IRZ yapıldı. O zamanlar girip forumda yazdık, bu tip alengirli, tamamen kazıklama , yandaş müteahhidin kıçını kurtarma esasına dayalı işlere giren zarar eder dedik. Forumda anamıza küfretmedikleri kaldı , ÖVEN ÖVENE ... Bugün itibariyle fiyat 34 Tl tepe tepe kullansınlar GYS larını ,olurda proje biterse ellerindeki sertifikalarla pahalı mahalı bir dairenin tuvaletini filan alırlar .

Osmanlı İnşaat'ın sahibi hakkında 44 yıl hapis cezası
    Dinçer GÖKÇE15.01.2018 - 11:52 | Son Güncelleme :15.01.2018 - 12:25
    Esenyurt Bölgesindeki imar sorunu yanı sıra şirketin yaşadığı mali kriz sonrası yüzlerce dairesi yarım kalan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı’ya 44 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme kararında ayrıca Bakırcı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.
    http://www.hurriyet.com.tr/osmanli-i...ezasi-40710319

Yavaş yavaş geliyor iflaslar, işin daha başındayız. Bulunduğum bölgede 1998 yılında inşasına başlanıp, milletin o zamanlar 300-400 bin USD lar verip topraktan girdiği , tamamlanmamış lüks villaların iskeleti duruyor. Bu ülkede İş moka sarınca peşin verdiğin paranın üstüne bir bardak su içersin. Son 6-7 yıldır BETON fetişizmine kapılanlar bu tip işlerin olacağını asla düşünmediler.

burada belirtmek istediğim nokta bu projenin ciddi riskleri olduğu ve gerçeklerin konuşulmadığı.

aklıma ilk gelen elbette muhalefetin bir şeyler yapması.. ancak vatandaşlar olarak siyasi eğilimimizden bağımsız olarak bu projenin gereksiz, tehlikeli ve manasız bir proje olduğu konusunda en azından hukumetin söylediklerinin anlamlı olmadığı konusunda tartışmayı diri tutmamız gerekir.

bunun nedeni ise çok basit: tamamıyla tek bir kişinin vesayeti (recep bey) üzerinden ilerleyen, doğru dürüst tartışılmayan bir proje. o istedi diye yapılıyor. ama biliyoruz ki bir yanlışlık olduğunda sonuçlarını bu halk göğüslemek zorunda kalıyor ama kendisi "yanıldım, aldatıldım" filan diyerek işin içinden çıkıyor..
    Son düzenleme : discretus; 15-01-2018 saat: 15:19.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. Hadi bi anket yapalım?
    Sizce Kanal İstanbul projesinin yap işlet devret ihalesini kim alır?
    Cengiz,
    Limak,
    Kolin,
    Kalyon,
    Yada hep beraber...

Herkes diyor ki bu iş rant için yapılıyor...
    Arazi rantı kısmı bu işin öşürü hükmünde. Zaten betona olan talep dibi bulmuşken arazi rantı çok etmez.
    Asıl kazık müteahhitlere verilecek garantide!
    Sanırım 2018 yada 19 da seçim sonrası koltuğun tehlikeye girdiğini fark ettiler gider ayak kazığın büyüğünü atmaya çalışıyorlar...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Siteye karşılık mahalle aralarındaki tıkış tıkış evleri öven arkadasları anlamakta güçlük çekiyorum.
    Hep lüks site örnekleri veriyorsunuz.
    Ekonomik uygun sitelerde neden oturmuyorsunuz???
    Ben Atakent Toki sitelerinde oturuyorum. Aylık aidatım137 lira.
    Kapıcı, otopark, asansör, jenarator, çocuk parkları, futbol basket sahası, yürüyüş yolları,spor alanları, yesillikler içinde kamelya ve çardaklar, 24 saat güvenlik ve kamera vs. hepsi 137 liralık aidatın içerisinde.
    istedigim saatte aracımı otoparka bırakabiliyorum. çocuklarım güvenli şekilde parklarda basketbol sahalarında arkadaslarıyla oynayabiliyor. Komşularımız alt kültür insanlar degil.
    Çogunlugu memur (doktor, ögretmen, avukat, savcı vs.
    50 lira aidat ödeyecegim diye gidip mahlle arasında tıkış tıkış evlerde oturmam.
    hergün aracıma park yeri arayamam. Aracım çalınacak, çizilecek vs. derdim yok. Çocuklarımı mahalle arasına salsam aklım hep onlarda kalırdı.
    Sokaklar güvensiz. Harfiyat kamyonlarından tut hırsız sapık ne ararsan var.
    Çocugum sitede bisikletine binip gezinebiliyor. Mahalle arasında bisiklete binse ya üzerinden kamyon gecer ya hırsızın biri bisikletini çalar.
    mahalle arasındaki çocuklar yeşil alanı bırak toprak göremiyor toprak. her yer asfalt beton kaldırım.
    Benim çocugum sitede yeşillikler arasında yuvarlanıyor.
    Yeşilköyde oturmaktan bahsedilmiş. Yazın yeşilköyde 5 dakika dışarda duramazsınız. Suriyeliler istila ediyor oraları. Sahil, kaldırım yol farketmiyor heryerde mangal yapıp nargile içiyorlar. Yeşilköyde ki evlerin çogu eski yapı depremde tuzla buz olurlar.
    Tokinin evlerimi
    Zaten bir defa onların önünden geçen trafikten gece uyumak mümkün değil Bi kamyon geçer bi mobilet geçer. Yola biraz uzak olsan bile devamlı bir uğultu devamlı bir uğultu. Evin içi desen banyo akar tamir edersin mutfak akar yamir edersin yine banyo akar. Kullanılan malzeme rezalet. Duvarlar kağıt gibi. Adam duş alır sesini duyarsın konuşur duyarsın. Yani tokimi aman aman almıyım. Mecbur kalmadıkça oturmam. Uyumak bir dert o evlerde...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

8. ulen bloomberght hemen bir ayakçı çıkardı ekrana..arsa fiyatları vs ne olacak..adam diyor ki 600-800 arasıydı, resmi açıklama geldi, yarından itibaren fiyatlar 3 e katlanır...uyyy dedim, kafaya bak..sırtlan sürüsü bunlar

daha ortada proje planı yok, 3 seneye biter diyor...türk tarihinin en büyük spekülasyonu ve en büyük toprak itekleme projesi...bu proje belki başlar, ama başlasa bile bitirilemez...çünkü amaç fizibilite, mantıklı bir yatırım vs değil...amaç harfiyat ve arsa spekülasyonu...bu da göstermelik bir kazı vs ile halledilir.

Sayfa 851/1014 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •