Alıntı Originally Posted by Mr. Milyoner Yazıyı Oku
Merhaba,

Ben de tam bu konuda bir çalışma yapmak istiyorum.

2003 - 2017 için hali hazırda bir karşılaştırma yaptım, şimdilik şu veriler var:
*BIST100
*BIST30
*XTM25 (Temettü 25 endeksi)
*Dolar
*Euro
*Gram Altın
*Mevduat
*Kira getiri
*Enflasyon

XTM25 endeksi özellikle ilgimi çekti, en yüksek temettü verimine sahip şirketleri içeriyor. Yalnız şirketlerin verdikleri nakit temettü tutarını göz ardı ediyor. Yine de şaşırtıcı şekilde karşılaştırmada en iyi performansı XTM25te gözlemledim. Temettü tutarları eklense daha da yüksek olurdu.

Sizin dediğiniz gibi 4-5 şirketlik "özel endeksler" yaparak karşılaştırmaya eklemek istiyorum.

Fakat hangi şirketleri alacağıma karar veremedim. Ben 2006da ilk defa aldığım ASELSAN ve BİM'i almayı düşünüyorum. Burada öneriler yaparsanız bir konsensüsle seçebiliriz. Sonra da karşılaştırmaya eklerim.
Merhaba
Bende temettü hisseleriyle ilgilenen biri olarak XTM25 sadece temettü verimine bakmamaktadır. SAdece A ve B grubundaki hisselerin son 3 yılın tamamında nakit temettü veren, fiili dolaşımdaki paylarının piyasa değeri en büyük hisselerden oluşuyor. Dolayısıyla bu liste dışında olup temettü verimi iyi olan firmalarda var bu noktaya dikkat etmek lazım. Ben temettü hisseleri ile katılım hisselerinin kesişimine bakıyorum.