Sayfa 309/1013 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bakan Tüfenkci: Bankalara Yaptırım Uygulamaktan Çekinmeyiz
    Sicil affına rağmen esnafın kredi almakta sıkıntı yaşadığını belirten Bakan Tüfenkci, "Bankaları şimdilik sadece uyarıyorz. Ama yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz" dedi.

http://www.sondakika.com/haber/haber...aktan-9395486/

askeri tedbir ile ekonomiyi yönetmek ne kadar mümkün
    izleyip görelim.

2.  Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    https://www.odeabank.com.tr/tr-TR/Sayfalar/default.aspx

bununla calısan var mı !
    adam 3.75 veriyor. dolar a
    Benim Cumhuriyet teyze bank 2.2 de benjamın faiz de !
    bununla değil ama burgan ile çalışmıştım, burgan, ing ve icbc neredeyse bununla at başı gidiyorlar.

Yukarıdaki yazımda 3 güzel tesbit var kanımca..

1) Sn. Human01 kriz tahvillerde başlıyacak diyor..bende buna olasılık veriyordum ama hem para bas hem faiz arttır..biraz zor gözüküyor bu durumda..

Hem para bas, hem faiz arttır..

Bunu bir Sümer tanrısı daha önce söylemişti ama kim..

2) Sn. Meteposta ise altın 'ın değerlenmesi krizi tetikleyecek diyor..muhtemelen şu Trump vakası geçsin öyle gözüküyor..daha kuvvetli senaryo yani..

3) Sn Discover ise Yellen algı yönetiyor demiş..AYNEN..

Sonuç : QE forever devam ediyor/edecek..bu gözüküyor..fakat bundan önce Trump vakası var..doları güçlü kılması anlamında..

Şu son doların gevşemesinde ve EM'lerin bayram yapmasında bu basılan 267 milyar doların katkısı ne kadardır acaba..

FED'in faiz artışları ne kadar gerçek bu durumda..

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Sizden onceye gidelim; sizde aldiginiz malzemenin parasini 6ay sonra odeyecekseniz; siz de orada avantajlisiniz, uretici iseniz atiyorum domates sizin tarladan geliyor ve siz bunu salca yapip, piyasaya faturaliyorsaniz durumunuz asagidaki gibi olur..

Ama sirketinize aldiginiz araclar, demirbaslar ve tesvikler ise arti hanenize yaziliyor bunlari da genis olarak dusunmeliyiz. Kar zarar dengesi......
    Daha önce hiç imalat yada ticaret yaptınız mı bilemiyorum ama, bir imalatçı genelde borsaya endeksli ürünler kullanır , bakır , demir , plastik gibi. Bunları 6 ay vade ile almak isterseniz teminat mektubu ile vade farkını ödeyerek belki alabilirsiniz ama bu durum pratikte imkansızdır.Zira vade farkına ek ileri vadeli fiyat riskinide satıcı size ek fiyat olarak yükler. O yüzden hammadde genelde peşin olarak yada kısa vade çek ile (30-45 gün) alınmalıdır. İşçilikler, kira, elektrik,su,peşin vergi, KDV, çalışan maaşları, muhtasarlar her ayın başında ödenmelidir.
    Yani işin *katma değer * ihtiva eden kısmındaysanız yani imalatçıysanız alımınızı peşin yapar (ya da vadeli ödeme durumunda çok yüksek bir ek maliyet öder) satışınızı vadeli yaparsınız. Verginizi' de peşin ödersiniz.
    Türkiye'de vergi kaçağının nedeni yukarıdada belirttiğim yapısal problemlerdir. Ne yazık ki devletin öngördüğü şekilde işleyen sistemde inanılmaz yüksek sermaye açıkları oluşabilmektedir. Firmaların bu koşullar altında *uzun süreli*hayatta kalabilmesi imkansıza yakındır.
    Bundan dolayı firmalar *uzun süreli* ayakta kalabilmek için işleyişi değiştirmek zorunda kalmaktadırlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    https://www.odeabank.com.tr/tr-TR/Sayfalar/default.aspx

bununla calısan var mı !
    adam 3.75 veriyor. dolar a
    Benim Cumhuriyet teyze bank 2.2 de benjamın faiz de !
    Bir miktar dolar var rodeo da.
    Memnunum , sıkıntı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şu son doların gevşemesinde ve EM'lerin bayram yapmasında bu basılan 267 milyar doların katkısı ne kadardır acaba..

FED'in faiz artışları ne kadar gerçek bu durumda..
    Üstadım bilançonun mı bu bilgiye Ulaştınız? Değil ise kaynak bildirebilir Misiniz? TEŞEKKÜRLER EDERİM.

8.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Bir miktar dolar var rodeo da.
    Memnunum , sıkıntı yok.
    Sagolun

Sent from my SM-G930F using Android mobile app

Sayfa 309/1013 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz