Sayfa 761/1001 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 6,081 - 6,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    ne demek bu MSCI ?
    https://soundcloud.com/ntvradyo/mahf...-endeksi-nedir

2. Teşekkürler

Alıntı Originally Posted by freeman001 Yazıyı Oku
    Turp naftadan çıkacam mıkacam diyor....dxy dahada düşmesin?
    Trump'ın Nafta'dan çıkması gibi münferit bir olayda DXY'i düşebilir..normaldir..

Ancak aşağıdaki olay neticesinde gelişmeler üst perdeye çıkarsa DXY mutlakaki yükselir..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ABD-ÇİN ticaret savaşı alev alabilir..Öncelikle masada çelik ve alimunyum konuları var..

Bu hafta perşembe günü ABD ticaret bakanlığının hazırladığı fikri mülkiyet hırsızlığı raporu beyaz saraya sunulacak..

Haftayada aluminyumla ilgili ayrı bir soruşturma sonucu beyaz saraya iletilecekmiş..

Trump bu ürünlerde ithalata kısıtlayıcı tedbirler uygularsa ticaret savaşları start almış olur kanımca..

Dolayısıyla geçen haftaki ÇİN'in tahvil çıkışından sonra olduğu gibi restleşmeler ciddileşirse bono piyasası ve borsaların karışması çok mümkün gibi..izleyelim bakalım..

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Trump'ın Nafta'dan çıkması gibi münferit bir olayda DXY'i düşebilir..normaldir..

Ancak aşağıdaki olay neticesinde gelişmeler üst perdeye çıkarsa DXY mutlakaki yükselir..
    elinize sağlık çok açıklayıcı oldu.

Alıntı Originally Posted by 06acm06 Yazıyı Oku
    Euro parite grafiğine baktığımda DXY nin uçurumdan yuvarlandığı net görünüyor, 1.37 hedefi açıkça ortada iken doların geleceğinden şüpheliyim; iç piyasada işler nasıl gider bilmem ama şartların kötüleşmediğini varsayarsak doların artık pahalı olduğunu düşünüyorum.
    Doların geleceğinden şüpheli olmak için TA haricinde ne gibi verileriniz var..yada Euro'nun güçlü olması için..sayabilirmisiniz..

NOT:Bir maksadım yok, sadece merak ettim..

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Doların geleceğinden şüpheli olmak için TA haricinde ne gibi verileriniz var..yada Euro'nun güçlü olması için..sayabilirmisiniz..

NOT:Bir maksadım yok, sadece merak ettim..
    neyi sayacak,o da kumarbaz dilinden konuşuyor. kumarbaz fonlarda oraları hedef veriyor.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    neyi sayacak,o da kumarbaz dilinden konuşuyor. kumarbaz fonlarda oraları hedef veriyor.
    Ben takdir ediyorum bu global kumarbazları ama..

ABD'de kanunlaşan vergi indiriminden dolayı dolar yavaş yavaş ana vatanına dönecek..

QT'den dolayı global piyasalarda yavaş yavaş dolar azalacak..

En büyük risk ticaret savaşları başlarsa, azalacak ABD dış ticaretinden dolayı piyasalardan dolar çekilecek..hatta aynı sebeple global durgunluk riski mevcut olacak..

Ama helal olsun EURO'yu hala yükseltebiliyorlar..

NOT: FED faiz hikayelerini saymadım daha..dün ECB'nin bu ayki toplantısında Eylül için QE'yi keseceği olasılığı dillendirildi(ve Euro yükseltildi)..bugün bu haber yalanlandı..daha Eylül'de ne yapacakları belli değil..
    Son düzenleme : enki; 17-01-2018 saat: 00:43.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ben takdir ediyorum bu global kumarbazları ama..

ABD'de kanunlaşan vergi indiriminden dolayı dolar yavaş yavaş ana vatanına dönecek..

QT'den dolayı global piyasalarda yavaş yavaş dolar azalacak..

En büyük risk ticaret savaşları başlarsa, azalacak ABD dış ticaretinden dolayı piyasalardan dolar çekilecek..hatta aynı sebeple global durgunluk riski mevcut olacak..

Ama helal olsun EURO'yu hala yükseltebiliyorlar..
    uğur civelek hoca pazartesi ne demiş: cevaplar burada,
    Tahvillerdeki olumsuz baskı doların diğer paralara karşı güçlenmesini ve emtia fiyatlarında gerilemeleri beraberinde getirdi. Söz konusu eğilimlerin büyüyerek riskten kaçınma eğilimini daha belirleyici hale getirmesini önlemek adına, haftanın ikinci yarısında seferber olundu ve bu eğilimler aksi yöndeki zorlamalar sayesinde durduruldu! Risklerini azaltmak adına fırsat kollayan ve bu amaçla piyasa yapmaya çalışanlar, risklerini hesapsızca artırmak durumunda kaldılar; günü kurtarayım derken bindikleri dalları kesme sürecinde ilerlemek zorunda kalmaya devam ettiler!
    bende geçen sene ortasından beri bu şeref yoksunlarına karşı pozisyon aldım,onların yenilgisi benim mutluluğum olacak.

Sayfa 761/1001 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •