derimod markası.JPG
derimod markası derimod konfeksıyona aıt...
derimod markası.JPG
derimod markası derimod konfeksıyona aıt...
Bir cok parekende markasi hep yabancilara satildi gitti yabancilar bu sektore nakit urettigi icin buyuk paralar yatirdilar boyner damat silk cashmire koton.... vs vs
koton bile 1 milyar dolar deger uzerinden satilmisti..iste borsaya acilan mavinin degerini goruyorsunuz..
mavinin 1.5 milyar cirosu var.
derimodunda parekende cirosu 500 milyon lira dolayinda
iste birlesme derimoda buyuk deger katacak bu haline gore
parekende sirketleri gordugum kadariyla cirolarinin 1.2 kati ortalama degerle satildilar nadiren bu oran 2.2 ye kadar ciktigida oldu..
bu halden bakildiginda birlesik bir derimodun piyasa degeri 600 milyonlar civarinda olur...
herkese bol kazanc..!
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Şirketler neden birleşir?
1) Operasyonel olarak ticari faaliyetlerin tek bir tüzel kişilik altında yürütülecek olması ile hukuki yapının sadeleşmesinin sağlanması
2) Yönetim seviyelerinde aynı pozisyon içerisinde birden fazla görevlendirmeye gerek kalmayacağından tekbir idari merkez ile yönetim yapılarının sadeleştirilmesi ve bunun sonucunda yönetim kontrolünün artarak kurumsal yönetim uygulamalarının güçlenmesi
3) Rekabet gününün artmasına katkı sağlanması
4) Sermaye yapısının sadeleştirilmesi
5) Pay sahiplerine kar dağıtım potansiyelinin artması
6) Operasyonel ve yönetimsel giderlerde sağlanacak tasarruf sonucunca maliyet avantajı sağlanması
7) Finansal gücün artmasına pozitif katkı sağlanması
Simdi 600 milyon rakamini abartili bulan olabilir lakin 6 yil once birlesik derimoda o zaman ki 60 -70 magaza ile 200 milyon dolar teklif edildigi eskilerden sn. bahmet bilir.
aradan gecen zamanda 150 mafazaya cikildi iki kat buyudu derimod.
ve bizim birlesik derimod icin 600 milyon tl.. borsadaki derimod icin de 200 milyon tl deger bicmemiz gayet cuzzi bir degerdir...
200 milyon degerde 1 derimod hissesinin 40 liralar civarina denk geldigini de soylemek lazim...![]()
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
İnşallah ustadim
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Derimoddaki sirket kayitli sermaye tavaninin artirilmasi sirketin not gorunumunun degrrlettirilmesi birlesmeyi ve yabanci fon ortakligi getitecekse hisseye bicilecek deger
40 -50 tl arasidir..
lakin biz fazla istemiyoruz 23-24 tl ler yeterli olur borsada diyoruz..![]()
Néy Nâmé...!
bal degil kahve damliyor
fonlarin ortaklik amacı ile sirket gorusmelerine kahve ziyareti denir..
6 yil once bugunku derimod icin 200 milyon dolari begenmeyen patron umarim bugunku derimodu iyi pazarlar..
detimodun bu aralar kahve giderleri artmış
eskiden bir haber....
https://www.google.com.cy/amp/www.hu...hucum-21476159
Néy Nâmé...!
Yer İmleri