Sayfa 489/964 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by sdksmr19 Yazıyı Oku
    % 1 mlyn yanlış. Ne algısı ya. Sizde biliyorsunuz oyle olmadığını. Şirketin otel gitmesin diye SBK için mücadele edildi tamam amenna. Şirketin 200 mlyn içi boşaltılmış yada zarara uğratılmış diyor kimsede tık yok neden. Bürüt takas ın neymiş bunla alakası yokmuş spk yeni usulsüzlükler bulmuş 150 dolaşımını ne kadarı kimde yandaşlarda mı dostun damı? 48 e kdar satan adam yandaşlarının kini sattıfmayacağını düşünemez mi spk . Yada biliyordur.
    Pardon bir önceki arkadaşa yanıTİM. Klavye m iyi değil

2. Bana yazdınız anladım. Buyrun spk nın kendi ağzından brüt takas.

Brüt Takas Uygulaması Nasıl İşlemektedir?

Netleştirme uygulaması kaldırılan hisse senetlerinde Takasbank tarafından brüt takas uygulaması yapılmakta, aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacakları Takasbank tarafından takas süresinden sonra dağıtılmaktadır. Buna göre, söz konusu hisse senetlerinde alım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında alımlarını karşılayacak tutarda nakit, satım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında satımlarını karşılayacak miktarda menkul kıymet bulundurması gerekmektedir. Bu uygulama ile hisse senetlerinin piyasasında üçüncü kişiler nezdinde yanlış intiba uyandırabilecek ve piyasaya net katkı sağlamayan nitelikteki alım-satım işlemleri ile olağandışı fiyat-miktar hareketlerinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Brüt takas uygulaması, sadece takas işlemleri ile ilgili olup uygulamanın yatırım kararlarını etkileyecek ve yatırım yapmayı engelleyecek hiçbir olumsuz yönü bulunmamaktadır. Öte yandan brüt takas uygulaması, yatırımcıların ve hisse senedi piyasasının risklerini azaltabilecek etkiye sahiptir.

Kurulumuzca halen yürütülmekte olan çalışmalar sonucunda, fiili dolaşımdaki pay sayısı, halka açıklık oranı, piyasanın derinliği gibi faktörler dikkate alınarak belirli kriterler altında kalan hisse senetlerinde uygulanmak üzere brüt takas uygulamasına geçilmesi konusunda genel ve özel nitelikli düzenleme yapılması söz konusu olabilecektir. Kurulumuzca yatırımcıları korumaya yönelik söz konusu çalışmalar, İMKB, Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'nin halen devam etmekte olan piyasa düzenlemeleri ve teknik alt yapı çalışmaları da dikkate alınarak yürütülmektedir.

Brüt takas uygulaması yanında, uzun yıllardan beri belirli hisse senetlerinin piyasalarında ard arda görülen yapay fiyat ve piyasa oluşturma teşebbüslerine karşı çok yönlü tedbir uygulamaları üzerinde çalışılmaktadır. Kurulumuzca üzerinde çalışılan söz konusu tedbirler, suç işlendikten sonra olayın tespit edilmesine dayalı cezalandırma ve yasak getirme yaklaşımlarından çok suç işleme kapılarının baştan kapatılmasına ve suç işlenmesini kaynağında önlemeye yönelik modern yaklaşımlara dayanmaktadır. Bu yöndeki çalışmaların tamamı, mevcut piyasa işleyişini bozmayacak tarzda ve sermaye piyasasının büyütülmesi projeksiyonları dikkate alınarak yürütülmektedir

3.  Alıntı Originally Posted by sdksmr19 Yazıyı Oku
    % 1 mlyn yanlış. Ne algısı ya. Sizde biliyorsunuz oyle olmadığını. Şirketin otel gitmesin diye SBK için mücadele edildi tamam amenna. Şirketin 200 mlyn içi boşaltılmış yada zarara uğratılmış diyor kimsede tık yok neden. Bürüt takas ın neymiş bunla alakası yokmuş spk yeni usulsüzlükler bulmuş 150 dolaşımını ne kadarı kimde yandaşlarda mı dostun damı? 48 e kdar satan adam yandaşlarının kini sattıfmayacağını düşünemez mi spk . Yada biliyordur.
    Hisselerin kimin elinde olduğunu bilmiyorum. Buradaki kimse de bilemez. Yani şöyle düşünün bizim dışımızda hisse sahibi olanlarında bir ismi var o kadar. Yani osman da 100 bin, hasan da 400 bin, ayşe de 1 milyon lot olsun. Bunlar kim. Kimin arkadaşı yahut yancısı.
    Bilmenin mümkünü yok. Usülsüzlükler konusunda biz ne yapabiliriz. Dava açalım en az 2-3 yıl sürecek. Benim şahsen bu kadar bekleyecek tahammülüm yok. Şirkete yardımcı olalım, düzlüğe çıksın, kredi mi alacak, arelle mi anlaşacak ne yapacaksa yapsın, hisse fiyatı yükselsin satalım gidelim derdindeyiz. Otel satılmış satılmamış, yönetim ceza almış almamış umrumda değil artık.

4. Örnek vermek gerekirse:
    benim gözüm de sizler idealist yeni mezun öğretmenlere benziyorsunuz.
    Ben ise yıllar geçince geçim derdi, kalabalık sınıflar, kendi işi dışında ekstra yük verilen, müdürü tarafından azarlanan, saat 5 olsada eve gitsek diyen yılmış ve bezgin öğretmenim.biran evvel emekli olmak derdindeyim(hisseden kurtulmak).

5. bugün geldiğimiz nokta biraz daha umut verici, özellikle önümüzdeki günler çok şeylere şaşıracağımız beklemediğimiz hamlelerin olacağı günler, yakın zamanda hissede şoklayıcı hareketler seyredebiliriz, elbetteki geçmişten bugüne bu hisse ve kervanzedeler için herkes birşeyler yaptı, eline kalem alan,klavyenin başına geçen,telefonun tuşlarına basan, uçağa,otobüse,arabasına binip uzakları yol eden herkese, bütün bunları bir arada tutmaya çalışan özellikle İsmail başkana,Yalçın beye,her ne sebeple olursa olsun hukuksal açıdan klavuz olan Nail beye sonsuz selamlar olsun, YEŞİL VADİ yakında esas sahibinin olacak ve biz bu vadiden mutlu bir şekilde ayrılacaz,az kaldı

6.  Alıntı Originally Posted by santai07 Yazıyı Oku
    bugün geldiğimiz nokta biraz daha umut verici, özellikle önümüzdeki günler çok şeylere şaşıracağımız beklemediğimiz hamlelerin olacağı günler, yakın zamanda hissede şoklayıcı hareketler seyredebiliriz, elbetteki geçmişten bugüne bu hisse ve kervanzedeler için herkes birşeyler yaptı, eline kalem alan,klavyenin başına geçen,telefonun tuşlarına basan, uçağa,otobüse,arabasına binip uzakları yol eden herkese, bütün bunları bir arada tutmaya çalışan özellikle İsmail başkana,Yalçın beye,her ne sebeple olursa olsun hukuksal açıdan klavuz olan Nail beye sonsuz selamlar olsun, YEŞİL VADİ yakında esas sahibinin olacak ve biz bu vadiden mutlu bir şekilde ayrılacaz,az kaldı
    Güzel temeniler. Umarız en kısa zamanda güzel şeyler olur ve sadece yakın geçmişte 0.20 lerde 0.30 lardan hisseye girenker değilde uzun yıllardır yüksek maliyetlerde hissede olanlanlarda zararlarını kurtarabilecek güzel işler yapılr.

Buna yetecek şirket kaynakları olduğunu herkes görebiliyor..
    Bu dört yılda şirkette yapılması gerekenler ama yapılmayanlar ve de yapılmaması gerekenler ama yapılanların da hep niyet ile ilgili olduğunu da herkes görebliyor..

Neyse yatırımcılarda yeni yönetime destek olmuşlar ve de ilişkiler karşılıklı güven ve pozitif beklentilere dayalı ise dileriz herşey getirsin gönlünce olur..

7.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Güzel temeniler. Umarız en kısa zamanda güzel şeyler olur ve sadece yakın geçmişte 0.20 lerde 0.30 lardan hisseye girenker değilde uzun yıllardır yüksek maliyetlerde hissede olanlanlarda zararlarını kurtarabilecek güzel işler yapılr.

Neyse yatırımcılarda yeni yönetime destek olmuşlar ve de ilişkiler karşılıklı güven ve pozitif beklentilere dayalı ise dileriz herşey getirsin gönlünce olur..
    Zaten mühim olan konu aslında bu arkadaşlar. Benim değil ama bir çok kimsenin maliyeti son 4-5 yılıda sayarsak buna dayanarak enflasyon karşısında eriyen çoluk çocuğunun rızkını yatırım yapmış olduğu Şirketin hisse fiyatını öyle bir yerlere taşımalıki karşılıklı olarak herkes memnun kalsın. Buda incelemelerime ve araştırmalarıma dayanarak söylüyorum ki maliyeti 2 ye yakın bir çok kimse var. Elbette düşük maliyetlilerde hakim ama burda konu yıllarca mağdur olan yatırımcıyla barış sağlamaksa hisse değeri gerçekten 1,60 ile 2,5 arası yerlerde primlenmeli. Yoksa sen tutupta hisseyi 80-90 lara getirip geri basılmasına müsaade edersen burdaki yıllarca bekleyen yatırımcı yine mağdur olur. Bundan nemalananda ben ve benim gibi maliyeti düşük kişiler olur. Buda yıllarca kervana bel bağlayan yatırımcısını asla memnun etmez. Asıl konu baştada denildiği üzere ZARARSIZ olarak hissedarların hisseden ayrılması güzel işlerle beraber yeni yatırımcılarla beraber Şirketin güzel yerlere gelmesi .Ben geleceğinede inanıyorum ve güveniyorum.

Sayfa 489/964 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •