Ev alım işini foruma göre karar verecek olursanız özellikle şu an bu yazdığımız konuda %90 almamanızı önerecektir..
Ben elime geçen parayı mümkün olunca mantıklı yatırımlara bölerim.. Misal hisse senedimde var( uzun vadedende uzun

) , altında gar dolar da mevduatta..
Ev alım işi matematik işi.. Şu an 300 kiraya karşılık gelen yer bile alanlar biliyorum.. Benim limitim 180 kira.. 180 kiralık yer bulursam bir süre düşünürüm. 150-160 kiralık yeri ise düşünmeden alırım..
Konut fiyatları hakkında sadece şu kadarını söyleyeceğim.. İlerisi için size belki ufak bir ışık verir... Şu an yeni bitmiş bir inşaat müteahhiti o inşaatı bugün başlasa en az %50 maliyet farkı çıkıyor.. Bu yüzden istanbulda özellikle elde ki stok bitince veya azalınca eskisi gibi %10-15 zam gelmeyecek fiyatlara.. Gelecek zamlar %50-60 ları geçecek ve bu çok kısa bir sürede olacak..
Ben üreticiyim.. Etrafımda ki herkeste üretici ve patron.. Şimdi bu forumun büyük bölümü maaşlı kesim, ve etraflarında ki de doğal olarak maaşlı çalışan kişiler.. Herkesin ekonomik görüşü ve çevresi bu yüzden farklı..
2016 nın tamamında yaptığım ciroyu 2017 de 7 ayda yapmışım.. Şu an 2018 ocak 21 ve 21 günde yaptığım ciro 2017 nin % 20 sine eşit.. Yani maaşlı kesimin alım gücü çok düşüyorken üretici aksine 1 ev alacakken 2 alacak..
iPhone cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri