Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Senin dava da m2 davası mı?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
Hayır inşaat şirketi inşaatı yarım bıraktı,battı.Arsa tapusu almıştım.Arsa sahibi tapu iptali davası açtı.20 yıldır dava devam ediyor.Aynı fiyapı gibi, aynı dumankaya gibi,aynı kc grup gibi,aynı osmanlı inşaat gibi,aynı,makrom yapı gibi,aynı sarphan finanspark gibi)))))))daha devam ederim de milleti sıkmayayım.E ne oldu mal sahibi olalım derken avukat olduk
))))))) Tapu iptali davalarında, batık inşaat işlerinde değme avukat benim kadar bilgili değildir.Aslında 1 2 yıla kadar benim bu bilgilerime ihtiyaç duyacak kıyamet gibi bilmemnezade inşaat mağduru olacak.Bu forumdan isteyenlere elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım.Ama en özet bilgiyi vereyim müteahit batarsa hukuki sistem canınıza okur ,hiç bir hakkınız yok sistem arsa sahibini korur.
temel psikoloji..ev almanın sağını solunu araştırmadan bu kadar kutsallaştırıldığı, ev alanın kendisini "ne kadar da iyi bir şey yaptım, aferin bana" demek için şartlandırdığı bir ortamda lobi ve sistem bu zaafları kullanacaktır. evi almanın sürekli gelen vergiler ve masraflarla gerçek maliyetini hesaplamaya korkulur bir durum var ortada..
gerçek maliyetini hesaplayın, amortismanı muhakkak hesaba katın, topraktan aldığı payı hesaplayın, gelecekte imar kurallarının daha acımasız uygulanmak zorunda kalacağını da öngörün (yani imar artışı yok).. ve alternatif araçlarla karşılaştırın.. hangisinin riski daha az ? TR gibi borçlu ve ancak borçla büyüyebilen bir ülkede emlağın ne kadar gidecek yeri olabilir ? emlağın güzel günleri geçmişte kaldı, lobinin yardımıyla ittire ittire gider ama nereye kadar ? artık bardak doldu.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Sayın dıscretus ben ondan da geçtim.Hadi yatırım dedin oturacağım dedin aklına yattı dişini sıktın aldın.Şimdi açın tv yi ev reklamlarını seyredin, gidin alın satılan şeyi .Aldığınız şey ne ,gayrımenkul satışvaadi sözleşmesi.Ev nerde ,tapu nerde,3 yıl sonra inşallah.Yılmaz erdoğanın organize işleri gibi oğlum para nerde, adama verdim,peki araba nerde)))))))
verdiğiniz örnek bence lobinin ve sistemin insanlardaki zaafı çok da güzel kullandığının bir örneği..
batı ile karşılaştırıldığında 200 küsur yıllık bir sosyal gap var (temel bir kriter olarak toplumun yarısının ilk kez okuryazarlığa ulaştığı tarihi alıyorum, ingiltere de 1700 yılı civarlarında ve TR de 1940 lı yıllarda aşağı yukarı) , bu sosyal gap toplumumuzdaki bir çok yerleşik düşünce sistematiğinin ve hareket tarzının nasıl olduğuna da ışık tutuyor, bunun hızla kapanması çok zor zaten. bir kaç nesil sonra ev alırken daha rasyonel davranacak mecburen halk. artılarını eksilerini daha dikkatli araştıracak.. öğrenme aşamasında şu anda.
Son düzenleme : discretus; 22-01-2018 saat: 23:49.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yapım yılı 2002 , paslı tabelalar hala duruyor, evler villa, yer İstanbul Göktürk, yapımcı firma şimdi öbür dünyaya intikal etmiş Kemer country ile adını duyurmuş Esat Edin . 16. yıla giriyor iskelet binalar öylecene ! duruyor, zamanında 400 bin USD dan millete itelenmiş yerler bunlar. Neymiş Türkiyede hukuk yavaşta olsa ilerlermiş ... İşini öbür dünyada Allaha havale eden kafalar oldukça bu ülkede birilerini itelemek mübah. Son söz her millet hak ettiği yani LAYIK olduğu şekilde yaşar, NEF 100. projesini yapar 100 m2 brüt diye beton beyinlere satar net 40 m2 çıkar, bir alan bir daha almaz ama NEF firması ömrünün sonuna kadar iteleyecek yeni BETON beyinler bulmakta hiç zorluk çekmez.
Yer İmleri