Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 890/1014 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,113 - 7,120 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. 2014 yılında 260 tl den kiraladığım Vakıflar G.M. ait 13 m2 lik ofis odası 2015 sonunda fahiş artışla 750 tl ye yükseltildi !!!
    İkna turları sonunda 675 tl ye düştüler !!!

Bu arada hanın eski kiracılarından çıkanlar oldu, düzenler bozuldu, han boş kaldı......

Fiyat o kadar yüksekti ki; 2017 ve 2018 de zam yapamadılar .....Hatta ; yandaşlara referandumda indirim bile yaptılar !!!!

12 ci ay itibarı ile kontratım bitti.

Bugün ihale vardı ...

Manzara gören 15m2 lik odayı 560 tl den tuttum ......
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Topicde genel eğilim ev fiyatlarının pahalı olduğu, gerçeği yansıtmadığı ve yakın gelecekte yükselmeyeceği şeklinde.

Diğer yatırım araçlarından,
    vadeli mevduat reel olarak kazandırmıyor hatta negatif faiz alınıyor.
    Borsa çok yükseldi ve riskli.
    Döviz yataya girdi..pek yükselecek gibi gözükmüyor.
    Altın zaten yatırım aracı değil, yenmez içilmez, bakkalda markette geçmez...alsan saklamak dert...

Merkezi (istanbul için Şişii, Beşiktaş, Levent) ve kolay kiraya verilebilecek bir yerde ev alıp kiraya vermek yatırımcı için en uygun seçenek gibi gözüküyor bana.
    Yukarıda saydığım diğer yatırım araçlarında paranızın değer kazanıp kazanmayacağı belli değil...bu yatırımlardan para kazanma veya kaybetme ihtimali 50% gibi...
    Fakat ev alırsanız kira garantisi var. Tabii ev almak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Evde çıkabilecek masraflar, emlak vergisi, kira vergisi, kiracı ile ilgili çıkabilecek sorunlar, vs,
    Ama dikensiz gül de olmuyor maalesef...
    dolara güvenmiyorsan döviz sepeti yap. USD-EUR-GBP. ev falan bunlar boş işler, TL faiz zaten külliyen zarar. en iyisi yabancı varlıklar.

3. Oturacağın evin duvarlarını kazıt, boydan boya ilk bunu sür 3 kat. Tavanda dahil Yerde dahil. Oralara da kazıt sür.

Alerji falan bir şey kalmaz.

Çoğu müteahhit iyi aile evladı olduğu için bunu kullanmıyor. Pahalı bir şey değil aslında ama niyeyse yapmıyorlar iyi aile evlatları.

https://www.filliboya.com/urun/filli...kuruduvar.html

https://www.youtube.com/watch?v=_f1ziqWiVbU

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Ev almak zorundayım. 2009 da ev aldım. Basık bir yerde idi. Hastalık hastalık ailece 9 yıldır alerjinin tetiklediği hastalıklar. 5 yıl ev deyince sinirden çıldırıyordum. Hem maddi hem manevi çok sıkıntılar çektim çekiyorum. 2012 de evi sattım. Bankaya 59 bin yatırdık 44 bin aldık. Şimdi Ankara da eski mahellemden ev almayı düşünüyorum. Hala alerji ailece devam ediyor. Belki orada düzeliriz.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Oturacağın evin duvarlarını kazıt, boydan boya ilk bunu sür 3 kat. Tavanda dahil Yerde dahil. Oralara da kazıt sür.

Alerji falan bir şey kalmaz.

Çoğu müteahhit iyi aile evladı olduğu için bunu kullanmıyor. Pahalı bir şey değil aslında ama niyeyse yapmıyorlar iyi aile evlatları.

https://www.filliboya.com/urun/filli...kuruduvar.html

https://www.youtube.com/watch?v=_f1ziqWiVbU
    Tavsiye için teşekkür ederim. Bizim ki artık yeşil ve basık havanın olduğu her yer oldu. Sakarya 'dan Ankara ya geldik. Alerji yine var. Oturduğum yer yine basık ne bileyim yazın etkisi azdı. Etimesgut ta oldumuzda veya Ankara merkezde olduğumuz da belirtiler bir kac saatte kayboluyor. Alerji simdi de bel fıtığımı açığa çıkardı. Şimdi açıklamak uzun sürer ama vücut ritmini kaybedince hastalık hastalığı çağırıyor. Meşhur bir söz varya. "bir mıh bir nal kurtarır; bir nal bir at kurtarır; bir at bir er kurtarır; bir er bir cenk kurtarır; bir cenk bir vatan kurtarır" o bizde bir alerji bağışıklığı düşürür ve hastalıklar sürekli gelir. Şu an bel fıtığı ameliyatı olmam lazım defi Doktor. Ayağıma vuruyor. Tecrübesi olan var mı. Teşekkürler

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    şu rezalet görüntüler yetmiyormuş gibi daha kanal yapalımda etrafınada ev yapıp iyice istanbul yaşanmaz bir yer olsun diye uğraşıyorlar.

NY taki metro istasyonlarinin resimlerine bakin. Hic degilse yerlerde fareler ustlerde zenciler gezmiyor

pek bi farki yok yani

6.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Topicde genel eğilim ev fiyatlarının pahalı olduğu, gerçeği yansıtmadığı ve yakın gelecekte yükselmeyeceği şeklinde.

Diğer yatırım araçlarından,
    vadeli mevduat reel olarak kazandırmıyor hatta negatif faiz alınıyor.
    Borsa çok yükseldi ve riskli.
    Döviz yataya girdi..pek yükselecek gibi gözükmüyor.
    Altın zaten yatırım aracı değil, yenmez içilmez, bakkalda markette geçmez...alsan saklamak dert...

Merkezi (istanbul için Şişii, Beşiktaş, Levent) ve kolay kiraya verilebilecek bir yerde ev alıp kiraya vermek yatırımcı için en uygun seçenek gibi gözüküyor bana.
    Yukarıda saydığım diğer yatırım araçlarında paranızın değer kazanıp kazanmayacağı belli değil...bu yatırımlardan para kazanma veya kaybetme ihtimali 50% gibi...
    Fakat ev alırsanız kira garantisi var. Tabii ev almak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Evde çıkabilecek masraflar, emlak vergisi, kira vergisi, kiracı ile ilgili çıkabilecek sorunlar, vs,
    Ama dikensiz gül de olmuyor maalesef...
    Siz bakmayın burada neler yazıldığına çok, ben şahsen edindiğim gelirin büyük kısmını gayrimenkulden kazandım. Ama sabit fikirli değilim, bundan sonra böyle devam etmeyebilir. Gayrımenkule yatırım yapmak sizi beton beyinli yapmaz, toplumun dinamiklerinden dolayı betonun artacağını da görmüş olabilirsiniz. Asıl beton beyinlilik (nacizane görüşüme göre) sabit fikirli olmak ve yatırım işine duyguları katmaktır. Not : YTD.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    2014 yılında 260 tl den kiraladığım Vakıflar G.M. ait 13 m2 lik ofis odası 2015 sonunda fahiş artışla 750 tl ye yükseltildi !!!
    İkna turları sonunda 675 tl ye düştüler !!!

Bu arada hanın eski kiracılarından çıkanlar oldu, düzenler bozuldu, han boş kaldı......

Fiyat o kadar yüksekti ki; 2017 ve 2018 de zam yapamadılar .....Hatta ; yandaşlara referandumda indirim bile yaptılar !!!!

12 ci ay itibarı ile kontratım bitti.

Bugün ihale vardı ...

Manzara gören 15m2 lik odayı 560 tl den tuttum ......
    önceden bedava fiyatına oturduğunuza saymışlardır!!!

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    önceden bedava fiyatına oturduğunuza saymışlardır!!!
    Bedava olduğu için han boşalmış olabilir mi ?

Bu arada ; benim tuttuğum odanın ikizi olan bir başka oda ve odalarda 375 tl den oturmaya devam edenler de var!(onların farkı, kira kontratlarının dönemi yılbaşına denk gelmemesi)

Vurgulamak istediğim; başbakanlığa bağlı olan Vakf.G.M. 'nde alınan kararların çarpıklığı ve kamunun zarara uğratılması...
    Vak.G.M. kendini ''oyun kurucu,piyasa yapıcı'' zannederek eline yüzüne bulaştırdı.
    Son düzenleme : british; 24-01-2018 saat: 21:19.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 890/1014 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •