https://twitter.com/husnumahalli/sta...121025Bölgesel Kürt Hükümeti kara ve hava sınır kontrollerinden sonra şimdi tüm petrolün yönetimini merkezi hükümete devretti.
bu dünkü twit..kuzey ırak ...alemin kralısın...
https://twitter.com/husnumahalli/sta...121025Bölgesel Kürt Hükümeti kara ve hava sınır kontrollerinden sonra şimdi tüm petrolün yönetimini merkezi hükümete devretti.
bu dünkü twit..kuzey ırak ...alemin kralısın...
abi sen olmayınca ben yazıyom ama buza ...yani magazin yani boşa ...sankim gene bahane arıyon kaçmak için sanki ...
dostlarını düşün abi ,düşmanları boş ver...gecenin tüm dostlarına
Son düzenleme : narin; 27-01-2018 saat: 00:23.
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Senden hersey beklenir...
Sutlanma mevzuu ise ozgurlukle ilgilidir abi...
Insanlar mutlu olmak isterler. Ozgur olduklari derecede mutlu olurlar. Sayet maaş aliyorsan, fatura oduyorsan ozgur deelsin. Vergi veriyorsan yine ozgur deelsin. Mevki, para, sohret insani ozgur yapmaz. Modertor olsan da, Cumhurbaskani olsan da, Trump olsan da ozgur olamazsin. Dindar olsan da, Kemalist olsan da ozgur olamazsin.
Sanal alemde ozgur olunabilir mi?
Internet alemi 2 katmandan olusuyor. Yuzeysel internet ve deepweb...
Yuzeysel internet 4 kademedir. Ilk kademe tiklamayla girilen sayfalardir. Tiklarsin, girersin, cikarsin. Hicbir engel yoktur. Orada ne varsa onlari gorebilirsin.
Ikinci kademede kullanici adi ve sifreyle girilen siteler vardir. Mesela icinde bulundugumuz forum siteleri gibi. Admin ve moderatorler vardir, kurallar vardir. Bu kurallarin uygulamasini moderator denetler. Moderator de netice itibariyle belli bir dunya gorusu olan biridir. Kafayi birine takabilir, haksizlik yapabilir, bu insanin dogasinda var.
Ucuncu kademede banka, araci kurum gibi daha yuksek guvenlikli siteler vardir. Buralara da kullanici adi ve sifreyle girilir.
Dorduncu kademede istihbarat, ordu, emniyet gibi kurumlarin siteleri yer alir. Guvenlik cok daha yuksektir. Siteye girdikten sonra sitenin belli bolumlerine ulasabilmek icin ozel izinler gerekir.
Goruldugu gibi ozgur olmak mumkun degil. Ama insanlarin icinde yetenekli, cabuk ogrenenler vardir. Bunlar heryere sizabilirler. Cunku ozgur olmak yani mutlu olmak isterler.
Deepweeb ise iki katmanlidir.
Ilki hakinda sehir efsaneleri dolasan, 6 kademe mi yoksa 4 kademe mi oldugu tartisilan, pek cogu illegal olan onion uzantili siteler.
Buralarda igrenc pornolar, uyusturucu ticaeti, pek cok asparagas haberin dolastigi forumlar falan var. % 90'indan fazlasi sacma sapan seylerdir. Neyin gercek neyin sahte oldugu belli bile degildir.
Fakat dunyanin onemli kurumlarinin ve kisilerinin bilgilerini sakladiklari dosyalar da burada bulunur. Bunlar zannimca bilgilerini class uzantili dosyalarda sakliyorlar. Buralara ulasmak icin dahi olmak icapeder. Sayet birisi buralara ulasabilir ve izini de belli etmezse, evet sanal alemde kendisine ozgur bir alan yaratabilir.
Ikinci katman ise NSA'nin kontrol ettigi ve girmenin mumkun olmadigi katmandir. Olmaz diye birsey yoktur tabi...
Dahinin dahisi biri oraya da girebilir ama derhal tespit edilir ve olagan ustu imkanlarla NSA'ya transfer edilir.
Lafin kisasi ozgur olabilmek icin dahi olmak sarttir...
Ben gariban bir adamin abi, sen benle niye ugrasiyon?
@erefefik
Aslında tek gerçek özgürlük
Digital santrale geçmemiş
Hala analog santral kullanan ülkeler kaldiysa orda varsa vardır loo
Çünki digital herkeşe görüküyo
İşin içine uydu yu sokmayecen
Analog santralin tek kusuru
Biri telefondan tacizmi etti o an hatta diilsen tacizciyi yakalayaman tum Digi platformlar güvensiz Ama çok mühim degil
Yer İmleri