Sayfa 170/725 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 5799 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: BJKAS Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1. Çok komik yahu... Bedelli muhabbetleri çıkmış ))

Bugüne kadar hangi tahtada göz göre göre bedellinin geldiği görmüş?

KY bunu forumlarda tartışıyorsa eğer, bedelli falan bilinki yoktur...

KY'nin uyuduğu, pohpohlandığı, hissenin öve öve bitirilemediği anlarda gelir bu bedelliler...

GSRAY işte örnek...

8.99 TL'yi gördü... Ardından malı vere vere çektiler 7 TL'lere... ardından da 1 yıl içinde 2. bedelli haberi...

Çünki böylesine mühim konuları günlerdir beginner seviyesinde tartışmaya açanlar genellikle pek KY falan olmuyor hatta hisse sahibi bile değildirler...

Eğer hissen varsa ve bedelli bekliyorsun madem kapı orda... Ne duruyorsun?

Tuhaf tuhaf yazılar...

2.  Alıntı Originally Posted by stress Yazıyı Oku
    Değerli ortaklar bu konu çok can sıkıcı olmaya başladı ama madem konu buraya kadar geldi bilenlerden şu soruma cevap vermelerini istirham ediyorum: misal benim elimde 100k lot varsa, bedelli çıktığında elimdeki hisse kadar mı katılmam gerekir yoksa elimdeki para veya yatırmak istediğim tutara göre katılım yapabilir miyim? Veya bedelliye iştirak etmeme hakkım var mıdır?
    Şimdiden cevap verenlere teşekkürü borç bilirim. Güzel bir hafta sonu dilerim herkese...
    GSRAY'da bedelli var.

Niye gidip ordakilere sormuyorsun?

3.  Alıntı Originally Posted by paratoner Yazıyı Oku
    syn stress fazla stres yapmayın
    spek skorlara bakıyo olsaydı
    şampiyonlar liginden dolayı çoktan 2 ye katlaması lazımdı
    ama olduğumuz yer belli

akşam ki maç en fazla %1-2 yukarı aşağı ya yapar ya yapmaz
    speğimiz bir şey bekliyor düğmeye basmak için
    onu da sadece forman bilir.
    biz sadece sabırla bekliycez
    kalın sağlıcakla
    Spesifik olarak beklediği bazı Lotlar var ise eğer, daha çok bekler o !

Kahvemi içerken aldığım en büyük keyif işte bu... Fiyatın baskılanması tahtada fiyatı yapanların ekip olarak ne kadar zorlandığının göstergesi... Zaten bazı kalemcileri de gelip gelip yazarlar sağda solda...

Morali ve sabrı demir gibi olan yatırımcı görünce de Sinirden çatlarlar, ortadan ikiye yarılırlar!

4.  Alıntı Originally Posted by stress Yazıyı Oku
    Değerli ortaklar bu konu çok can sıkıcı olmaya başladı ama madem konu buraya kadar geldi bilenlerden şu soruma cevap vermelerini istirham ediyorum: misal benim elimde 100k lot varsa, bedelli çıktığında elimdeki hisse kadar mı katılmam gerekir yoksa elimdeki para veya yatırmak istediğim tutara göre katılım yapabilir miyim? Veya bedelliye iştirak etmeme hakkım var mıdır?
    Şimdiden cevap verenlere teşekkürü borç bilirim. Güzel bir hafta sonu dilerim herkese...

Önce şu K ne demek anlamıyorum. Bin ise B koyun bari.

Şimdi, diyelimki Bjk %100 bedelli verdi ve sendede 100B lot var.sende bedelliye katılacaksan 100B TL bulundurmalısın.

Haa, bende 30B TL var ancak o kadarına katılabilirim dersen müsait zamanda 70B lotu vermelisin. Yada karşılayacağı oranı hesaplar satarsın. Mesela 20B satsan 80B lotu böldürürsün..

Katılmayacam dersen en geç bölünmeden önceki seans sonuna kadar satmalısın. Haa işin vardı satamadın, bölündükden sonra rüçhanları satıp bölünmeye katılmayabilirsin.

Ama rüçhanları ilk üç beş günde ver. Çünki ilk günler rüçhanları yükselterek vatandaşı bölünmeye teşvik ediyorlar

5.  Alıntı Originally Posted by Turquaz Yazıyı Oku
    Önce şu K ne demek anlamıyorum. Bin ise B koyun bari.

Şimdi, diyelimki Bjk %100 bedelli verdi ve sendede 100B lot var.sende bedelliye katılacaksan 100B TL bulundurmalısın.

Haa, bende 30B TL var ancak o kadarına katılabilirim dersen müsait zamanda 70B lotu vermelisin. Yada karşılayacağı oranı hesaplar satarsın. Mesela 20B satsan 80B lotu böldürürsün..

Katılmayacam dersen en geç bölünmeden önceki seans sonuna kadar satmalısın. Haa işin vardı satamadın, bölündükden sonra rüçhanları satıp bölünmeye katılmayabilirsin.

Ama rüçhanları ilk üç beş günde ver. Çünki ilk günler rüçhanları yükselterek vatandaşı bölünmeye teşvik ediyorlar
    Zahmet oldu teşekkür ederim. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin

6. Ne oldu yönetim? "Cxsby" in atmış olduğu iftiraya vermiş olduğum cevabı neden sildiniz? Hakaret yoktu, galiz ifadeler yoktu, iftira yoktu.Sadece kendisine küçük bir soru (!) sormuştum? Ama bize atılmış açık bir iftira vardı onu niye kaldırmadınız?

7. güzel günler görecez güzel günler ayak oyununa gelmeyin hissenize sahip cıkın satmadığınız sürece sıkıntı yok

8. Bedelliye katılmak istiyorsanız eğer, hesabınızda para olmak zorunda...

Onun dışında, bedelliye katılmıyor iseniz eğer, zaten portföyünüzde ne kadar lot varsa yine o kadar lot olacak...

Bir de bedelli ile hisseye çeviremediğiniz rüçhan kuponlarınız olacak. Onlar olacak hesabınızda... Rüçhan kuponlarının kaç TL olacağı ise sanırım bölünme oranına bağlı...

Bölündükten sonra ne değişecek?

Hisse fiyatı düşecek... Elinizdeki hisse adedi aynı olduğu için, portföyünüzün TL değeri de düşecek...

Bedelliye katılmaz iseniz eğer, kimse gelip de hisselerinize el koyamayacak zaten. Ama artan sermaye sebebiyle elinizdeki hisselerin değeri düşecek.

Zaten, düşmesin diyenler de o yüzden bedelliye katılıyor... Portföyüzün TL değerini aynı tutmak için sermaye artırımına para yatırarak zorundasınız.

Zaten bedelli sermaye artışları da bu yüzden sevilmiyor. Zarar görmek istemeyenleri para yatırmaya zorluyor...

Sayfa 170/725 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •