Sayfa 312/1078 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    “Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez†(En-am, 6/160)
    Diye buyurulmakta Yüce kitabımızda…
    Buradan hareketle aslında çıkış noktamızın yapılanın bir iyilik mi yoksa bir kötülük mü olduğu nu düşünürsek, yaklaşık 2 seneden beri sadece adını bildiğim soyadını dahi sormaya gerek görmediğim bir zatı herhangi bir şeyle itham ettiğiniz kanaatine vardım. Doğru söylemek gerekirse önce hiddetlendim. Sonra bu hiddetimin gereksiz ve yersiz olduğunu düşündüm. Kaldı ki bu 2 senelik süre içersinde şahsi olarak birçok kez fikrine başvurduğumda edindiğim bilgilerin zaman içinde doğruluk payının yüksek seviyede tuttuğunu görmekte içimde hayranlıkla beraber bir merak duygusu uyandırdı. Nasıl yapıyordu da buluyordu söyledikleri şeyleri
    Merakımı gidermek için daha derine inince, daha öncede gözümün önünde yaşanan olaylara farklı bir disiplinle bakmayı öğrendim. Hepimizin gözünün önünde yaşanan olayların perde arkasına bakmayı, olayların oluş şeklinden bir sonraki aşamada ne olacağına dair öngörülerim gelişmeye başladı. Hatta birkaç kez benimde şahsi öngörülerimin başkalarına verdiğim bilgiler neticesinde gerçekleştiği farkettim.
    Buraya kadar olan bölümden sanırım sizlerde benim gibi bazı öngörülerde bulunmaya başladınız.
    Haksız sayılmazsınız. Farkında olmadan takip etmeye başladığınızda tıpkı çatal bıçak kullanmayı öğrenmek ya da bisiklete binmeyi öğrenmek gibi olduğunu farkediyorsunuz. Bir iki denemeden sonra bunu kendinizinde yapabildiğini becerebildiğinizi görüyorsunuz. Aslında bu beceriyi yada adını siz koyuverin bu kehanette bulunma deneyimini edinmek bile başlıbaşına büyük bir güç.
    Güç dedim değil mi. ,
    Dilim sürçmüş olabilir mi?
    Hayır sürçmedi. Bilerek kullandığımı söylemek zorundayım. Elinizde bir güç olduğunun farkına varın istedim.
    İşte biri, yada birilerinin tetikçisi, veya sizin uyanmanızı istemeyen, oradan buradan uçacak, kaçacak diyerek sizlerin yıllarca biriktirdiğiniz, belki de çoluğunuzun çocuğunuzun rızkından kesip kenara ayırdığınız alınterinizi ele geçirmenin planlarını yapan az çok okuma yazma bilen, ama ne demek istediğini açıkça yazamayacak kadar cesaretsiz, basiretsiz ve karaktersiz tiplemeler son zamanlarda türemeye başladı bulunduğumuz şu küçük topluluk içerisinde.
    Kaç kişiyiz ki zaten şurada bir ben, bir sen , bir de o işte .
    Hepi topu toplasan kırk kişiyi bulmayız.
    Zaten asıl mesele de o “Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi bilirizâ€
    Sevgili üstadım,
    Yaptığınız işe dair öğrenecek yeni şeyler, yeni açılımlar bulabiliyorsanız, eğitim ve koçluk imkanları sayesinde gelişme fırsatınız varsa, yaptığınız işe, yere karşı sadakat hissediyorsanız ve yaptığınız iş de sizi rahatsız etmiyorsa, doğru işi yapıyor olmanız muhtemel
    Saygılarımla...

(Hafta sonu mazeretimden dolayı yoktum. Umarım farkı kapatırız... Nerde kalmıştık....)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    =T/A;1614928...

Üstadın yardımları ile ve yol göstericiliği ile çalışmalara devam ediyorum. Bu bağlamda ilk çalışmayı tamamladım ve sizlerle paylaşmak istedim:

- Tüm dönemleri aynı grafik üzerinde göstermeyi başardım...
    Görüş ve düşüncelerinizi eksik etmeyin...
    son cümleye sığınarak, acaba diyorum sevgili üstadım. bu grafiklerin bir kısmında sorulan senetler üzerinde fibo çalışması yapmıştınız, hatta Don Kişot abi de hafiften bizi ızgara yapmıştı.
    Grafiklerin bütününe yada imkanlar dahilinde u30, yada u100, şeklinde bir genel çalışması yapsak nasıl durur.
    Hem böylece bazı densizliklere de mahal vermemiş oluruz.

Don Kişot abi ye not: Sadece fikir beyanında bulundum
    Son düzenleme : selimtogrul; 28-01-2018 saat: 17:51. Sebep: böyle daha güzel oldu

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    “Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez†(En-am, 6/160)
    Diye buyurulmakta Yüce kitabımızda…
    Buradan hareketle aslında çıkış noktamızın yapılanın bir iyilik mi yoksa bir kötülük mü olduğu nu düşünürsek, yaklaşık 2 seneden beri sadece adını bildiğim soyadını dahi sormaya gerek görmediğim bir zatı herhangi bir şeyle itham ettiğiniz kanaatine vardım. Doğru söylemek gerekirse önce hiddetlendim. Sonra bu hiddetimin gereksiz ve yersiz olduğunu düşündüm. Kaldı ki bu 2 senelik süre içersinde şahsi olarak birçok kez fikrine başvurduğumda edindiğim bilgilerin zaman içinde doğruluk payının yüksek seviyede tuttuğunu görmekte içimde hayranlıkla beraber bir merak duygusu uyandırdı. Nasıl yapıyordu da buluyordu söyledikleri şeyleri
    Merakımı gidermek için daha derine inince, daha öncede gözümün önünde yaşanan olaylara farklı bir disiplinle bakmayı öğrendim. Hepimizin gözünün önünde yaşanan olayların perde arkasına bakmayı, olayların oluş şeklinden bir sonraki aşamada ne olacağına dair öngörülerim gelişmeye başladı. Hatta birkaç kez benimde şahsi öngörülerimin başkalarına verdiğim bilgiler neticesinde gerçekleştiği farkettim.
    Buraya kadar olan bölümden sanırım sizlerde benim gibi bazı öngörülerde bulunmaya başladınız.
    Haksız sayılmazsınız. Farkında olmadan takip etmeye başladığınızda tıpkı çatal bıçak kullanmayı öğrenmek ya da bisiklete binmeyi öğrenmek gibi olduğunu farkediyorsunuz. Bir iki denemeden sonra bunu kendinizinde yapabildiğini becerebildiğinizi görüyorsunuz. Aslında bu beceriyi yada adını siz koyuverin bu kehanette bulunma deneyimini edinmek bile başlıbaşına büyük bir güç.
    Güç dedim değil mi. ,
    Dilim sürçmüş olabilir mi?
    Hayır sürçmedi. Bilerek kullandığımı söylemek zorundayım. Elinizde bir güç olduğunun farkına varın istedim.
    İşte biri, yada birilerinin tetikçisi, veya sizin uyanmanızı istemeyen, oradan buradan uçacak, kaçacak diyerek sizlerin yıllarca biriktirdiğiniz, belki de çoluğunuzun çocuğunuzun rızkından kesip kenara ayırdığınız alınterinizi ele geçirmenin planlarını yapan az çok okuma yazma bilen, ama ne demek istediğini açıkça yazamayacak kadar cesaretsiz, basiretsiz ve karaktersiz tiplemeler son zamanlarda türemeye başladı bulunduğumuz şu küçük topluluk içerisinde.
    Kaç kişiyiz ki zaten şurada bir ben, bir sen , bir de o işte .
    Hepi topu toplasan kırk kişiyi bulmayız.
    Zaten asıl mesele de o “Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi bilirizâ€
    Sevgili üstadım,
    Yaptığınız işe dair öğrenecek yeni şeyler, yeni açılımlar bulabiliyorsanız, eğitim ve koçluk imkanları sayesinde gelişme fırsatınız varsa, yaptığınız işe, yere karşı sadakat hissediyorsanız ve yaptığınız iş de sizi rahatsız etmiyorsa, doğru işi yapıyor olmanız muhtemel
    Saygılarımla...

(Hafta sonu mazeretimden dolayı yoktum. Umarım farkı kapatırız... Nerde kalmıştık....)
    Tam da burada kalmıştık... Hoş geldiniz....

Umarım hafta sonu ziyaretleri güzel gçmiştir...

Bazı şeyleri bu vesile ile tekrar gözden geçirmiş ve hatırlamış olduk. Sen de bahsetmişsin, ben de özetleyeyim...

Ben sizden çok farklı olduğumu söylemedim. İlk başladığım zamanları hatırlayanlar varsa;

- Birlikte öğrenip yapacağız dedim.

Peki neyi birlikte öğrenecektik? Talep eden olursa Teknik Analizi, bu olmadı geriye kalan şu idi:

- Ben yılların brikimini parça parça kullanıyordum ve bunları bir bütün olarak sizlere aktaramıyordum. Bu amaç için AmiBroker öğrenmeye başladım. Daha önceleri MetaStock ve benzeri birçok program kullandım. Fakat AmiBroker 'ın yaptıklarını çoğu yapamıyordu. İlk kez başladığım bu yolculukta şu ana kadar birlikte geldik. Şimdi AmiBroker ile otomatik resim yükleme ve tablo oluşturma işlemleirini tek tıkla yapabiliyorum. Sırf size aktarmak için uğraşırken bir yandan da ben de öğrenmiş oldum. Bir de çabuk unutmasam daha güzel olacak ya!!!

Akabinde forum imkanları detaylı bilgi ve veri aktarımına uygun olmadığı ve eski verilerin/grafiklerin arada kaynadığını görerek bunu derli toplu sunabilmek için çalışmaya başladım. Buna en büyük etmen de yeni SPK kararları oldu. Bundan dolayı her hisseyi açık ne net olarak paylaşmam gerekiyor ve yanıltıcı bilgi içermemesine dikkat etmem gerekiyordu. Bunun sonucunda A ve B grubu hisselerin tamamını Don Kişot Üstadın yardımları ile bir bütün olarak günlük paylaşmak için bize lâzım olan sitenin inşaasına başladım. İşin en kötü yanı bu işi de hiç bilmiyor olmamdı. Ne JavaScript ve PHP ne de HTML bilmezdim. Tek bildiğim yarım yamalak Delphi idi...

Bir amaç uğruna oturup bunları da işime yarayacak kadar öğrendim. Bu şekilde siteyi de birlikte kurmuş olduk. Her şey bir ihtiyaçtan doğdu. Tüm bu aşamaların benim Teknik Analiz bilgime bir katkısı olmadı, olamaz da. Zaten yıllar içerisinde Teknik Analiz hakkında okumadığım, çalışmadığım alan kalmadı. Bazı şeyleri keşfemiş ve çok şeyin gereksiz olduğunu kavramıştım.

Tüm bu aşamalarda ne kadar zorlandığımı ve rahatsızlandığımı buradaki herkes biliyor. Şimdi hergün yeni yeni şeyler gerekli oluyor ve öğreniyorum. Daha dün Don Kişot Üstadın talebini karşılamak için oturup araştırmaya başladım ve yeni yeni şeyler çalışmam ve öğrenmem, bazı şeyleri de tekrar etmem gerekti.

Sözün özü şu:

- Ben yılların birikimini sizlere aktarabilmek için bilmediğim sulara girdim ve yüzmeyi öğrenmeye çalıyorum. Bu süreç hâlen de devam ediyor. Öğrendiğim bilgiler bende kalıcı olmuyor, unutuyorum. O nedenle kendimi "öğreniyorum" diye kârlı göremiyorum. Fakat amaca bir adım daha yaklaştığım için kârlı görüyorum...

Ben bu işe ilk başladığımda da yazdım:

- Burada tek kişi cevap yazmasa da ben paylaşmaya devam edeceğim.

Çok şükür o günleri bir şekilde aştık. Ufak bir grup olarak sohbet edip yolumuza devam ediyoruz.

Bu kadar şey yazmaya da gerek yoktu ama geçmişin bir özetini çıkarmak ve yeni gelen arkadaşlara durumu hatırlatmak istedim.

Bu milletin parası birilerine peşkeş çekilmesin; nice madurlar oluşmasın diye bir dua bekleyerek bu yola başkoydum. Dua olayını da menfaat olarak düşünenler varsa varsın dua da etmesinler. Hiç sorun değil. Amaç hasıl olsun yeterlidir...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

son cümleye sığınarak, acaba diyorum sevgili üstadım. bu grafiklerin bir kısmında sorulan senetler üzerinde fibo çalışması yapmıştınız, hatta Don Kişot abi de hafiften bizi ızgara yapmıştı.
    Grafiklerin bütününe yada imkanlar dahilinde u30, yada u100, şeklinde bir genel çalışması yapsak nasıl durur.
    Hem böylece bazı densizliklere de mahal vermemiş oluruz.

Don Kişot abi ye not: Sadece fikir beyanında bulundum
    Ben tamamından kaldırmayı düşünüyorum. Sen en az 30 hissede Teknik Anaiz çalışmasından bahsediyorsun...

Fakat artık site yerine oturduğu için sorun değil. Buna da çözüm bulacağım...

- Meselâ sadece talep edilen hisseleri inceleyip sadece ilgili bölümde bu grafikleri paylaşacağım. Sistem grafiklerine karıştırmayacağım.

- Farklı sayfalarda farklı grafikler gibi..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Ben tamamından kaldırmayı düşünüyorum.
    Aman sakın ha..!!!! Onlar başlı başına bir ders konusu.

- Meselâ sadece talep edilen hisseleri inceleyip sadece ilgili bölümde bu grafikleri paylaşacağım. Sistem grafiklerine karıştırmayacağım.

- Farklı sayfalarda farklı grafikler gibi..
    Bu daha mantıklı bir yaklaşım olur. Hem merak eden için ayrı bir düzende olacağı için de yönlendirme olmamış olur ..Katılıyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    http://teknikanaliz.site/veriler.html
    bu sayfa askıda kalmış sanırım

http://teknikanaliz.site/veriler.html
    bu sayfa askıda kalmış sanırım
    O iptal...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    O iptal...
    Benim cache bellekte kalmış öyleyse. çıkıyor bende . o zaman sorun yok
    Bu arada herkes haftasonunda araziye uymuş galiba kimsecikler yok ortalıkta

Sayfa 312/1078 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri