Originally Posted by
selimtogrul
“Kim bir iyilik yaparsa, ona on kat vardr. Kim de bir ktlk yaparsa, o da sadece o ktln misliyle cezalandrlr ve onlara zulmedilmez” (En-am, 6/160)
Diye buyurulmakta Yce kitabmzda…
Buradan hareketle aslnda k noktamzn yaplann bir iyilik mi yoksa bir ktlk m olduu nu dnrsek, yaklak 2 seneden beri sadece adn bildiim soyadn dahi sormaya gerek grmediim bir zat herhangi bir eyle itham ettiiniz kanaatine vardm. Doru sylemek gerekirse nce hiddetlendim. Sonra bu hiddetimin gereksiz ve yersiz olduunu dndm. Kald ki bu 2 senelik sre iersinde ahsi olarak birok kez fikrine bavurduumda edindiim bilgilerin zaman iinde doruluk paynn yksek seviyede tuttuunu grmekte iimde hayranlkla beraber bir merak duygusu uyandrd. Nasl yapyordu da buluyordu syledikleri eyleri
Merakm gidermek iin daha derine inince, daha ncede gzmn nnde yaanan olaylara farkl bir disiplinle bakmay rendim. Hepimizin gznn nnde yaanan olaylarn perde arkasna bakmay, olaylarn olu eklinden bir sonraki aamada ne olacana dair ngrlerim gelimeye balad. Hatta birka kez benimde ahsi ngrlerimin bakalarna verdiim bilgiler neticesinde gerekletii farkettim.
Buraya kadar olan blmden sanrm sizlerde benim gibi baz ngrlerde bulunmaya baladnz.
Haksz saylmazsnz. Farknda olmadan takip etmeye baladnzda tpk atal bak kullanmay renmek ya da bisiklete binmeyi renmek gibi olduunu farkediyorsunuz. Bir iki denemeden sonra bunu kendinizinde yapabildiini becerebildiinizi gryorsunuz. Aslnda bu beceriyi yada adn siz koyuverin bu kehanette bulunma deneyimini edinmek bile balbana byk bir g.
G dedim deil mi. ,
Dilim srm olabilir mi?
Hayr srmedi. Bilerek kullandm sylemek zorundaym. Elinizde bir g olduunun farkna varn istedim.
te biri, yada birilerinin tetikisi, veya sizin uyanmanz istemeyen, oradan buradan uacak, kaacak diyerek sizlerin yllarca biriktirdiiniz, belki de oluunuzun ocuunuzun rzkndan kesip kenara ayrdnz alnterinizi ele geirmenin planlarn yapan az ok okuma yazma bilen, ama ne demek istediini aka yazamayacak kadar cesaretsiz, basiretsiz ve karaktersiz tiplemeler son zamanlarda tremeye balad bulunduumuz u kk topluluk ierisinde.
Ka kiiyiz ki zaten urada bir ben, bir sen , bir de o ite .
Hepi topu toplasan krk kiiyi bulmayz.
Zaten asl mesele de o “Biz krk kiiyiz, krkmzda birbirimizi biliriz”
Sevgili stadm,
Yaptnz ie dair renecek yeni eyler, yeni almlar bulabiliyorsanz, eitim ve koluk imkanlar sayesinde gelime frsatnz varsa, yaptnz ie, yere kar sadakat hissediyorsanz ve yaptnz i de sizi rahatsz etmiyorsa, doru ii yapyor olmanz muhtemel
Sayglarmla...
(Hafta sonu mazeretimden dolay yoktum. Umarm fark kapatrz... Nerde kalmtk....)
Yer mleri