Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
(A true based story) Ülkede herkesin tanıdığı bir holdingin fabrikalarından birinin gn müdürü adam, kırklı yaşların ortalarında, beyaz, eşi olan hanım özel bir okulda öğretmen, melez, yıl 2010, Kocaeli civarı. İkisinin eline aylık toplam 20 bin lira geçiyor.

Bilin bakalım ne oldu? Kredi kartı borcunu ödeyemedikleri için evlerine haciz geldi. Üstelik oturdukları villa artı adamın altındaki lüks otomobili şirket tutmuş. Kira ve araç, benzin giderleri de yok.

İster 3 bin lira maaş al ister 30 bin. Harcamayı bilmedikten sonra işin zor.
Güzel ve çarpıcı bir örnekmiş. Ben de kendi şirketinden yolsuzlukla para çalan bir muhasebe müdürü haberini hatırlıyorum. sanırım 10 yıl olmuştur okuyalı. karısının aylık kredi kartı harcamasının 15.000TL olduğunu, ödeyemediği için bunu yaptığını söylemiş. Ne kadar doğru bilemem, ama mümkün bir hikaye.

Birçok beyaz yaka, gelirinin çok üstünde özendiği bir hayatı yaşamaya çalışıyor. 2007de ilk maaşım 1.650 TL idi, ve iş arkadaşlarımdan bir gecede masada hesap olarak o parayı bırakanları hatırlarım..

Belki ben yanlış düşünüyorum, onlar da gencim güzelim zevkü sefa yaşarım diyorlar... Bakalım ilerde kim pişman olacak?