Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı. 36 yaşındayım. 13 yıldır beyaz yakalıyım. 7 senedir üst düzey yöneticiyim. TR ortalamasının üstünde gelire ve kariyere sahibim. Ama bunun karşılığını da fazlası ile verdim. 13 yıldır balayı dışında tatilim yok. Tabiri caizse eşek gibi çalışıyoruz. Konumuza gelirsek, burada 40+'da finansal özgürlüğe kavuşmanın hayalini kuruyorsak, ona göre yazışmalar ve tartışmalar olmalı diye düşünüyorum. İş dünyasının rezilliğ, zorluğu , mobbing v.s. konuşmaya gerek yok herhalde. O başka bir tartışmanını konusu.

Benim amacım elimdeki nakti bu sene min %30 arttırmak. Nasıl yapmalıyım? Bunu düşünüyorum.

2018 fırsatlar yılı olacak gibi geliyor bana.

*izmir'de yaşıyorum.

Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı. 36 yaşındayım. 13 yıldır beyaz yakalıyım. 7 senedir üst düzey yöneticiyim. TR ortalamasının üstünde gelire ve kariyere sahibim. Ama bunun karşılığını da fazlası ile verdim. 13 yıldır balayı dışında tatilim yok. Tabiri caizse eşek gibi çalışıyoruz. Konumuza gelirsek, burada 40+'da finansal özgürlüğe kavuşmanın hayalini kuruyorsak, ona göre yazışmalar ve tartışmalar olmalı diye düşünüyorum. İş dünyasının rezilliğ, zorluğu , mobbing v.s. konuşmaya gerek yok herhalde. O başka bir tartışmanını konusu.

Benim amacım elimdeki nakti bu sene min %30 arttırmak. Nasıl yapmalıyım? Bunu düşünüyorum.

*izmir'de yaşıyorum.
    13 yıldır balayı dışında tatiliniz yok mu ? Kusura bakmayın ama böyle gelir de böyle kariyer de bana çok sağlıklı gelmiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by taysan Yazıyı Oku
    13 yıldır balayı dışında tatiliniz yok mu ? Kusura bakmayın ama böyle gelir de böyle kariyer de bana çok sağlıklı gelmiyor.
    Aynı fikirdeyim. Zaten bu yüzden buraya geldim

İzmir'de olduğum için deniz kum güneş özlemimiz zaten yok. Hafta içi , gün içinde bile denize girebiliyordum zamanında. Fakat, malesef calıştıgım yerlerde, izin sıkıntılarım oldu. Son 1-2 senedir izin durumum rahat. Ona da ben alışamadım. 1-2 defa 2'şer gün izin yaptım v.s. Ama bu yıldan itibaren rahatım. Kendimi de alıştırdım.

Neyse, konuyu yine dağıtmış oluyoruz.

Şimdi napıyoruz

4.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı.
    *izmir'de yaşıyorum.
    Bu başlık yine çok seviyeli ve kaliteli, forumun geneline bakarsanız berbat durumda..

Yıllık min %30 getiri hedefiniz iyi ama maalesef çok yüksek ve böyle garanti veya düşük riskli getiri oranı hiçbiryerde yok. Yüksek risk almanız lazım, ya borsada spekülatif hisselere ya kripto paralara gireceksiniz, o da getirebileceği gibi götürebilir de.
    Bir yolunu bulursanız lütfen paylaşın, çok sevap alırsınız

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Kısacası Türkiye'de özel sektör şartları rezildir, sadece özel sektör de değil aslında kamu her ne kadar yatış yeri gibi gözükse de kritik alanlarda (yargı, emniyet, ordu, her türlü rantın döndüğü inşaat işleri ile ile ilgili daireler) çok aşırı psikolojik baskı vardır ve küçük düşürülme/pasifize edilme/dışlanma gibi psikolojik travma yaşatabilecek hadiselerle karşılaşma olasılığı özel sektöre göre daha yüksektir.
    Maalesef doğru, insanlar kamuyu rahatlığı ve iyi çalışma koşullarıyla bilir, doğrudur ama yerine göre çok değişebilir, memur adam özel sektördeki gibi şak diye istifa edemez, memurluk maaş ve diğer haklar açısından iyidir, girmek de çok zordur, bunları öyle bırakıp gidemez kötü şartlara dayanmak zorunda kalır sonuna kadar. Bu da büyük yük getirir, tanıdığım ruhsal tedavi gören çok memur var.

Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı. 36 yaşındayım. 13 yıldır beyaz yakalıyım. 7 senedir üst düzey yöneticiyim. TR ortalamasının üstünde gelire ve kariyere sahibim. Ama bunun karşılığını da fazlası ile verdim. 13 yıldır balayı dışında tatilim yok. Tabiri caizse eşek gibi çalışıyoruz. Konumuza gelirsek, burada 40+'da finansal özgürlüğe kavuşmanın hayalini kuruyorsak, ona göre yazışmalar ve tartışmalar olmalı diye düşünüyorum. İş dünyasının rezilliğ, zorluğu , mobbing v.s. konuşmaya gerek yok herhalde. O başka bir tartışmanını konusu.

*izmir'de yaşıyorum.
    Sadece borsa için yorumum şöyle olur ;

Öncelikle hedef kar oranı bence doğru yatırımcı karakteri taşıyan , makul bir rakam ;

1- Endeksler , süreç olarak ( aylık grafiklerde ) ayı değil , boğa piyasasında ise doğru bir maliyetle girilmiş , sağlam bist100 hisselerinde bu oranı tutturma ve geçme olasılığı yüksek ihtimal.

2- Kazanım oranınız aynı kalmak şartıyla yatırım sürenizi uzatırsanız/uzatabilirseniz ; örneğin 1 yıl için %30 yerine 3-4 yıllık bekleme sürecinde ortalama %30 bir kazanç oranını doğru bir maliyetle girilmiş , sağlam bist100 hisselerinde yakalama ve geçme olasılığı yüksek ihtimal.

3-Kazanım oranı kümülatifte yıllık %30 olacak şekilde, yine doğru maliyet ve sağlam bist100 hisse analizleri ile yıl içinde hisse bazlı %5-%10 arası kısa-orta vadeli hareket hedefli , farklı 2-3 hisseden %30 hedefine ulaşma ve geçme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... Sevgiler... Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •