Sayfa 858/997 İlkİlk ... 358758808848856857858859860868908958 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 6,857 - 6,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Emekli maasinizi ogrenmemiz de sakinca yok ise
    sicak sicak ogrenmek, bes sene sonra bende 1160 lira ile ne yapacagim dusuncesine dalmayi cok istemekteyim.........
    Ocak zammi ile daha yeni 1680 TL oldu.

Amacim en dusukten odeyip olasi bir agir hastalikta saglik guvencesine sahip olmakti yoksa odedigim prime gore dusuk bir maas alacagimi biliyordum, bu nedenle ne kadar dusuk odersem deyip asgariden odeyerek aradaki farki hisse senedi biriktirmek icin kullandim.
    Iyiki de oyle yapmisim diyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    9000 gün yani 300 ay ödenen prim bugüne yaşlandırıldığında 500kTL'nin üzerinde bir birikim yapıyor. 500kTL bugün aylık 5500 TL getiriye sahip. Yine kabaca ileriye yaşlandırma yaparsak aslında Dudu aldığından çok daha fazlasını devlete ödemiş olacak. Zira nakit 500kTL'yi aylık 1200TL ile 1200 TL'nin enflasyon oranında güncelleneceğini hesaplasak dahi yakalamak epey zor.

Şu çok açık 9000 gün üzeri prim yatıran bağkurlular , bir bakıma 5000 iş günü ile emekli olacak olan SSK'lıları finanse ediyor. Bir bağkurlu olarak bu bana göre büyük bir haksızlık.
    Bagkur zorunlulugu olmasa idi veya sistemden cikma imkanim olsaydi cikardim.
    En dogrusu yine BES ama iyi yonetilmek sarti ile.
    Herkes kendine biriktirsin.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Avrupa bes'e geçti ikinci emeklilik şart artık .bir emekli maaşıyla geçinilmesi zor .Yani devlet tamam ucuz kaynaklı kredi vs diye zorluyor beside kazın ayağı öyle değil ....Bahri söylemiş işte gittikçe düşecek diye... .Devlette diyor ki artık benim sistemime çok güvenmeyin bes yaptırın .ikinci bir geliriniz olsun emeklilikte .hele ki çalışanlar zorunlu besi bi sövüyorlar ki anlamak mümkün değil..Bize lazım zorla tasarruf .çünkü o kültürümüz yok .sgk genel mantığı aktif -pasife dayanır aktif prim ödeyenler pasif maaşı alan emekliler.pasif sayısı artrsa aktifler pasifleri bakamaz .devlet bu istatistikleri yapıyor 30 sene sonra durum vahim diyor .herkes ona göre önlemini alsın babında.... boşuna birazda 4 çocuk denmiyor ..hep aktif onlar işte genç nüfus çoğaldığı zaman ne kadar aktif ssk lı o kadar pasifi bakacak .
    Kesinlikle dogru...
    Deli gibi calisin, cok kazanin, hint fakiri gibi yasayin aradaki farki akilli yatirimlara yonlendirin ve 20 sene sonra emeklilik yasini da beklemeden rahat edin.
    Yoksa yaslilikda rezil rusva olursunuz.
    Devletimiz o gun geldiginde ben size BES de yapin dedim ama beni dinlemediniz, kendi dusen aglamaz diyecek.
    Syg,

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    TEB Özel hala %14.50 de TL ısrar ediyor. Bilginize.

Az diyorsanız TEB e bulaşmayın. Siz bilirsiniz.
    Özel olduguna gore 500+ mi ?

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Avrupa bes'e geçti ikinci emeklilik şart artık .bir emekli maaşıyla geçinilmesi zor .Yani devlet tamam ucuz kaynaklı kredi vs diye zorluyor beside kazın ayağı öyle değil ....Bahri söylemiş işte gittikçe düşecek diye... .Devlette diyor ki artık benim sistemime çok güvenmeyin bes yaptırın .ikinci bir geliriniz olsun emeklilikte .hele ki çalışanlar zorunlu besi bi sövüyorlar ki anlamak mümkün değil..Bize lazım zorla tasarruf .çünkü o kültürümüz yok .sgk genel mantığı aktif -pasife dayanır aktif prim ödeyenler pasif maaşı alan emekliler.pasif sayısı artrsa aktifler pasifleri bakamaz .devlet bu istatistikleri yapıyor 30 sene sonra durum vahim diyor .herkes ona göre önlemini alsın babında.... boşuna birazda 4 çocuk denmiyor ..hep aktif onlar işte genç nüfus çoğaldığı zaman ne kadar aktif ssk lı o kadar pasifi bakacak .
    Kesinti oranları çok yüksek. İstemeseniz de "ben yemedim alın siz yeyin" durumuna düşürülüyorsunuz.
    Kendiniz mevduat, bono, döviz, hisse portföyünüzü oluştursanız her yıl portföyünüzün toplam değerinin ortalama %2'si kadar fon işletim gideri kesintisinden kurtulursunuz, portföy içeriğinde istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz.

6. arkadaşlar mrb. 200 k+ mevduata güvenilir bir bankadan vadeli açmak istiyorum.bilgi verebilecek olan var mı? 35 günl
    k açacam.ama mutlaka güvenilir olmalı. syg.

Alıntı Originally Posted by deviruv Yazıyı Oku
    arkadaşlar mrb. 200 k+ mevduata güvenilir bir bankadan vadeli açmak istiyorum.bilgi verebilecek olan var mı? 35 günl
    k açacam.ama mutlaka güvenilir olmalı. syg.
    Şekerbank gece gündüz hesap %14,5 günlük faiz işler. Bileşikte 35 günde %14,5 üzerinde getirisi olur ve istediğinizde ekleme veya çekme, başka para cinsine dönüştürme imkanı sağlar. Tüm bakiyenize faiz işler. Ben şahsen 90 günlük kampanya süresini doldurdum.

8.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Şekerbank gece gündüz hesap %14,5 günlük faiz işler. Bileşikte 35 günde %14,5 üzerinde getirisi olur ve istediğinizde ekleme veya çekme, başka para cinsine dönüştürme imkanı sağlar. Tüm bakiyenize faiz işler. Ben şahsen 90 günlük kampanya süresini doldurdum.
    teşekkür ederim.güvenilir mi?

Sayfa 858/997 İlkİlk ... 358758808848856857858859860868908958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •