Sayfa 328/637 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

  1. #2617
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,054
    bir şey sormak istiyorum kamuda (benim yerim kamu) gece mesaileri hep vardır özellikle yönetim kesiminde hep geceleri çalışılır ya da çalışılır gibi yapılır. gündüzleri beyleri yerinde bulamazsın gelen gidenden işlerle ilgilenmezler geceleri ise çoğunlukla bir şey yapmadan oturulur ve bunun adı fazla çalışma çoğunlukla biz olmasak vatan batardı olur (tabii onlar kaldığı için nöbette personel kalır uzman/lar, sekreter/ler, şöförler, servis elemanları gibi)...hoş büyük çoğunluğu da eve gitse işyerindeki yalakalığı ( tabirimi mazur görün lütfen ama başka tabir hafif kalır) evde göremeyecekleri için işyerini eve tercih edenlerden oluşmaktadır... ayrıca kesinlikle yetki devri yapılmadığı yerlerine yeni adam hazırlamaktan korktukları için orada sürekli oturup kalanlar da cabası...
    kamu böyle peki özel sektörde mesailer gerçekten(üst yönetim için) gerekli mi? çoğu iş uzaktan idare edilemez mi?
    sorumu garipsemeyin çünkü etrafa örnek verdiğim bir çok mesajı burada okuyorum. madem mesailer yapılıyor madem yönetim kademesi gerçekten sistemi buradan sorgulayabilirsek belki düzeltecek birilerine ulaşır veya o sürece katkıda bulunabiliriz...

  2.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı.
    Benim amacım elimdeki nakti bu sene min %30 arttırmak. Nasıl yapmalıyım? Bunu düşünüyorum.
    2018 fırsatlar yılı olacak gibi geliyor bana.
    *izmir'de yaşıyorum.
    Bu başlık yine çok seviyeli ve kaliteli, forumun geneline bakarsanız berbat durumda..

    Yıllık min %30 getiri hedefiniz iyi ama maalesef çok yüksek ve böyle garanti veya düşük riskli getiri oranı hiçbiryerde yok. Yüksek risk almanız lazım, ya borsada spekülatif hisselere ya kripto paralara gireceksiniz, o da getirebileceği gibi götürebilir de.
    Bir yolunu bulursanız lütfen paylaşın, çok sevap alırsınız

     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Kısacası Türkiye'de özel sektör şartları rezildir, sadece özel sektör de değil aslında kamu her ne kadar yatış yeri gibi gözükse de kritik alanlarda (yargı, emniyet, ordu, her türlü rantın döndüğü inşaat işleri ile ile ilgili daireler) çok aşırı psikolojik baskı vardır ve küçük düşürülme/pasifize edilme/dışlanma gibi psikolojik travma yaşatabilecek hadiselerle karşılaşma olasılığı özel sektöre göre daha yüksektir.
    Maalesef doğru, insanlar kamuyu rahatlığı ve iyi çalışma koşullarıyla bilir, doğrudur ama yerine göre çok değişebilir, memur adam özel sektördeki gibi şak diye istifa edemez, memurluk maaş ve diğer haklar açısından iyidir, girmek de çok zordur, bunları öyle bırakıp gidemez kötü şartlara dayanmak zorunda kalır sonuna kadar. Bu da büyük yük getirir, tanıdığım ruhsal tedavi gören çok memur var.

  3.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı. 36 yaşındayım. 13 yıldır beyaz yakalıyım. 7 senedir üst düzey yöneticiyim. TR ortalamasının üstünde gelire ve kariyere sahibim. Ama bunun karşılığını da fazlası ile verdim. 13 yıldır balayı dışında tatilim yok. Tabiri caizse eşek gibi çalışıyoruz. Konumuza gelirsek, burada 40+'da finansal özgürlüğe kavuşmanın hayalini kuruyorsak, ona göre yazışmalar ve tartışmalar olmalı diye düşünüyorum. İş dünyasının rezilliğ, zorluğu , mobbing v.s. konuşmaya gerek yok herhalde. O başka bir tartışmanını konusu.

    Benim amacım elimdeki nakti bu sene min %30 arttırmak. Nasıl yapmalıyım? Bunu düşünüyorum.

    2018 fırsatlar yılı olacak gibi geliyor bana.

    *izmir'de yaşıyorum.
    Sadece borsa için yorumum şöyle olur ;

    Öncelikle hedef kar oranı bence doğru yatırımcı karakteri taşıyan , makul bir rakam ;

    1- Endeksler , süreç olarak ( aylık grafiklerde ) ayı değil , boğa piyasasında ise doğru bir maliyetle girilmiş , sağlam bist100 hisselerinde bu oranı tutturma ve geçme olasılığı yüksek ihtimal.

    2- Kazanım oranınız aynı kalmak şartıyla yatırım sürenizi uzatırsanız/uzatabilirseniz ; örneğin 1 yıl için %30 yerine 3-4 yıllık bekleme sürecinde ortalama %30 bir kazanç oranını doğru bir maliyetle girilmiş , sağlam bist100 hisselerinde yakalama ve geçme olasılığı yüksek ihtimal.

    3-Kazanım oranı kümülatifte yıllık %30 olacak şekilde, yine doğru maliyet ve sağlam bist100 hisse analizleri ile yıl içinde hisse bazlı %5-%10 arası kısa-orta vadeli hareket hedefli , farklı 2-3 hisseden %30 hedefine ulaşma ve geçme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum.

    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... Sevgiler... Saygılar...

    ____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

    Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

  4. #2620
    Daha önce temettü ve vergi iadesi konusu konusulmustu. Yurtdisinda yasayan vatandaslar icin guzel bir vergi kilavuzu hazirlanmis. Asagidaki linkte de yine bu konuya iliskin bir tartismayi paylasiyorum.


    http://www.gib.gov.tr/sites/default/...nya_rehber.pdf
    https://www.toytowngermany.com/forum...stocks/?page=1

    Anladigim kadariyla Almanya icin yillik 8.130 Euro'dan fazla kazaninca gelir vergisine tabi oluyorsunuz. Buna gore eger Turkiye'deki hisselerimizden 10.000 Euro temettu geliri varsa, 801 Euro istisna bedelini dusuyoruz. (Almanya'da ilk 801 Euro temettu, faiz geliri vergiden muaf)
    10.000-801= 9.199 Euro

    Temettu, faiz gibi gelirlerden alinan vergi orani Almanya'da %26,375 olarak geciyor.
    9.199 x 0,26375 = 2.426 Euro

    Turkiye'de temettu icin stopaj %15 oldugundan bu rakami, Almanya'ya odeyecegimiz vergiden dusuyoruz (ikili anlasma geregi):
    10.000 x 0.15 = 1.500 Euro (Turkiye'de temettu odenirken alinan vergi)
    2.426-1.500 = 926 Euro

    Ozetle Almanya'da yasayan uzun vadeli yatirimci stopaja ek olarak Almanya'ya temettu gelirlerine istinaden 926 Euro daha vergi odemek zorunda. Ya da daha dogru bir ifadeyle 10.000 Euro temettu geliri icin Almanya'ya 2.426 Euro vergi verecegine, %15 Turkiye'de odedigi stopaji dusup, kalanini Almanya'ya odemek durumunda. Vergi bildirimi sezonu yaklasirken bilgi vermek istedim.

    Okuduklarimdan anladigim bu sekilde. Eger bir hatam varsa duzeltiniz lutfen. Konusu gectigi icin bu baslikta paylasiyorum.

    Saygilar.

  5. Madem biraz iş konuşmaya başladık. O zaman devam edelim.

    BES'in yıllık getirisi kabaca %35-40 | %25 Devlet katkısı + %15 fon getirisi
    Borsa bu yıl baya iyi gidecek gibi. Dikkatli olunursa %50 almak içten bile değil.
    Altın'dan beklentim yüksek.
    TL MEVDUAT ise %14-17 aralığında..

    %30 bu ekonomide çok değil.

    Resmi enflasyon %12-17 arasında. Reel enflasyon en az %20-25. (akaryakıt,elektrik, su, konut, gıda, ulaşım)

  6.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Madem biraz iş konuşmaya başladık. O zaman devam edelim.

    BES'in yıllık getirisi kabaca %35-40 | %25 Devlet katkısı + %15 fon getirisi
    Borsa bu yıl baya iyi gidecek gibi. Dikkatli olunursa %50 almak içten bile değil.
    Altın'dan beklentim yüksek.
    TL MEVDUAT ise %14-17 aralığında..

    %30 bu ekonomide çok değil.

    Resmi enflasyon %12-17 arasında. Reel enflasyon en az %20-25. (akaryakıt,elektrik, su, konut, gıda, ulaşım)
    Sn. varsayım,

    %25 Devlet katkısının tamamını nakit olarak alacağınızı mı varsayıyorsunuz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

  7. #2623

    ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. varsayım,

    %25 Devlet katkısının tamamını nakit olarak alacağınızı mı varsayıyorsunuz?
    %25 devlet katkısı yatırdığınız paraya var.
    Ana paraya nema yok son bir yılda %10,7 getirmiş. Hiç yoktan iyidir ancak zaman içinde eriyeceğini göz önününe almanızı öneririm.
    Bende şirket katkılı bes var. İlave olarak bes şirketi belli oranda komisyon iadesi yapıyor bu anlamda avantajlı gözüküyor.

    https://www.garantiemeklilik.com.tr/...rmanslari.aspx


    iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

  8. UzUn vadede sormak istedigim bir hisse var . Sanayi sirketi ihracat yapiyor doviz geliri ii her yil nerdeyse bedelsiz veriyor temettusu de var. Ne dersiniz arkadaslar SODA SAnayi icin evlasiyelik her ay alip kenara atilir mi syg

    SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 328/637 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •