Sayfa 209/931 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku

Faizlerin aşırı yükselmesi veya düşmesi durumunda temettü verimliliği çok etkilenecektir.

Faizlerin yukseldigini varsayalım.
    Bu durumda temettu verimliliği düşermi artarmi.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Temettü verimliliği başka bir şey. Faizlerin yükselmesi durumunda Net varlık artışı ve karlılık düşer. Bu durumu 2017 yılında yaşadık. mevduattan daha düşük bir varlık artışı yaşandı. bunun sebebi faizlerin neredeyse 2 katına kadar yükselmiş olmasıdır. 2018 için de benzer bir durum bekliyorum. faizler yükselmeye devam edecektir.

2.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Temettü verimliliği başka bir şey. Faizlerin yükselmesi durumunda Net varlık artışı ve karlılık düşer. Bu durumu 2017 yılında yaşadık. mevduattan daha düşük bir varlık artışı yaşandı. bunun sebebi faizlerin neredeyse 2 katına kadar yükselmiş olmasıdır. 2018 için de benzer bir durum bekliyorum. faizler yükselmeye devam edecektir.
    O halde bu hisse yukselemiyecek diyebilirmiyiz

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Sayın Serkan74, bu fikrinizi biraz daha detaylı, açarak anlatırmısınız...

Saygılarımla...

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın Serkan74, bu fikrinizi biraz daha detaylı, açarak anlatırmısınız...

Saygılarımla...

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir örnek ile açıklayım. ISYAT portföyünde XS1117601796 kodlu 5milyon dolar nominal değerindeki Eurobond bulunmaktadır. 15 temmuz 2016 tarihindeki fiyat dalgalanmalarına aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz. incelediğinizde 14 temmuz 2016 da 103.65 $ olan fiyatın 21 Temmuz 2016 tarihinde 94.20 $ fiyatına gerilediğini görebilirsiniz.

tabi bu uç bir örnek her zaman bu kadar büyük değişimler dalgalanmalar yaşanmaz. içinde bulunduğumuz süreçte bu durum daha uzun vadeye yayılmaktadır. 2017 yılı böyle bir yıldı faizler yükseldi bono ve eurobond'lar değer kaybetti. bu yüzden getiri düşük oldu. 240 mil. TL param olsa %14.5'dan mevduat yapar 35 mil. tl gelir elde ederdim. personel, kira yönetim şu bu masrafım da olmazdı. yatırım ortaklıklarına vergi de yok. 2017 yılı karı 25 mil. olarak açıklandı.
    tabi faizler düşmeye başladığında bunun tam tersi bir durum yaşanacak, gelirler artmaya başlayacak ama önümüzde böyle bir süreç olacağını düşünmüyorum. zaten öngörülen portföy getirisi %13.5 olarak belirlendi. mevduat faizlerinin altında getiri hedefi var.

http://markets.businessinsider.com/b...2016_31.8.2016

5. tekniği süpermiş speğin tebrik ederim
    TAŞIDIĞIN ŞEYİN AĞIRLIĞINI BİLECEKSİN!..

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Bir örnek ile açıklayım. ISYAT portföyünde XS1117601796 kodlu 5milyon dolar nominal değerindeki Eurobond bulunmaktadır. 15 temmuz 2016 tarihindeki fiyat dalgalanmalarına aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz. incelediğinizde 14 temmuz 2016 da 103.65 $ olan fiyatın 21 Temmuz 2016 tarihinde 94.20 $ fiyatına gerilediğini görebilirsiniz.

tabi bu uç bir örnek her zaman bu kadar büyük değişimler dalgalanmalar yaşanmaz. içinde bulunduğumuz süreçte bu durum daha uzun vadeye yayılmaktadır. 2017 yılı böyle bir yıldı faizler yükseldi bono ve eurobond'lar değer kaybetti. bu yüzden getiri düşük oldu. 240 mil. TL param olsa %14.5'dan mevduat yapar 35 mil. tl gelir elde ederdim. personel, kira yönetim şu bu masrafım da olmazdı. yatırım ortaklıklarına vergi de yok. 2017 yılı karı 25 mil. olarak açıklandı.
    tabi faizler düşmeye başladığında bunun tam tersi bir durum yaşanacak, gelirler artmaya başlayacak ama önümüzde böyle bir süreç olacağını düşünmüyorum. zaten öngörülen portföy getirisi %13.5 olarak belirlendi. mevduat faizlerinin altında getiri hedefi var.

http://markets.businessinsider.com/b...2016_31.8.2016
    Sayın Serkan74, XS1117601796 kodlu eurobond örneğiniz gerçektende ekstrem bir örnek olmuş, nominal değerden çıkan bu eurobond, vadesi geldiğindede TSKB tarafından nominal değerdende geri ödeniyor diye biliyorum, yani TSKB faizini ödediği sürece ve batmadığı sürece ISYAT vade sonu ana parasını geri alıyor. Sabit faizli enstrümanlarda süreç içinde al satlarla bu sizin bahsettiğiniz dalgalanmalardan korunuluyor veya ekstra para kazanılıyor.

Özel Sektör tahvillerinde ise, iki yıllık gösterge tahvili baz alınarak şirketler artı bir risk primi ödüyorlar, faizler değişken olduğu için, genel faiz artışlarını iyi bir reaksiyon verebiliyorlar.

2017 yılında doların tl karşısında değer kaybetmesi şürecinde eurobondlar viop kısa pozisyonla hedgelenmişti, kurdan zarar yazmadı ancak dolar faizleri (%5-7) sanki TL faizi gibi bir durum oluştu ve düşük getiri getirdi. 2017 başında borsadan erken çıkması nedeniyle getiriler diğer bacaktada düşük kaldı.

Haklısınız, 2017 performansı mevduat kadar (stopaj düşülerek düşünüyorum) getirisi var. Ancak, benim fikrimce, ISYAT stratejisi dünyada toplu faiz artışlarına ve değerli dolara göre kurgulanmış. Eğer dolar bu günlerde olduğu gibi düşüş eğilimi sergilerse ana parasını anca 2017 de olduğu gibi mevduat oranlarında değerlendirir, bizimde tek teselliğimiz düşük defter değerinden hisseye girmiş olmamız olur.

Ama eğer amerikan 2 ve 10 yıllıkların yükselişi devam ederse, amerikada enflasyon artarsa, 2019 yılında avrupa faiz artışlarına başlarsa işin rengi çok değişir.

Saygılarımla...

Yatırım tavsiyesi değildir, sadece fikirlerimi sizinle paylaşıyorum....

7. İşyat'ın düşük defter değeri çoğu yatırımcının iştahını kabartıyor. Ama özellikle finans sektöründe faaliyet gösteren iş grubuna bağlı şirketlerin defter değerleri ortalama %50 iskontolu oluyor. Bu zannımca iş grubunun bir politikası.

Birde şunu ifade etmek istiyorum. Son yıllarda İşyat'ın portföy yönetimi oldukça kötü. Dağıtılan temettülerle yatırımcıların gözü boyanıyor. Ana sermaye yıllardır enflasyon karşısında eriyor.

Şöyle bir örnek verecek olursam; Ebuzettin bey emekli ikramiyesi ile değeri 1 tl. olan 200000 adet işyat hissesi aldı. Her yıl dağıtılan 36000 tl. temettü ile geçimini sağladı. 10 yıl sonra portföyüne baktığında portföy değerinin büyüklüğünün 200000 tl olduğunu fakat aradan geçen yıllarda gerçekleşen enflasyonun %50 olduğunu görür. Ebuzettin bey parasının alım gücünün düştüğünün farkına varır.

Bugünkü yönetim anlayışı ile mevcut durum sürdürülemez. İşyat elindeki bu muazzam parayı daha ehil ve görevinde yetkin bir yönetim ekibine teslim etmelidir. Syg.

Sayfa 209/931 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •