Alıntı Originally Posted by qurman Yazıyı Oku
sn. flexy teşekkür ederim....
gözümden kaçan bazı hisselerin temettü vermiş olması ama yinede bunun çok fark yaratacağı kanısında değilim.
enflasyon rakamınız sanırım yanlış...tufe-tefe ortalaması ocak 2018 hariç %6 larda (TESK verileri ile)...bu da çok önemli değil tabiki...

hisse seçimi olarak temettü hisselerine yatırım konusunda hemfikirim.ama strateji olarak sanki bir şeyler farklı...gerçi sn.drizm bunu ısrarla uzun vadeli yatırım stratejisi olarak sundu 6-7 ayda birşeyin değişmesini beklemek yanlış olur.
takibimi sürdüreceğim.şuan için hala ikna olmuş değilim.geriye dönük backtestlerinde verilerin güvenilir olmaması nedeniyle yanıltacağını düşünüyorum.

teşekkürler....
Ben enflasyon hesaplaması için; http://www.finansmatik.com/Enflasyon sayfasını kullanıyorum. Belki ocak ayını henüz eklememişlerdir. TCMB'nın enflasyon hesaplayıcısı ile Ağustos 2017 - Aralık 2017 arası (Test 29.07.2017'de başladığı için ağustos enflasyonu ile başlandı ayrıca ocak ayı seçilince hesaplama yapmıyor. sanırım güncellenmemiş ) 4.99 çıkıyor. Konumuz dediğiniz gibi enflasyon değil. Benim için önemli olan yatırımın kar verdikten sonra enflasyona yenilmemiş olması olduğundan onu dikkate alıyorum.

Hiçbir backtest, forward test'te birebir aynı sonucu vermez. Bu simülasyonda da geçerli. Önemli olan; test süresinin uzunluğu, testin yapıldığı verinin kalitesi, standart sapma, sharpe, maksimum düşüş ve alfa'dır. Yapılan testte bu parametrelere ulaşabildiğimiz için (en azında önemli bir kısmına) benchmark olarak alınan varlık hareketlerine göre ileride portföy'ün nasıl bir performans gösterebileceğini öngörebiliriz. Basitçe şunu biliyoruz; ileride xu100 endeksi aynı süre zarfında aynı performans sergilerse, portföy de testi yapılan kurallar değişmediği sürece yakın bir performans gösterecektir.

Programa güvenmemekte hakkınız. Her program, aynı kural seti için bile olsa farklı hesaplama yapabiliyor. Bu yüzden en garantili yol; manuel backtest veya aynı kural setinin kullanıldığı çeşitli programların sonuçlarının ortalamasını almak. Tv'ne göre 3 ayda bir seçilen hisselerden oluşan portföyü savunmamın sebebi de aslında bu durum. Aynı piyasa olmasa da, çok benzer kural setleri ile birden fazla testin yabancı piyasalarda da yapılıp, benchmark'ına göre benzer performans (cagr ve diğer ölçüm parametreleri) üretmesi.

Sizin kendi araştırmanızı ve testlerinizi yapmanız çok doğru. Süre konusunu dikkate alıp testlerinizi yaptığınızda da kafanıza yatmıyorsa kullanmamakta tamamen özgürsünüz. Belki bu süreçte yeni bir kural seti geliştirip onun ile devam edersiniz kim bilir.