Sayfa 171/884 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 7065 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by yldream Yazıyı Oku
    Bunun haricinde hedef fiyat tahmini yapmak gerekirse,

Son ceyrekdeki,
    - Yurtici satislarinda, vergi indirimlerinden yararlanamamasi ve taleplerin onceki ceyreklere cekilmis olmasi sebebi ile karliligin yuksek oldugu yurtici satislarinin azilmis olmasina ragmen,
    - Hammadde fiyatlarinin 'bence' tavan yapmis olmasina ragmen,
    - Avrupa taleplerinde genel sektor verilerine gore azalma beklenmis olmasina ragmen,

86 milyon ceyreksel kar elde edildigine gore, artik 'ölüsü' 86 milyon x 4 = 344 milyon yillik net kar elde etmesi kuvvetle muhtemeldir.

Mevcut fiyata gore 344 milyon yillik kar elde edilmesi durumunda f/k 5.11 e dusuyor.

Yine ölüsü 7 f/k ile calisacagini farzedersek, mevcut fiyattan %37 prim anlamina gelir. Buda 12.68 tl fiyat anlamina gelir.

Ustunde minimum 80kr da temettu var dersek. 13.48 bu hisse icin 'ölü' fiyatidir.

Buna spek mpek birsey yapamaz. Seve seve temettu tarihine kadar bu fiyata bu hisseyi getirecekler.

Bunun yaninda,
    - 7 f/k ile hesapladik bence hakki 8-9 arasidir. %5 daha hisse surulurse piyasaya bu hayal degil.
    - eur/usd rekor kiriyor ve dusecek gibide durmuyor.
    - Kurutma fabrikasi geliyor.

Gibi bir cok olumlu beklenti degil gelisme var. Bu sartlarda karliligin ve beklenen f/k nin artmasi icten bile degil.

O yuzden dedigim gibi 'ölüsü' 13.48 tl, 'dirisi' 17.50 tl ederdedir. BENCE.

Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.... ve şu karı başka şirket açıklamış olsa %20 ile işlem görürdü..... şu anda bariz belliki ********ler topluluğu mallarını alamamış, baskı devam ediyor.... birileri bu senette maniplasyon yapıyor ve bizleri mağdur ediyor. Bence burada pozisyonları olan herkes , spk ya ve savcılığa suç duyurusunda bulunup , hissede işlem yapan tüm kurumların özellikle son 1 ayın incelenmesini talep edelim !!!!!

---------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir....

2.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.... ve şu karı başka şirket açıklamış olsa %20 ile işlem görürdü..... şu anda bariz belliki ********ler topluluğu mallarını alamamış, baskı devam ediyor.... birileri bu senette maniplasyon yapıyor ve bizleri mağdur ediyor. Bence burada pozisyonları olan herkes , spk ya ve savcılığa suç duyurusunda bulunup , hissede işlem yapan tüm kurumların özellikle son 1 ayın incelenmesini talep edelim !!!!!

---------------------------
    Sayin Lonely,

Yillardir vesbe yi takip ederim. Ufak tefek alir satarim. Daha hic zarar etmedim cok sukur. Son donem de ise borsada bir kac kez baska kagitlarda (hekts, egeen, alka) yaptigim bir olayi yapip 9.30 dan full vesbe ye girdim. 10.65 den %10unu satip ortalamayi 9.1 lara caektim. Zaten vesbe icin bence 9.10 mucize bir rakam.

Neyse asil soylemek istedigim şu, bu kagidin %85i ben bildim bileli deniz bank da bir hesapta durur. En kotu veya en iyi haftalarda denizbank takaslarina ozellikle bakarim. Ilk 5 araci kurumda bile olmaz cogu zaman takas hacminde. Yani dicegim o ki bence sikinti mal toplamak mal vermek degil. Bence bu kagitta patronsal birsey yok. Bence tamamen takasa konu olan kagidin cok az olmasindan dolayi yabancinin istedigi hacimlerle kagitla oynayamamasindan kaynaklanan bir fiyat dengesizligi var. Yani kisaca yabancinin, ky yi soguslemek icin istahini kabartan bir kagit degil.

Fakat temettu kagitlarinin şöyle guzel bir ozelligi var ki, kari arttiktan sonra, ister spek gelsin, ister yabanci gelmesin, ister dunya yansin, en az faiz orani kadar temettu dagitacak f/k lara cikmak zorunda kaliyor.
    Bugun ku karin beni heycanlandirma sebebi de bu. Hicbir temettu kagidini 5 f/k larda birakmazlar. Ustunde de 1 lira temettu var. Bir de kurutma fabrikasi geliyor.
    Vesbe gibi yillardir takip ettigim kagitlardan biride hekts di. Tipik bir temettu kagidiydi. Genel kani f/k si hep dusuk olmali yonundeydi. Yillarca oyle calisti. 2,60 - 4,00 yolcilugunda borsa birikimimi 1.5 a katlamama sebep oldu.
    Su an 12-15 f/k larla calisiyor. Nerde o 6 ile calistigi gunler. Keske insede alsak. Ama artik sadece goz ucuyla izleyip ic cekiyorum.
    Emin olun vesbe de ayni kaderi yasicak. 14 den vedalastigim kagidi seneye 20lerde ic cekerek izleyecegim.

Saygilar.

3. Şimdi dışardan bakan vesbe deki ler parayı vurdu der bilmezlerki maliyet buralar . Yatırım tavsiyesi değildir

4.  Alıntı Originally Posted by yldream Yazıyı Oku
    Sayin Lonely,

Yillardir vesbe yi takip ederim. Ufak tefek alir satarim. Daha hic zarar etmedim cok sukur. Son donem de ise borsada bir kac kez baska kagitlarda (hekts, egeen, alka) yaptigim bir olayi yapip 9.30 dan full vesbe ye girdim. 10.65 den %10unu satip ortalamayi 9.1 lara caektim. Zaten vesbe icin bence 9.10 mucize bir rakam.

Neyse asil soylemek istedigim şu, bu kagidin %85i ben bildim bileli deniz bank da bir hesapta durur. En kotu veya en iyi haftalarda denizbank takaslarina ozellikle bakarim. Ilk 5 araci kurumda bile olmaz cogu zaman takas hacminde. Yani dicegim o ki bence sikinti mal toplamak mal vermek degil. Bence bu kagitta patronsal birsey yok. Bence tamamen takasa konu olan kagidin cok az olmasindan dolayi yabancinin istedigi hacimlerle kagitla oynayamamasindan kaynaklanan bir fiyat dengesizligi var. Yani kisaca yabancinin, ky yi soguslemek icin istahini kabartan bir kagit degil.

Fakat temettu kagitlarinin şöyle guzel bir ozelligi var ki, kari arttiktan sonra, ister spek gelsin, ister yabanci gelmesin, ister dunya yansin, en az faiz orani kadar temettu dagitacak f/k lara cikmak zorunda kaliyor.
    Bugun ku karin beni heycanlandirma sebebi de bu. Hicbir temettu kagidini 5 f/k larda birakmazlar. Ustunde de 1 lira temettu var. Bir de kurutma fabrikasi geliyor.
    Vesbe gibi yillardir takip ettigim kagitlardan biride hekts di. Tipik bir temettu kagidiydi. Genel kani f/k si hep dusuk olmali yonundeydi. Yillarca oyle calisti. 2,60 - 4,00 yolcilugunda borsa birikimimi 1.5 a katlamama sebep oldu.
    Su an 12-15 f/k larla calisiyor. Nerde o 6 ile calistigi gunler. Keske insede alsak. Ama artik sadece goz ucuyla izleyip ic cekiyorum.
    Emin olun vesbe de ayni kaderi yasicak. 14 den vedalastigim kagidi seneye 20lerde ic cekerek izleyecegim.

Saygilar.

Manuple edenlerle ilgili kısmına katılmıyorum. Bu hissenin tek manuplatörü vardır . Oda bildiğimiz şahıs

5. şu son hafta bile patron manüplasyonunun delilidir. hafta bası 9.9 bandında olan , hissenin , iyi bilanco ile yükseleceğini önceden bilerek , hafta boyu düşürülmüş , bilanço açıklandığındada , henüz hafta başı değerine bile ulaştırılmamıştır. bizde para kazanmış gibi atıp tutuyoz burada , 4 -5 gün önce bu hisse 10 tl idi , şimdi 9.86

6.  Alıntı Originally Posted by yldream Yazıyı Oku
    Sayin Lonely,

Saygilar.

----------------------------------------------------
    Sayın yldream ,

Maniplasyon ve takas kısmı hariç , diğer yorumlarınızda hemfikiriz... 1.5 senedir biz VESBE nin parıltısını gördüğümüz için buradayız... Senedin halka açıklık oranının düşük olması palavrasına inanmıyorum ... ayrıca şunu unutmayın , şu anda bu senedi baskılayanlar , 14 den 12 ye kadar mallarını basıp , diğer senetlerde para kazanıp , tekrar Vesbe de pozisyon almaya çalışan yada çalışanlar... Grupta pek çoğumuzda PATRON dan bile şüphe duyuyoruz.... %5 lik satışı ortaya attığından beri aylar geçti !!!! ne o piyasada şartlarmı oluşmadı ? onca bol para varken ? son 1 yılda sözde yabancı takaslarından satış geldi..... Etkenlerden biri bist 100 endeksinden çıkartılması..... SPK düzenlemeleri saçmalıklarla dolu , temettü endeksine alıyorlar salakça aptalca senetleri.... büyük temettü veren şirketler , VESBE gibiler yok !!! Neyse , bu gelen karla bile sözde 10.10 u geçmedik , tabi yersen , adam oraya takoz koydu .... diyorum ya , şu anda bu senedi yukarı gitmesine izin vermeyen biri var...

Elbetteki kar ve temettüyle bile bu şirket kelepir hale gelecek... ben şu anda en az 1 tl temettü açıklamasıyla şu anki fiyatı 10-1 = 9 tl olarak göruyorum 9 tl lik hisse , 2017 de hisse başı 1.55 tl kar açıkladı. ben dahil herkes kötü bir bilanço gelicek kaygısı yaşarken bilanço beklentirilerimizden çok iyi geldi.... şu an ARCLK 15 F/K ile işlem göruyor.... Portföyümde 1 hafta öncesine kadar tuttuğum SİLVR , VESBE nin tüyü olamaz , 12 aylıkta tahmini açıklayacağı rakama göre 6.5- 7 F/K ile işlem göruyor.... bizim vesbe şu an 10 tl fiyat 6.45 F/K oranı ile işlem görüyor.... üstelik 1 tl temettü mayısta verildiğinde 9 tl fiyatla 5.80 F/K oranı ile işlem gördüğü ortaya çıkıyor..... Üstüne 2018 Haziranda devreye girecek çamaşır ve kurutma makinası beklentisi, umutsuzum ama olası DAewoo alımı ???? , eur/usd paritesi ve Eur/tl lehimize estiği sürece .... bu senede 1.70-2.00 tl arası kar gelme ihtimali benim iştahımı kabartıyor.... üstelik bilançoda VESBE de 110 milyon tl AMORTİSMAN gideri...... yani bu da bizim Türkiyede bilançolama sisteminde , şirketlerin vergi vermemesi için yatırımları gider olarak göstermesiyle , karın bir derece kamufle edildiği bir durumdur.... yani 295 milyon net kar + 110 milyon amortisman gideri , şirketimiz 400 milyon kar , yani hisse başı 2 tl kar ediyor aslında !!!!!!! yani F/K kelepirlerde..... bu senet gitmiyorsa , yine vurguluyorum , aç gözlü speklerin , akbaba gibi üzerimizde uçup , elimizdekilere göz dikmesindendir..... Sonuşta biz sabır edeceğiz , ama buraya inanıp gelen pek çok yatırımcı mağdur ediliyor , ellerinden mallar alınıyor.... sonra gidiyor .... bu borsada hep böyle olmuştur !!!!!

-------------------------------------
    Yatırım tavsiyesi değildir....

7. Arsa alan 10 sene Bakmaz , biz 10 dakika bakmadan duramıyoruz [emoji2][emoji2][emoji2]. Global de büyük heyecan var arayan varsa [emoji3][emoji15][emoji33][emoji37]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by tunver Yazıyı Oku
    Arsa alan 10 sene Bakmaz , biz 10 dakika bakmadan duramıyoruz [emoji2][emoji2][emoji2]. Global de büyük heyecan var arayan varsa [emoji3][emoji15][emoji33][emoji37]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

GLYHO yu kastediyorsan canı cehenneme..... 1.60 tl de 350.000 adet pozisyon taşıdım Global liman halka arzı öncesi fiysko sonrası.... 1.5 sene bıktırdı.... Canın cehenneme dedik 5tl ye geldi. işim olmaz.... şimdi aynı boktan oyunlar burada dönüyor.... Bu borsada dönmeyen pislik yok.... Neyse artık ucuz ve almaya değer senetler sadece 15-20 taneyi geçmez..... Borsada pek çok şirket hak ettiği değerinin üzerinden işlem göruyor... ASELSAN da bile balon oluşturdular.... Borsaya gelen pek çok yeni yatırımcıyı oraya çektiler.... Yakında hepsi inim inim inlicek. Şahsi düşüncem.... 47-40 arasından alanlar uzun yıllar o seviyeleri görebileceğini sanmıyorum... F/K oranları 40-47 den senede yapıştılar..... 24-25 tl lere düzeltip , o alanları bıktırırlar , borsalarda zaten sert realizasyonlar gelebilir... Bizim VESBE bizim için sigorta artık. buradan çıkıp , hiç bir senette yem olmam...... hatta artık VESBE nin geri gelişleri alım fırsatıdır...... Son açıklanan güzel bilanço ile , dairemi hafta sonu satışa koyucam , bakalım bir deli bulabilirde satabilirsem , en az yarısıyla VESBE toplayıp kenara atıcam.....

-------------------------------------------

Sayfa 171/884 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •