Sayfa 221/931 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Bu sene Mart ayında isyat la masaya oturup yüzleşme zamanı geldiğine inanmaya başladım.
    Portföy dagiliminda yuzdesel olarak hata yaptığıma inanıyorum.
    2017 başlarında durum şöyle idi.
    HEKTAŞ %50
    Ereğli %30
    Isyat %20

Haziran civarlarinda
    Ereğli ve HEKTAŞ satıp %80 Isyat yapmıştım.

Pişmanım Hakim Bey😁
    Eski portfoyume geri dönmek için fırsat kolluyorum.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Kağıttaki sıkıntı eurobondların doğası .Amerikan faizleri arttıkça bizde eski alınan eurobondlar zarar yazar.Çünkü düşük faizli getiri olduğu için cazibesi yoktur. .Bunun kompanze edilebilmesi için doların artması lazım.Ama anlayamadığım bir biçimde dolar çok sakin.Bu konjonktürde bu kağıdın yüksek karlar açıklaması falan beklenmemeli.Dolar artmadığı müddetçe sağlam bir faiz alternatifi diye düşünülmeli.Dolarda sıkı bir artış olmalı ki kağıt kar yazsın yoksa azıcık aşım ağrısız başım olayıdır.Ha bu kadar az karı alacaksam borsada işim ne diyecekseniz ben baştan beri yazıyorum bu kağıdı borsadan çıkarmak lazım.Borsa ile alakası yok doğası başka)))))))
    Dolar artarsa zarar da artar. nitekim şirketin dolar pozisyonu ekside.

3.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Ben anlamadım bu işi. 2011 de 1.000 liralık Tüpraş alıp 8 yılda 25.311 lira temettü mü almış olduk şimdi?
    temettü hesabında yanlışlık var.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Dolar artarsa zarar da artar. nitekim şirketin dolar pozisyonu ekside.
    Kısa vadeli eurobondun var.Dolarla kupon ödemeleri yapılıyor.Dolar artıyor gelirin artıyor ve zarar artıyor diyorsunuz.Nasıl bir mantık oluyor açıklarmısınız serkan bey.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Kısa vadeli eurobondun var.Dolarla kupon ödemeleri yapılıyor.Dolar artıyor gelirin artıyor ve zarar artıyor diyorsunuz.Nasıl bir mantık oluyor açıklarmısınız serkan bey.
    Dolar kısa pozisyonu var. zaten bilançoda belirtilmiş. 4Ç bilançosunu incelerseniz doların %10 yükselmesi durumunda yarım milyon TL zarar ediyor portföy.
    Dolar yükselecek şirket kar edecek gibi beklentilere girmeyin. hepsi topu tüfeği %13 yıllık portföy büyümesi olur o da iyi ihtimal. Başka da bir şey olmaz. Tabi dolar patlar, faizler uçarsa %10 yıllık bile göremeyiz.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Dolar kısa pozisyonu var. zaten bilançoda belirtilmiş. 4Ç bilançosunu incelerseniz doların %10 yükselmesi durumunda yarım milyon TL zarar ediyor portföy.
    Dolar yükselecek şirket kar edecek gibi beklentilere girmeyin. hepsi topu tüfeği %13 yıllık portföy büyümesi olur o da iyi ihtimal. Başka da bir şey olmaz. Tabi dolar patlar, faizler uçarsa %10 yıllık bile göremeyiz.
    Mevduat kadar anca olur diyorsunuz yani.

Şaka maka kağıda inandık rahat edelim falan dedik güneş sigortayı bozduk.1.50 1.70 arası bozduk şimdi 2.10 oldu.Bu kağıda 0.91 den girdik doğruya doğru pek de kar yok ortalıkta.Güneşle kıyaslarsam hele çok sıkıntılı.Tek avuntum dünya borsaları çakıldığında bu kağıtda olmakla güneşte olmak arasında dağlar kadar iç huzuru farkı olması

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şaka maka kağıda inandık rahat edelim falan dedik güneş sigortayı bozduk.1.50 1.70 arası bozduk şimdi 2.10 oldu.Bu kağıda 0.91 den girdik doğruya doğru pek de kar yok ortalıkta.Güneşle kıyaslarsam hele çok sıkıntılı.Tek avuntum dünya borsaları çakıldığında bu kağıtda olmakla güneşte olmak arasında dağlar kadar iç huzuru farkı olması
    Ne aradığınızla, risk iştahıyla alakalı. Azıcık aşım kaygısız başım kağıdı. portföy %13 artsa .19 temettü verir. Bu da oldukça iyi bir getiri. yıllık %20 yetiyorsa gönül rahatlığı ile ISYAT alabilirsiniz.

Sayfa 221/931 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •