Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Konut kredisinde 'psikolojiyi bozan' seviye

Konut kredisi faizlerindeki yükseliş dizginlenemiyor. Konut kredisi faizleri 2 Şubat haftası itibariyle 2011 Kasım ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Merkez Bankası verilerine göre bankalar tarafından Türk Lirası kullanılan kredilerin ağırlıklı faiz ortalaması yüzde 14,55 olarak kaydedildi.

Böylelikle konut almayı planlayan tüketici için faizde psikolojik seviye olan yüzde 1'in üzerindeki seyir yükselerek devam etti.

Konut kredisi faizlerindeki bu artış ivmesi ipotekli satışlar üzerinde de etkili oluyor. Son açıklanan ve Aralık ayını kapsayan verilere göre Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,7 oranında azalış göstererek 34 bin 29 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 25,6 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 516 konut satışı ve yüzde 19,1 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 45,5 ile Ardahan oldu.

Sadece ipotekli satışlarda değil, tüm konut pazarında da Aralık'ta gerileme kaydedilmişti.

Aralık ayında konut satışları yıllık olarak yüzde 6,8 düşüş göstererek 132 bin 972 olmuştu. Ekim ve Kasım ayında da konut satışları yıllık olarak gerileme kaydetmişti. Böylelikle Aralık ayı ile birlikte konut satışlarında gerileme dönemi 3 aya çıkmış oldu.

2014 yılının ilk yarısındaki düşüş sürecinden bu yana konut satışlarında böyle uzun bir gerileme dönemi kaydedilmemişti.
    Buda bir algı oyunu , zamanında %2`in üstü aylık faizle daire alanlar var şimdi gelmişler psikolojik sınır %1 diyorlar. Betondaki absürt fiyatlarda sorun var demiyorlar faizler yüksek diyorlar. Ulan dağ başlarındaki site adı altında modern hapishanelere m2 için 5 -10 bin Tl istiyorlar, allahın varoş Eyüp Silahtarağa `sında yapılan KETEN HALİÇ betonu için topraktan 4000 USD m2 satış fiyatı belirlenirken buna bir şey diyen yok şimdi konut faizleri %1 in üzerindeymiş de falan filan...

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Buda bir algı oyunu , zamanında %2`in üstü aylık faizle daire alanlar var şimdi gelmişler psikolojik sınır %1 diyorlar. Betondaki absürt fiyatlarda sorun var demiyorlar faizler yüksek diyorlar. Ulan dağ başlarındaki site adı altında modern hapishanelere m2 için 5 -10 bin Tl istiyorlar, allahın varoş Eyüp Silahtarağa `sında yapılan KETEN HALİÇ betonu için topraktan 4000 USD m2 satış fiyatı belirlenirken buna bir şey diyen yok şimdi konut faizleri %1 in üzerindeymiş de falan filan...
    Kredi ile satis olmaz ise yandi gulum keten helva

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Kredi ile satis olmaz ise yandi gulum keten helva
    Nakit para kral olacak o zaman uygun fiyatla beton almak da mantıklı olacak . Trend dedik inandıramadık betoncular ilelebet beton çok kazandıracak sandı . Her neyse alan aldı satan sattı eğer krediyle alan borcunu ödeyebiliyorsa ve betonu kendi oturmak için aldıysa sorun yok ama yatırım için aldıysa uzun süre zarar yazacağı kesin. Allah aşkına Eyüp Silahtarağa` da m2 ye 4000 Usd Dolar bayılmak nasıl bir yatırımdır bir bana bunu anlatsın bende beton için tüm söylediklerimden vaz geçip herkesten özür diliyeyim.

Ahmetg Guest
    Bizim Gebze cumakoyde bir arazi var

99 senesinde deprem zamani bir emlakci babami kandirip oralara goturuyor ve satiyor araziyi

neyse simdi bize kaldi o arsa ve ben arada bi sahibinden.com a bakiyordum hep metrekare fiyati yavas yavas artiyordu en son 2 sene once 80 TL dediler

Bende sahibinden emlakcilar buldum o bolgeden whatsapp ten yazismaya basladik sunu anladim. Dibinden 3 kopru yolu geciyor diye artacak zannetmistim ama emlakcilar soyle dediler. Dibinden yol gecmesinin bir anlami yok onemli olan otoban cikislarina yakin olmasi

bizim arsada iki cikis arasinda kaliyormus o yuzden degerli degilmis falan

bugun bi bakayim dedim metrekare fiyatlari 200 TL yi gecmis. Yani 2 senede nasil bu kadar artmis anlamadim. Otobansa otoban cikislarina uzak. Emlakta kriz oldugunu ben bile yani dusunun ben bile kabul ediyorum ee bu fiyat niye simdi firladi?

ee orada sanayi yok tarim arazisi falan yani resmen Allahin dagi

oralari bilen birilerinden yorumlar almak isterim

https://www.sahibinden.com/emlak?que...=gebze+cumakoy

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bizim Gebze cumakoyde bir arazi var

99 senesinde deprem zamani bir emlakci babami kandirip oralara goturuyor ve satiyor araziyi

neyse simdi bize kaldi o arsa ve ben arada bi sahibinden.com a bakiyordum hep metrekare fiyati yavas yavas artiyordu en son 2 sene once 80 TL dediler

Bende sahibinden emlakcilar buldum o bolgeden whatsapp ten yazismaya basladik sunu anladim. Dibinden 3 kopru yolu geciyor diye artacak zannetmistim ama emlakcilar soyle dediler. Dibinden yol gecmesinin bir anlami yok onemli olan otoban cikislarina yakin olmasi

bizim arsada iki cikis arasinda kaliyormus o yuzden degerli degilmis falan

bugun bi bakayim dedim metrekare fiyatlari 200 TL yi gecmis. Yani 2 senede nasil bu kadar artmis anlamadim. Otobansa otoban cikislarina uzak. Emlakta kriz oldugunu ben bile yani dusunun ben bile kabul ediyorum ee bu fiyat niye simdi firladi?

ee orada sanayi yok tarim arazisi falan yani resmen Allahin dagi

oralari bilen birilerinden yorumlar almak isterim

https://www.sahibinden.com/emlak?que...=gebze+cumakoy
    Arsa kira getirmez ama çok abuk sabuk bir yerde değilse her zaman UZUN vadede kazandırır. Beton ise çok farklı hem eskir hemde gideri vardır üstüne üstlük KİRACI ile başınız ağrırsa malınızın kölesi olursunuz. Bu nedenle forumda en başından beri hep betona yatırım yapılmaz sadece oturmak için, tabi uygun fiyatla , alınır demişimdir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Arsa kira getirmez ama çok abuk sabuk bir yerde değilse her zaman UZUN vadede kazandırır. Beton ise çok farklı hem eskir hemde gideri vardır üstüne üstlük KİRACI ile başınız ağrırsa malınızın kölesi olursunuz. Bu nedenle forumda en başından beri hep betona yatırım yapılmaz sadece oturmak için, tabi uygun fiyatla , alınır demişimdir.
    dogru soyluyorsunda arsa resmen Allahin daginda buyrunkendiniz bakin

En yakindaki otoyol cikisindan 15km uzakta arsa yani dusunun artik

bu fiyat artisini bende anlamadim. Bu kadar kriz var dagin basindaki arsanin bile fiyati artiyor. Insan inanamiyor. Demekki biraz daha yakin olsaydi Kuzey Marmara yoluna ooo simdiye TR ye kesin donus yapmis Nusret te yemek yiyordum

bu fiyat artisini bende anlamadim. Bu kadar kriz var dagin basindaki arsanin bile fiyati artiyor. Insan inanamiyor. Demekki biraz daha yakin olsaydi Kuzey Marmara yoluna ooo simdiye TR ye kesin donus yapmis Nusret te yemek yiyordum

Güzel fiyat diyorsanız satın ne düşünüyorsunuz !...

Bu memlekette jet fadıl 3 kez ekmek yemiştir.Caprice gold falan, tapu olmadan projeden devremülk kakalamayı ,becermiştir.Bizim memleket söz meclisten dışarı hıyarım var diyenin peşinde tuzu kapıp koşanlarla doludur.Maalesef acı ama gerçek ,bu memlekette 2 kere 2 bazen 5 eder bazen 3 nadiren de 4))))))Emlak işi banker faciasına döndü de resmi ağızlar dillendirilmesine izin vermiyor.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •