Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 961/1014 İlkİlk ... 4618619119519599609619629639711011 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,681 - 7,688 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Şu anda ev almak tamamen ölü ve kaybettiren bir yatırım.

https://www.facebook.com/KentDernegi...68648780108674

Buraya göre beşiktaşta vergiler fahiş artırılmış, belediye başkanı CHP li idi. 1000tl'den 3800TL ye çıkan emlak vergileri abd'yi geçti.

Kira vergilerinide fahiş artırmıştı mevcut hükümet. CHP ve hükümet el ele vermiş beton yatırımını bitirecekler

Yukarıda linkte verilen Petrol sitesinde;
    100m2 daire için kira olarak 3000TL istersiniz, 2800'e verirsiniz. Senelik 60binTL üstü geliriniz varsa 10.000TL si gelir vergisine gider, 3800 emlak vergisi,

yine senelik:

15gün boş kalma ve aidat ve 10-15 yıl içinde kapınız muhakkak çalacak tamir masrafları için 2000TL ortalama gider olur, elinize net 17800TL kalır, daire satış fiyat 1,2milyon TL .

Çarpan 674. Yani 56 yılda amorti edersiniz. Konut kirası almanın verimsizliği bu.

Ev kira çarpanları 1000 leri geçecek bu gidişle. Monacoya rakip olduk bile petrol sitesi buna örnek. Kira getirisi için ev yatırımında durmak iyice kazık yemek anlamına geliyor artık.

Ki bizim kira tahsil sistemimiz sahtekar kiracıyı 1 sene kira vermeden oturttuğu gibi kiracı seçerken doğru düzgün istatistik sunan herhangi bir kritere erişmemizi sağlamıyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    sn hakem verdiğiniz spesifik örnek sur yapı'nın antalya'daki bi projesiyle alakalı, detaylarını bilemem ama bildiğim sur yapı büyük bi şirket ve istanbul'daki daha büyük bir sürü projesinde bu tarz sorunlar çıkmadı şimdiye kadar.. antalya projesindeki mevzu nedir bilmiyorum, ilgimi de çekmiyor.. normal şartlar altında inşaat ruhsatı varsa ve iskan da çıktıysa, müteahhidin banka borcu olması falan senin mülkiyet hakkına bi halel getirmez, getiremez.. satış vaadi sözleşmelerinin hukuki altyapısı tapu'dan çok aşağı değildir..

ben bu nick'le, bundan evvel ozanski & menealaos nickleriyle bu topikte en az 10 senedir yazıyorum.. arşivden bakabilir herkes, her zaman için marka projelerden maketten alım yapılmamasını tavsiye ettim (müteahhitlerin piyasa yapıcı olarak hareket ettiği projelerde gerçek piyasa fiyatı olmadığı, manipüle edildiği vs) ama gayrimenkul bir yatırım cinsi olarak her daim saygıdeğer bir yatırım alternafidir' dedim.. bu bazen arsa olur, bazen tarla, bazen merkezi semtlerde eski bir daire, bazen yeni bitmiş bir projedeki 4+1 daire.. çünkü burada on kusür senedir- ekonominin uçurumun kenarında olduğu, her an herşeyin batacağı, seri iflasların olacağını, doların uçacağı kaçacağı vs minvalinde yazan bi güruh oldu.. hep dedim ki, boş yapmayın- doğru fiyattan doğru yerde alınacak gayrimenkul her daim bir yatırım alternafidir.. lakin arkadaşlar on kusür senedir her daim boş yapmayı sürdürdüler, her dönem farklı gerekçeler buldular kendilerine gündemden, hep çöküş beklediler.. o yüzden soruyorum- nerde kaldı bu eşi benzeri olmayan muazzam çöküş diye ??
    Yazdığım projeler antalya projesi değil istanbulda biten projeler siz sikayetvardaki yazıları sanırım okumadınız.Bir zahmet girin bakın istanbulda biten idilia ,coridor falan gibi projeler hala tapusuz.Suryapı uzun süredir biten projelerin üzerindeki banka ipoteklerini kaldırmıyor veya kaldıramıyor.Çöküş işine gelince geçen yıl naci ağbal kgf kredileri için dedi ki eğer bu kredileri vermeseydik yüzlerce şirket batacaktı binlerce insan işsiz kalacaktı.Bu şirketler hangileri acaba ))))))))))Sayın karakemal bu emlak işi banker işine döndü artık bu saatten sonra bu maketten ev işini sizin çapınızda biri batık diye algılamıyorsa ne diyeyim saygısızlık etmek istemem ama benim açımdan baya bir soru işareti doğar.Kendi açımdan ise hayatımı çok etkileyen bu maketten satış saçmalığını kimseye önermem batık iş olduğunu da herkese her zaman gereken donelerle de ispatlarım.

Satış vaadi sözleşmeleri hukuki altyapısı tapudan farksız diyorsanız siz hukuki konuları hiç bilmiyorsunuz demektir .İsterseniz o konuları bir araştırın sormak istedikleriniz olursa ben açıklamaya hazırım.Satış vaadi sözleşmesi yüklenici firma batarsa tuvalet kağıdı seviyesindedir neredeyse)))))))

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Evet sayın karakemalin dolar öngörüsü tutmamış.2 yıl önce 2.60 2.80 bandına döner demiş dönmemiş.Emlakta da çöküş var diyorum o yok diyor.2 yıl sonra emlak hakkında kimin öngörüsü gerçekleşecek göreceğiz artık.Bu yazıları okuyan özellikle genç arkadaşlara tavsiyem kesinlikle maketten ev almayın sonra çok üzülürsünüz.Tecrübeyle sabittir)))))))Güldüğüme bakmayın hayatımın en acı tecrübesidir o.
    hahhahaa bu tipitip son iki senedir 53 defa yazdı bunu, neymiş ?? kur 3.20'lerdeyken artık daha fazla gitmez demişim, aşağı döner buralardan diye bir iddia da bulunmuşum o günlerde.. bu iddia tutmadı, ve bunun bedelini de ödedim şahsi olarak, kaldıraçlı dolar short pozisyonlardan bayaa bi zarar yazdım.. tam aynı dönemde elliot üstadı t.şengöz de bunu iddia etmişti, itiraf edeyim ki- ondan da etkilendim.. vs.. bu topikte binlerce kişi her gün dolar, endeks yada bir hisse üzerine düşer/çıkar diye tahminde bulunuyor, her tahmini %100 tutan birine rastlamadım ben 15 senedir, ister elliot analizi yapsın, ister trade algoritması yazmış olsun, ister temel analiz yapsın, ister teknik analiz yapsın, ister londra'daki arkadaşlarından tüyo alsın, ister yazı/tura atmış olsun..

pekii ama, sen bilmem kaç sene evvel şu tarihte dolar düşer demişsin (ve ama düşmemiş) yanılmışsın diye gelip gelip 53 defa bunu hatırlatmak ne menem bi ezikliktir ?? nasıl bi aşağılık kompleksidir ?? bunu izah edebilecek olan var mı ??

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    hahhahaa bu tipitip son iki senedir 53 defa yazdı bunu, neymiş ?? kur 3.20'lerdeyken artık daha fazla gitmez demişim, aşağı döner buralardan diye bir iddia da bulunmuşum o günlerde.. bu iddia tutmadı, ve bunun bedelini de ödedim şahsi olarak, kaldıraçlı dolar short pozisyonlardan bayaa bi zarar yazdım.. tam aynı dönemde elliot üstadı t.şengöz de bunu iddia etmişti, itiraf edeyim ki- ondan da etkilendim.. vs.. bu topikte binlerce kişi her gün dolar, endeks yada bir hisse üzerine düşer/çıkar diye tahminde bulunuyor, her tahmini %100 tutan birine rastlamadım ben 15 senedir, ister elliot analizi yapsın, ister trade algoritması yazmış olsun, ister temel analiz yapsın, ister teknik analiz yapsın, ister londra'daki arkadaşlarından tüyo alsın, ister yazı/tura atmış olsun..

pekii ama, sen bilmem kaç sene evvel şu tarihte dolar düşer demişsin (ve ama düşmemiş) yanılmışsın diye gelip gelip 53 defa bunu hatırlatmak ne menem bi ezikliktir ?? nasıl bi aşağılık kompleksidir ?? bunu izah edebilecek olan var mı ??
    tam bir eziksin.. yıllardır bu loser halin değişmedi.
    bakalım kaçıncı nick değişikliğinde makul şeyler yazmaya başlayacaksın.. beton döneminin zirve olduğu yıllarda gözün fiyattan başka bir şey görmüyordu. ekonomi süper diyordun..

gelinen durum ortada. sürdürülebilir olmayan bir modeli savundun ve kaybettin. komiklik yaparak aklınca üste çıkmaya çalışıyorsun. milli gelir süper oldu zırvalıkların tam sürat devam ediyordu. araya muhtemelen sohbetlerde öğrendiğin saçma komplo teorilerini de sıkıştırıp kapasiten olmadığı halde stratejicilik oynamaya bile çalıştın..ipliğin pazara çıktı farkında değilsin. hikayelerine devam et.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Maketten satışlarda ortada ev falan yoktur genelde iskandan doğal olarak bahsedilemez.Siz yükleniciden sözleşme ile evi aldığınızı sanırsınız ama o sözleşme size eğer yüklenici batarsa hiç bir hak sağlamaz.Arsa sahibi sizi tanımaz bile hem kişisel olarak hem hukuki olarak.Arsa sahibi madem sen evi yapamadın der yüklenici ile olan sözleşmesini fesh eder.Genelde inşaat yarım kaldığından bizim hukuki sistem sen ev almamışsın ki yüklenici ile sözleşme yapmışsın .O da batmış git işine der.Ha yarım kalan inşaat üstünde hakkınız vardır.Tabi o durumda iflas masasına başvurup müteahitin alacaklıları sırasına girersiniz.Ha devlet ilk alacaklıdır sizden önce o hakkını alır.En son sıra size gelir))Artık o batık inşaat kaç para edecekse o miktar bilirkişi değerlendirecekte siz alacaklılar arasında sıra size gelirse 5 10 bin lira alırsanız alırsınız 20 yıl sonra falan.Ha ev bitti oturdun banka ipoteği var.Tapu yok.Şirket battı .E banka ne yapacak ipotek karşılığı evleri satar parasını alır.Siz de tapusuz evde neden oturduğunuza şaşar kalırsınız))))))

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yazdığım projeler antalya projesi değil istanbulda biten projeler siz sikayetvardaki yazıları sanırım okumadınız.Bir zahmet girin bakın istanbulda biten idilia ,coridor falan gibi projeler hala tapusuz.Suryapı uzun süredir biten projelerin üzerindeki banka ipoteklerini kaldırmıyor veya kaldıramıyor.Çöküş işine gelince geçen yıl naci ağbal kgf kredileri için dedi ki eğer bu kredileri vermeseydik yüzlerce şirket batacaktı binlerce insan işsiz kalacaktı.Bu şirketler hangileri acaba ))))))))))Sayın karakemal bu emlak işi banker işine döndü artık bu saatten sonra bu maketten ev işini sizin çapınızda biri batık diye algılamıyorsa ne diyeyim saygısızlık etmek istemem ama benim açımdan baya bir soru işareti doğar.Kendi açımdan ise hayatımı çok etkileyen bu maketten satış saçmalığını kimseye önermem batık iş olduğunu da herkese her zaman gereken donelerle de ispatlarım.
    maketten satış saçmalığından 5 senedir bahsediyorum, asla alınmaz, çünkü müteahhit (ve arsa sahiplerinin) satacak oldukları bütün malları satana kadar fiktif bir piyasa döner, müteahhit piyasa yapıcı olarak hareket eder, ilk alanların piyasaya ucuza mal vermesini de bi şekilde engeller vs

emlaktan en iyi kazanç 2003- 2007 döneminde sağlandı.. 2003 civarı emlak almayı düşünenlere aynen bugünkü gibi - saçmalama, ne işin var emlak almakla ? deniyordu.. emlak uzun vadeli bir yatırımdır, iki senedir arz/talebin bozulması, rayiçlerin %30 aşşağısına mal gelebiliyor olması, likditenin kuruması- ahhhaaa işte emlak battı diye değil, acaba buralar uzun dönemde bir fırsat mıdır ? diye bakılmasını gerektiren bir durum olabilir..

hahhhaah.emlaktaki mevcut kötü durumu 2003 civarına ruh hali açısından benzetmek ve alım fırsatlarınının olgunlaşmaya başlamış olabileceği şeklinde lanse etmek (hatta yönlendirmek) tam bir düşüncesizlik.

ben benzeyen bir şey göremiyorum. ucuz kredi imkanları artık yok. ekonomide bir mucize olmadığı ortada. betona teslim edilmiş bir ülke var. emlakta lokomotif istanbul da kanal istanbul zırvalığı haricinde bir hikaye yok. o da buyuk bir zarar ülkeye. kentsel dönüşüm rezalete dönüşmüş durumda. alıcılardaki alım gücü düşmüş durumda. inşaatçılar için maliyetler artmış durumda. her gün devletten yeni teşvikler istiyorlar ve ağlıyorlar.sürdürülemez bir modeldi son 15 yıldaki ve duvara tosladı.
    Son düzenleme : discretus; 15-02-2018 saat: 01:42.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 961/1014 İlkİlk ... 4618619119519599609619629639711011 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •