Sayfa 362/637 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    5: VERGİ Avantajını unutmayın:

a: 100 TL yatırdığınızı düşünelim, vergi diliminiz %20 ise, yatırdığınız 20 TL geri geliyor.

Kaynak: https://www.paradurumu.com/birikim/h...ti-haberi-1347

Buradan ne kastediliyor arkadaşlar? %25 Devlet katkısından daha farklı bir olay mı bu?
    devlet katkısı öncesi vergi avantajı sistemi uygulanıyordu..2013 te sistem değişti, artık vergi iadesi vs yok, sadece yatırdığınız tutar üzerinden %25 devlet katısı var.

Bu vesile ile bir noktayı hatırlatayım..nette bir konuda araştırma yaparken, mutlaka paylaşılan bilgilerin güncelliğini kontrol edin, bir soru-cevap var, peki bu soru-cevap hangi tarihe ait..10 sene öncesine de ait olabiliyor baz yazılar.

2. Evet arkadaşlar, BES i yeterince konuştuk...detay mevzular için forumda ilgili başlıklara bakılabilir.

Bir konuda fazla detaya girdiğimizde, bazı arkadaşlar haklı olarak sıkılabiliyorlar. bu nedenle bu başlıkta fazlaca detaylara boğulmamak uygun olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Buyuk dusunur ve yasam filozofu Halil Buhur der ki:
    Giden kagit gitmeye duran kagit durmaya devam eder.
    Hekts grafik pahali dedik, gitmeye devam ediyor.
    Brisa ucuz ve duruyor dedik durmaya devam ediyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Duran kağıt ne zaman gitmeye başlar, gitmekte olan kağıt ne zaman durur?

Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet arkadaşlar, BES i yeterince konuştuk...detay mevzular için forumda ilgili başlıklara bakılabilir.

Bir konuda fazla detaya girdiğimizde, bazı arkadaşlar haklı olarak sıkılabiliyorlar. bu nedenle bu başlıkta fazlaca detaylara boğulmamak uygun olur.
    Bes muhabbetini kaçırmışım.
    Tek bişey eklemek isterim.
    Benim vakıf emeklilik de bes vardı. Tümünü hisse fonunda tutun demiştim.
    Sonra birşeyler oldu çıkmak durumunda kaldım.
    Çıkarken şunu fark ettim. Mesela ben %100 hisse fonunda olduğum için şöyle düşünüyordum. Benim her ay yatan param ile bunlar bu fondan bi miktar alıp kenara atıyorlar. Sürekli fon sayım artıyor vs.
    Ama çıkarken bi hesap ekstresi verdiler. Adamlar bildiğiniz al - sat yapmışlar. Ve ne zaman neye binaen aldığı yada sattığı belli değil...
    Onu fark ettikten sonra belli hisselerden toplayıp kenara atan bi fon olmadıktan sonra bes e girmem...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Grafik pahalı diyoruz ama, artık gitmez demiyoruz. Yeni giriş yapmak riskli, bu nedenle bu fiyattan girilmez diyoruz...yoksa elinde olana sat demek değil bu...yani giriş koşulları ile çıkış koşulları tabii ki farklı.

Bu arada brisa biraz daha düşse de ek alım yapsak

Bir de iddialı bir laf edeyim, beklentim odur ki, 16 şubat 2018-16 şubat 2020 tarihleri arasında brisa hektas tan daha fazla prim yağacak��

7.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bes muhabbetini kaçırmışım.
    Tek bişey eklemek isterim.
    Benim vakıf emeklilik de bes vardı. Tümünü hisse fonunda tutun demiştim.
    Sonra birşeyler oldu çıkmak durumunda kaldım.
    Çıkarken şunu fark ettim. Mesela ben %100 hisse fonunda olduğum için şöyle düşünüyordum. Benim her ay yatan param ile bunlar bu fondan bi miktar alıp kenara atıyorlar. Sürekli fon sayım artıyor vs.
    Ama çıkarken bi hesap ekstresi verdiler. Adamlar bildiğiniz al - sat yapmışlar. Ve ne zaman neye binaen aldığı yada sattığı belli değil...
    Onu fark ettikten sonra belli hisselerden toplayıp kenara atan bi fon olmadıktan sonra bes e girmem...

İşte bu başlık bu yüzden açıldı...finansal okur yazarlık önemli...neden ilgili fonun açıklamasını okumadınız...ne alıyor, nasıl alıyor araştırmadınız.

Naçizane Öner'im şu...bes te hissesenedine yatırım yapılmak isteniyorsa endeks fona yatırım yapılmalı...mesela vakıf ta VEH var...u-30 u bire bir yansıtır..öyle hisse al sat Trade yapılmaz, endeks kadar çıkar, endeks kadar düşer...sen giriş çıkış zamanını iyi belirleyebilsen gayet iyi bir kazanç elde edebilirsin.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İşte bu başlık bu yüzden açıldı...finansal okur yazarlık önemli...neden ilgili fonun açıklamasını okumadınız...ne alıyor, nasıl alıyor araştırmadınız.

Naçizane Öner'im şu...bes te hissesenedine yatırım yapılmak isteniyorsa endeks fona yatırım yapılmalı...mesela vakıf ta VEH var...u-30 u bire bir yansıtır..öyle hisse al sat Trade yapılmaz, endeks kadar çıkar, endeks kadar düşer...sen giriş çıkış zamanını iyi belirleyebilsen gayet iyi bir kazanç elde edebilirsin.
    Fonun içeriğini gayet iyi biliyordum.
    Benim bilmediğim kısım fon ile trade yaptıkları idi. Fon açıklaması %100 imkb 100 hisseleri diyor misal arada al sat yaptığı ile ilgili bir bilgi yok.
    Bahsettiğiniz fonda olan arkadaşlar ekstrelerine bi bakabilir mi belki onlar da görür.

Benim yanlışım nasıl olsa hissede ve hisseler iyi gidiyor düşüncesi ile ara ara kontrol etmemek olmuş olabilir.
    Bu durumu fark etsem belki daha önce çıkardım.

Sayfa 362/637 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •