Sayfa 361/1078 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    ...

Endeksin genel durumu beni endişelendiriyor açıkcası bakalım sonumuz nasıl olacak.
    Biraz önce Sn. T/A'e "Arkadaşlar mevcut sistemi inceleyip araştırmıyor; ihtiyaç
    duydukları bilgiye ulaşmak için zaman ayırmıyor" derken sizi de kapsama dahil
    ettim.

Sistem XU100 endeksi için dünkü kapanış sonrasında yukarı yönde yeşil yaktı.
    Bakmadığınız için gözünüzden kaçmış olmalı.

Ağustos 2016 dan bu yana XU100'de 240 dakikalık periyot kusursuz çalıştı.
    BB orta bandı alt/üstünde 2 nci barın oluşmasından sonra endeks aşağı/yukarıya
    hareket etti. BIST ın kapanışına yakın DJI geri çekildiğinden bizim borsa da
    ona ayak uydurdu. Kısacası aşağıdaki teknik resim endişeye mahal yok diyor.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Şahis fikirlerimdir. Kimse için yatırım tavsiyesi niteliği taşımamasını dilerim ve sizlerde o gözle bakınız.

QNB Yatırım eski Ceo su, Türkiye'nin (sanırım ) ilk coin pazarı yani borsa sına yatırım yapıp %95 i ni satın alıp firmanın Ceo su oldu. Hisselerin eski sahibi de Ozan Yurtseven (Net Holding in sahibi Besim Tibuk'un oğlu)
    Bana kalırsa çok önemli bir haber QNB nin Q su hepimizce malum. E bu piyasanın oynaklık hali nice nice borsaları alt edecek kadar da hızlı ve online dünya üzerinde 24 saat işlem yapma imkanı veriyor. Bilgisayar donanım sağlayıcıların masaüstü ekipmanlarına dönüş yaptığı özellikle GPU olarak adlandırılan ürünleri stoklarında bulundurduğunu ayrıca dizüstü, android tabanlı cep telefonu satışlarında düşüşler olduğunu ve stok çalışmadıklarını beyanen öğrendim. Hatta anlı şanlı Turkcell bile tabela parası isteme başlayacakmış bunu da duydum. Özellikle bilgisayar sektöründe sadece grey ithalatçılar ya da distribütörler stok tutar. (Bence birinci veri bu.)
    Siyasi anlamda şu anda benim görebildiğim kadarıyla terör ve ABD merkezli sorunlar konusunda ise Türkiye'nin eli eskisinden hiç olmadığı kadar güçlü.(ikinci veri) Hem Fetö konusunda hemde ABD yönetim kaynaklı sorunlar yüzünden ülkenin Başkanı ile emrinde olan yada yönetiminde olan kurumların her biri ayrı ayrı kendi başına bir ülke başkanı gibi hareket eder görüntü vermesinin asıl sebebi, planlanan işlerle saha da yaşananların olumsuzluğu. (üçüncü veri) Aynı zamanda BM ye çekilen rest e karşılık AB ise kendi ordusu kurma telaşesine düşmüşken durup dururken o kadar hakaretlerin edildiği Almanya 'ya Başbakan seyahat yaptı.
    Gelişmeler ilerisinin daha parlak olduğunu ancak yeni oyunların da karşımıza çıkacağını gösteriyor. Yaklaşık 1 ay kadar önce Sayın mühendis ankara ile sitede sohbet ederken bahsetmiştim. (dördüncü veri) Ege de suların durup dururken ısındığını, neyine güveniyorki bu Ege komşumuz daha evvelki güne kadar batmamış mıydı bu ülke hatta borç verelim diye dalga geçiyordu bizim zevat.
    Merak etmeyiniz. Sakin ve sessiz bir şekilde durmayı becerebilirsek (ki bu konuda ben de yetersizim) . Trend bizi yukarı taşıyacak. Tabi trendin tepesine geldiğimizi farkedip uygun durakta inmeyi becerebilmek te ayrı bir marifet onuda es geçmeyeyim.

Bir ekleme hocam, bekleyip doğru zamanda satabilen, günü gelince gözünün yaşına bakmamak lazımmış

Hep dediğimiz gibi satmayınca zarar etmiş sayılmayız, aynı şekilde satmayınca kar etmişte olmuyoruz
    tüm benliğimle ve yaşadıklarımla katılıyorum sayın lutfu.

hayatımda iki kez yatırım yaptığım hissede çok kazanmaya yaklaştım, ikisinde de karda oturmakta inat ettim, sonra avucumuzu yalayarak çıktık.

çektiğimiz stres, harcadığımız zaman da cabası.

duygular, hırslar, endişeler her şey karar almamızı etkiliyor. artık ne kadar bunlardan etkilenmeden yatırım kararlarımızı veririz, o kadar zamanlama konusunda başarılı oluruz diye düşünüyorum.

maalesef, kişilik özellikleri olarak daha soğukkanlı olan, panik hiç yapmayan, sakin ve rasyonalist insanlar bu konuda bir adım önde oluyor.

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Şahis fikirlerimdir. Kimse için yatırım tavsiyesi niteliği taşımamasını dilerim ve sizlerde o gözle bakınız.

...

Trend bizi yukarı taşıyacak. Tabi trendin tepesine geldiğimizi farkedip uygun durakta inmeyi becerebilmek te ayrı bir marifet onuda es geçmeyeyim.
    çok güzel tespitler sayın selimtogrul.

birçok üstad da trendin devam ettiği konusunda hem fikir.

ancak, trend bitimi konusundaki zamanlamada farklı görüşler var.

onu zamanı gelince yaşayacağız, ama sanki geçen sene çalışmayan "sell in may, go away" bu sefer çalışabilir gibi geldi.

kendime, nisan ayının sonunda borsadan ayırma konusunda telkinde bulunuyorum, duygularıma hakim olabilirsem uygulamayı düşünüyorum.

kısmet, hepimiz için Allah'tan hayırlı ve bol bereketli kazançlar olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    [B]...
    Lütfen bu akşam eksikler ve talepler üzerinde istişâre yapalım. Daha sonra geriye dönüp eklemeler yapmak zor olabiliyor...
    Herkese selamlar...
    .
    Bizim istediğimiz bi göz odaydı, siz bize koskoca site yaptınız
    Herşey gönlünüzce olsun, Rabbimden size; sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, sağlıklı günler vermesini dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Bir ekleme hocam, bekleyip doğru zamanda satabilen, günü gelince gözünün
    yaşına bakmamak lazımmış

Hep dediğimiz gibi satmayınca zarar etmiş sayılmayız, aynı şekilde satmayınca kar
    etmişte olmuyoruz
    Ben de bir ekleme yapsam iyi olacak.

Teknik Analizin üzerine inşa edildiği taşıyıcı kolonlarından biri de "Tarih tekerrürden
    ibarettir" kuralı. Yani oyuncular değişse bile aynı sahnede, sürekli aynı oyun
    sahneleniyor. Aşağı gelirken aynı hisseler aynı oranlarda düşerken, yukarı çıkarken
    aynı hisseler aynı oranlarda yükseliyor dersek yanlış olmaz.

"Dereyi geçerken at değiştirilmez" diyorlar ya yanlış. Biz üzerine bindiğimiz merkebi
    küheylan sanıyoruz. Halbuki diğer jokeylerle rekabet edebilmek için merkebimizden
    vazgeçip bizim de bir yarış atı edinmemiz lazım. Bu değişikliği de yeni yarış
    başlamadan önce yapmamız gerekiyor.

Endeks aşağıya gelirken son 2 inişte en çok düşenlerin listesini paylaşmıştım. Şimdi
    de dalga boyu 15 bini geçen son 2 çıkışta en çok yükselenlerin listesini aktarıyorum.
    Bakarsınız işinize yakar.

7.  Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Biraz önce Sn. T/A'e "Arkadaşlar mevcut sistemi inceleyip araştırmıyor; ihtiyaç
    duydukları bilgiye ulaşmak için zaman ayırmıyor" derken sizi de kapsama dahil
    ettim.

Sistem XU100 endeksi için dünkü kapanış sonrasında yukarı yönde yeşil yaktı.
    Bakmadığınız için gözünüzden kaçmış olmalı.

Ağustos 2016 dan bu yana XU100'de 240 dakikalık periyot kusursuz çalıştı.
    BB orta bandı alt/üstünde 2 nci barın oluşmasından sonra endeks aşağı/yukarıya
    hareket etti. BIST ın kapanışına yakın DJI geri çekildiğinden bizim borsa da
    ona ayak uydurdu. Kısacası aşağıdaki teknik resim endişeye mahal yok diyor.

Sn. Don Kişot ellerinize sağlık,

Ben bu işi bilmediğimi her seferinde itiraf ediyorum o yüzden kendimce bir çare olarak bilenleri ve tecrübesi olanları takip etmeye çalışıyorum, endeks için en karanlık senaryoların çizildiği 70 binlerde de bu yöntemle doğru kararı verip borsaya dalmıştım ama yanlış hisse seçip dalmışım o ayrı konu

Şimdi yine genel takip ettiklerimin ortak görüşü yada yaklaşımı tedbirli olunması gereken bir döneme girdiğimiz yönünde benim tedirginliğimde buradan kaynaklanıyor,

Neyse şimdilik %100 olan borsa pozisyonu ile devam ediyorum
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    ...
    onu zamanı gelince yaşayacağız, ama sanki geçen sene çalışmayan "sell in may,
    go away" bu sefer çalışabilir gibi geldi.

kendime, nisan ayının sonunda borsadan ayırma konusunda telkinde bulunuyorum,
    duygularıma hakim olabilirsem uygulamayı düşünüyorum.
    ...
    Teknik Analize kafa yoranlar geçmiş zaman-olay cetvelinden yola çıkarak ilerisi
    için projeksiyonlar çiziyor.

Grafiğe bakıldığında döngülerin 10-12 haftada tamamlandığı 3 ayda bir yeni bir
    zirve oluştuğu sonucu çıkıyor. Haliyle bundan sonraki tepe için de Nisan sonu
    ön görüsünde bulunuluyor. Ancak geçmiş tecrübelerime dayanarak söylüyorum
    market maker aynı yemeği, 3 ncü akşam aynı saatte sofraya koymaz. Servisi
    ya daha erken ya da daha geç yapar.

Haftalık grafiğin üzerine RSI göstergesini özellikle koydum. Endeks yeni zirveler
    tazelerken RSI ne yazık ki aşağıya kayıyor. Göstergenin yönü bize BIST te
    toplama döneminin sona erdiğini, halihazırda dağıtım sürecinde olduğumuzu
    söylüyor.

Sayfa 361/1078 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •