Sayfa 369/637 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    sefil bir beyaz yaka olarak aldığım sinyallere göre borsalarda artık satış zamanı yaklaşıyor. çünkü muhtemelen o güç abd borsalarında (dji, nasdaq) 1 saatte -%7 yaptırdıysa, aynı şekilde yine yukarı devam ettiyse, bence artık kuşları tuzağa çekmek istemektedir ve bu hareket shortların stop loss'unu patlatmayı da istemektedir.

piyasadaki iştahlı alımlar, görmezden gelmeler, euro/usd'nin yaptığı abuk ralli, altının bir türlü 1350 usd'yi kıramaması ve 2018'de fed'in 0 faiz arttıracakmış gibi kabul edilmesi. bence bu görmezden gelmelerin sonu çok kötü bir haberle bitebilir.

bist'e bakıyorum, gördüğüm kadarıyla tüm kağıt sahipleri bunu beklediği için kağıtlar gitmiyor bir türlü. bist 77binden 120bine geldi ve ralliye katılmayan bir sürü kağıt var. ve bu kağıtlar da çok sağlam şirketlerin hisseleri. brisa, soda, doaş, arçelik, bankaların çoğu, çimentolar, gübre, otokar, pınarsüt, işyat vs. eğer bizim borsa buraya thyao, aselsan, kardemir, petkim ile geldiyse bunun dönüşü bence çok sert ve keskin olacaktır. fakat gel gör ki yalancı bahar yaşanacaktır bahar ayında bence. borsada 4 cent seviyelerinin görüleceğini düşünüyorum. sonrası fırtına.

bomba haberler gelebilir, ab vize serbestliği, ohal'in kalkması, operasyonların bitmesi ve açılım sürecinin yeniden başlaması gibi. coşkuyla thy'yi 20 küsürlerden, aselsanı 40 küsürlerden zevkle satar yahudiler.

ben parça parça satmaya başladım ve dolar mevduat-tl mevduat ağırlığımı arttırmaya karar verdim.
    şahsi fikrim uzun vade yatırımcısı isen satmak diye bir şey olmaz biriktire biriktire gidersin hatta temettü ile dahi hisse alırsın. Eğer hisseler düşecek manasında diyorsanız satma değil alma zamanı geliyor bence.

2.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Açıklanan bilançolardan aksa’yı oldukça beğendim. Bana göre bu kar henüz fiyatlanmadı. net 1 lira temettü verebileceğini de hesaba katarsak aksa bu ivmesi ve spesifik karbon elyaf işiyle uzun vadeli yatırıma her yönden uygun bir hisse.
    Detaylı bilanço değerlendirmesini şurada yaptım:

http://www.hisse.net/topluluk/showth...25#post1729425

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aksa benim de ilk 3 ümde...ama grafik pahalı maalesef. Eğer endekste bir realizasyon olursa, betası yüksek olduğu icin alım fırsatları verebilir.

3.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Ben yatırımlarımı altın, dolar, euro ve 10 değişik hisse olmak üzere böldüm. BES çok cazip gelmiyor nedense. Sizce yeterli mi daha fazla çeşitlendirmeye gidilmeli mi?
    Bes olmazsa olmaz degil...kaynakta yapılan bir kesinti ve kısa vadede çekemetecegin bir para olduğu icin uzun vade iyi bir alternatif...benim para biriktirme ve gereksiz harcama yapma gibi bir sorunum yok diyen başka şekillerde de portföyünü yeterince çeşitlendirebilir.

4. Bes yerine her ay bes paramiz kadar 56 yasina kadar sadece ve sadece aselsan alsak sanirim cok daha hayirli olur bu da bir secenek ne der ustatlarimiz yasimiz genc zaten

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    Bes yerine her ay bes paramiz kadar 56 yasina kadar sadece ve sadece aselsan alsak sanirim cok daha hayirli olur bu da bir secenek ne der ustatlarimiz yasimiz genc zaten

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şirketiniz katkı koyuyorsa veya yaşınız 46 ise bes mantıklı diğer taraftan borçlanmadan yatırım yapamıyorsanız yine mantıklı ama siz ben yönetirim derseniz bese yatırım yapmayabilirsiniz.
    Not: Bes'im var. Ve öğrendiğim ders aktif yönetmediniz takdirde enflasyon karşısında eriyor.

6.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Arkadaslar daha once birisi deginmisti, kredi kartindaki limitten yatirim fonu alinabiliyor mu? Ben kredi kartimin oldugu bankadaki yatirim hesabima baktim boyle bir sey goremedim, bilgilendirebilecek birisi var mi?
    Alınıyor ama anlamlı değil. Alınan fon kredi kartı son ödeme gününde hesaba geçiyor. yani fon için vermen gereken parayı kredi kartına yatırıyorsun. 1 gün de kaybın oluyor. Bazen teşvik amaçlı bonuslar olabiliyor. bunu dışında hiç faydası yok.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Alınıyor ama anlamlı değil. Alınan fon kredi kartı son ödeme gününde hesaba geçiyor. yani fon için vermen gereken parayı kredi kartına yatırıyorsun. 1 gün de kaybın oluyor. Bazen teşvik amaçlı bonuslar olabiliyor. bunu dışında hiç faydası yok.
    teşekürler evet dediğiniz gibi anlamı yokmuş, kendi bildiğim gibi yapmaya devam edeceğim artık.

8. Merhaba
    Hisseler için kapanış fiyatlarını içeren bir arşiv var mı? Örneğin bir hissenin 5 veya 10 yıl önceki fiyatı ile bugünkü fiyatını kıyaslamak istiyorum ne kadar artış sağlanmış vb. İş yatırımda grafikten bulunabiliyor ama tek tek kontrol etmek gerekiyor. Son 5-10 yılda ne kadar arttığını ücretsiz olarak nereden görebiliriz?

Sayfa 369/637 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •