Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
British arkadasim
Ben hala su geriye donuk gunlerin geri gitmesine kafam takildi
Benim yasadigim ulke ABD ve SGK ile anlasma yok
1987 ilk giris 1969 dogum 1993 te ABD de ilk calismaya baslama oldu. TR de 300 gun calistim ABD den 5000 gun borclandim
SGK unkapanina kac defa email attim borclanma neden 1987 de baslamiyor da 1993 te diye ama onlar yurtdisinda ne zaman basladiysan borclanma o zaman baslar dediler
Baktim email ile laf anlatamadim yurudum gittim Unkapani SGK ya hemde 2 kere. Neredeyse dayak yiyordum. Adamlarin dedigi dedik.
Yani benim borclanmam 93 te basladi 2006 da bitti. Oysaki 1987 den baslatabilseydim emekli maasim daha yuksek olurdu.
Siz nasil geriye aldirdiniz bu baslangic gununu?
Siz haklıymışınız.
Düzeltme !!!!!
Yukardaki cevabı yazdıktan sonra şöyle bir açıklama buldum.
S0RU 22- Borçlandırılan süreler, Türkiye'deki sigortalılık süresinin başlangıcını değiştirir mi? Türkiye'de çalışma yoksa sigortalılık süresinin başlangıcı nasıl belirlenir?
Aylığa hak kazanmak için 5510 sayılı Kanunun 38 inci maddesinin üçüncü fıkrasında tanımlanan anlamda belli bir sigortalılık süresi şartının yerine getirilip getirilmediğinin tespitinde geçerli olmak üzere;
- Türkiye'deki sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler borçlanılmış ise sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülür.
http://www.sgkrehberi.com/haber/106
Her kafadan bir ses çıkıyor.
Ben de tarihi geri çekeceğini biliyorum. Dava açsanız kazanabilirsiniz !!!!
++++++++++++++++++++++++++
SGK nın sitesindeki açıklama...
Borçlanılan Sürelerin Değerlendirilmesi Nasıl Olacaktır?
Sosyal Güvenlik Kanunlarına tabi hizmetleri olanların, borçlandıkları gün sayısı, prim ödeme gün sayıları veya hizmetlerine eklenir. Sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler borçlanılmış ise sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülür.
Aynı şekilde Türkiye'de sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi hizmeti bulunmayan istek sahiplerinin sigortalılıklarının başlangıç tarihi de, borçlarını tamamen ödedikleri tarihten borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülmek suretiyle tespit edilir. Birden fazla yurtdışı hizmet borçlanması yapılması durumunda da sigortalılık süresi başlangıcı borcun en son ödendiği tarihten borçlanılan toplam gün sayısı kadar geriye götürülerek belirlenir.
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk...tdisi_islemler
Son düzenleme : british; 23-03-2017 saat: 20:18.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Buradaki olay sanirim 25 sene hizmeti dolmayan kisilerin daha erken bunu tamamlayabilmeleri amacli.. Diyelim ki toplam 23 senelik (2023 teyiz, sigorta baslangici da 2000 yili olsun) hizmet suremiz var 3 sene de yurt disi borclanma yapinca; 2000-3 diyoruz ve 1997 yili sigorta baslangici oluyor; bune 25 yil ekliyoruz 2022 yili cikiyor, boylece 25 yili tamamlamis, emeklilik icin hizmet yilini elde etmis oluyoruz..
Bilgiler icin tskler.
Anladigim kadariyla, yurt disi borclanmasinda, yurtdisi ise giris tarihinin, Turkiye ise giris tarihi olarak saydirilabilmesi icin su ulkelerden birinde calismak gerekiyor:
İlk işe başlama tarihi, sigorta giriş başlangıç tarihi olarak kabul edilen ülkeler:
1. Almanya,
2. Arnavutluk,
3. Avusturya,
4. Azerbaycan,
5. Belçika,
6. Bosna Hersek,
7. Çek Cumhuriyeti,
8. Fransa,
9. Gürcistan,
10. Hırvatistan,
11. Hollanda,
12. İsviçre,
13. Kanada,
14. Kebek- Kanada
15. KKTC,
16. Lüksemburg,
17. Makedonya,
18. Slovakya
Bu ulkelere ayricaligin nedeni nedeni Turkiye ve yukaridaki ulkeler arasinda yapilan sosyal anlasmalardaki bir paragraf, diye biliyorum.
Baska ulkede calisma yapilmissa, yurt disindaki ise giris tarihi, Turkiye'de ise giris tarihi olarak sayilmiyor. Dava acilinca da degisik neticeler veriyor gibi (internetdeki yazilara bakilirsa).
saygilar
Yer İmleri