Sayfa 15/38 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
Arama sonucu : 300 madde; 113 - 120 arası.

Konu: SGK emekli maas vb sohbet....

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Daha enteresan bisey soyleyim. Bir arkadasim Arabistanda calistigi donemde kendini Turkiye de sgk mi yoksa istege bagli olarak mi bir sekilde prim odemesi yapiyordu. Dusunun bu kisi Arabistan da ve sinirdan giris cikis yapiyor. Ikamet i Turkiye gosteriyor. Bunlari nasil bulamaz SGK..

O kisiye ve ben de dahil buradaki firma saglik guvencesini Turkiye de gostermiyor. Arabistan da guvence var ama Turkiye bunu kabul etmiyor, tasiyamiyoruz ulkemize..
    Bu daha once cok konusulmus bir konu

Eskiden bu yapilabiliyordu. Ama simdi controller daha siki. Ben de cok duydum eskiden bunu yapan. Simdi de yakalanan duymadim ama dedigim gibi cok daha siki controller

Ikametinizi Suud a almak zorundasiniz almazsaniz cezasi buyuk. Sonra diyelimki aldiniz ama TR de calisiyor gozukuyorsunuz eger bir cakarlarsa maliye hic affetmiyor. Hukuka saygilari oldugu icin degil paraya ac olduklari icin. Eski hikayelere kanmayin artik oyle basit uckaatlari yemiyorlar

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    bu zam yılda 2 kez mi yapılıyor ocak ve temmuzda mı ?
    evet aynen oyle

asgari ucrete endeksli bizim emekli maaslari

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Sadece yurtdışı hizmetinde bulunmuş kişiler emekliliğe başvurduğunda SGK lı olarak emekli oluyormuş.

Değişik hizmetleri (yurtdışı,sgk,bağkur) olanların son 3,5 yılına bakılıyor.
    British arkadasim

Ben hala su geriye donuk gunlerin geri gitmesine kafam takildi

Benim yasadigim ulke ABD ve SGK ile anlasma yok

1987 ilk giris 1969 dogum 1993 te ABD de ilk calismaya baslama oldu. TR de 300 gun calistim ABD den 5000 gun borclandim

SGK unkapanina kac defa email attim borclanma neden 1987 de baslamiyor da 1993 te diye ama onlar yurtdisinda ne zaman basladiysan borclanma o zaman baslar dediler

Baktim email ile laf anlatamadim yurudum gittim Unkapani SGK ya hemde 2 kere. Neredeyse dayak yiyordum. Adamlarin dedigi dedik.

Yani benim borclanmam 93 te basladi 2006 da bitti. Oysaki 1987 den baslatabilseydim emekli maasim daha yuksek olurdu.

Siz nasil geriye aldirdiniz bu baslangic gununu?

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    British arkadasim

1987 ilk giris 1969 dogum 1993 te ABD de ilk calismaya baslama oldu. TR de 300 gun calistim ABD den 5000 gun borclandim

SGK unkapanina kac defa email attim borclanma neden 1987 de baslamiyor da 1993 te diye ama onlar yurtdisinda ne zaman basladiysan borclanma o zaman baslar dediler

Baktim email ile laf anlatamadim yurudum gittim Unkapani SGK ya hemde 2 kere. Neredeyse dayak yiyordum. Adamlarin dedigi dedik.

Yani benim borclanmam 93 te basladi 2006 da bitti. Oysaki 1987 den baslatabilseydim emekli maasim daha yuksek olurdu.

Siz haklıymışınız.

Düzeltme !!!!!

Yukardaki cevabı yazdıktan sonra şöyle bir açıklama buldum.

S0RU 22- Borçlandırılan süreler, Türkiye'deki sigortalılık süresinin başlangıcını değiştirir mi? Türkiye'de çalışma yoksa sigortalılık süresinin başlangıcı nasıl belirlenir?

Aylığa hak kazanmak için 5510 sayılı Kanunun 38 inci maddesinin üçüncü fıkrasında tanımlanan anlamda belli bir sigortalılık süresi şartının yerine getirilip getirilmediğinin tespitinde geçerli olmak üzere;

- Türkiye'deki sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler borçlanılmış ise sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülür.

http://www.sgkrehberi.com/haber/106

Her kafadan bir ses çıkıyor.

Ben de tarihi geri çekeceğini biliyorum. Dava açsanız kazanabilirsiniz !!!!

++++++++++++++++++++++++++

SGK nın sitesindeki açıklama...

Borçlanılan Sürelerin Değerlendirilmesi Nasıl Olacaktır?

Sosyal Güvenlik Kanunlarına tabi hizmetleri olanların, borçlandıkları gün sayısı, prim ödeme gün sayıları veya hizmetlerine eklenir. Sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler borçlanılmış ise sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülür.

Aynı şekilde Türkiye'de sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi hizmeti bulunmayan istek sahiplerinin sigortalılıklarının başlangıç tarihi de, borçlarını tamamen ödedikleri tarihten borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülmek suretiyle tespit edilir. Birden fazla yurtdışı hizmet borçlanması yapılması durumunda da sigortalılık süresi başlangıcı borcun en son ödendiği tarihten borçlanılan toplam gün sayısı kadar geriye götürülerek belirlenir.

http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk...tdisi_islemler
    Son düzenleme : british; 23-03-2017 saat: 20:18.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    British arkadasim

Benim durumum farklı.

Ben önce yurtdışı (1979) , sonra yurtiçinde (1995) işe başladım. Borçlanılan dönem 1995 ten eski olduğu için günler geri kayacak.

Sizin durum tam tersi. Kurala göre adamlar haklı !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Konuyu acan arkaslara tesekkurler.Bilindigi uzere belli bir brut ucretin altinda calisan sgk linin emekli maasi her yil icin 40 tl kadar azalmaya devam ediyor.Bu sinir brut ucret ne kadardir ve bu sinir ucret neye gore hesaplaniyor.

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Benim durumum farklı.

Ben önce yurtdışı (1979) , sonra yurtiçinde (1995) işe başladım. Borçlanılan dönem 1995 ten eski olduğu için günler geri kayacak.

Sizin durum tam tersi. Kurala göre adamlar haklı !
    vaybe bugun bir sey daha ogrendim

evet haklisiniz

yurtdisinda calismaya baslama tarihi TR dekinden onceyse evet geriye cekebiliyorsunuz

tamam simdi oldu. Bende diyorum kendime kafayimi yedim neden anlamiyorum simdi oldu

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Konuyu acan arkaslara tesekkurler.Bilindigi uzere belli bir brut ucretin altinda calisan sgk linin emekli maasi her yil icin 40 tl kadar azalmaya devam ediyor.Bu sinir brut ucret ne kadardir ve bu sinir ucret neye gore hesaplaniyor.

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    alla alla bunuda hayatimda ilk defa duydum

azalmaya devam ediyor ne demek? sifira dogrumu gidiyor yani?

Sayfa 15/38 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •