Sayfa 391/637 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,121 - 3,128 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben Hekts'in bu fiyatinin icinde gubrenin bir miktar oldugunu ama tohumun hic olmadigini dusunmekteyim.
    Yeni girdigi is kollarinda basarili olmasi durumunda 10 seneye kalmadan 1 Milyar dolar piyasa kapitalizasyonu olmasini bekliyorum.
    Yabanci bunu gordu ve son 1 yilda sifir olan payini panik halinde %17 ye cikardi. Bunun buyuk kismi ise daha son 15 gunde gerceklesti.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Apprentice Yazıyı Oku
    Ben yanlış değerlendirmişim konuyu, siz endekse göre getiriyi kastediyorsanız (bu yıl içinde endekse göre getiri sanırım) haklısınız. Ben olayı uzun vade yatırım açısından değerlendirdim.Ben HEKTS'ı 1.20 fiyatlardan beri topluyorum. İhtiyaçlarımdan sattım, verdiğim fiyatlar ortalama fiyatlardı. Örneğin en son ihtiyacım olduğundan 6'lı fiyatlardan satmıştım yanılmıyorsam ve 6 lı fiyatlara çok hızlı gelmişti şimdi 9'lara geldiği gibi. A bu fiyatlar HEKTS için pahalı dedim, temel ve teknik olarak ancak daha sonra organik gübre, tohum ve AR-GE haberleri geldi. Yeni portföy yapacak arkadaşlar uyarısı için yüzde yüz haklısınız, dikkatli olsunlar ben sadece bir şirkete (temettüsü için) yatırım kararı verdiyseniz ve hisselerini topluyorsanız, pahalandı diye satmayın diyorum. Yoksa bu başlığın adı olan yatırımı değil sadece al- sat kar işlemi yapmış olursunuz.

Yazılarınızı da beğenerek takip ediyorum saygılar...
    toplama aşaması için dediğiniz doğru...100x hissesi olan adam, ortalama maliyeti de 6 filansa, 10x ilave hisseyi 9 lu fiyatlardan alsa bir şey kaybetmez, ya da riski çok az olur.

ama genç arkadaş büyük motivasyonla aylık alımlara başlıyor...gidiyor 9,8 den hektaş alıyor...sonra 3 sene gidip bakıyor fiyat 11 tl filan ,sonra diyor ki en güzel, göz bebeği hisselerden, herkesin önerdiği hisselerden birini aldım, iki yılda mevduat kadar getirmedi...böyle iş mu olur, sızlanmalar falan.

yoksa hektaş bu fiyatlardan 7 lere düşse, kimse neden düştü diyemez...öneren kimse de bu hisse 7 ye düşmez diyemez...bu nedenle ilk girş seviyesi çok önemli, ayrıca hektaşın bu fiyatlardan 7 ye düşmesi kötü hisse olduğu manasına da gelmez...ya da işlerin kötüleşmeye başladığını ifade etmez...borsada her zaman talep çoşkusu, bazen de vebalı gibi hisseden kaçış, panik arzı olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben Hekts'in bu fiyatinin icinde gubrenin bir miktar oldugunu ama tohumun hic olmadigini dusunmekteyim.
    Yeni girdigi is kollarinda basarili olmasi durumunda 10 seneye kalmadan 1 Milyar dolar piyasa kapitalizasyonu olmasini bekliyorum.
    Yabanci bunu gordu ve son 1 yilda sifir olan payini panik halinde %17 ye cikardi. Bunun buyuk kismi ise daha son 15 gunde gerceklesti.
    Syg,
    bu orta-uzun vade hedef için bir itirazım yok...ama 9,8 den ilk alımı yapacak olan arkadaşın 2 sene mevduattan daha az kazanma riskini de alması lazım diyorum...bu ciddi moral bozukluğu sebebi olabilir...yoksa 10 sen esonra 1 milyar dolar piyasa değerine ulaşmaz demiyorum.

ilk maliyet oluşturma seviyeleri, özellikle yeni başlayan ve az kapitali olan arkadaşlar için kritik diyorum...aylık az az alım yapsa da, 9,8 den 7 lere doğru yaşanacak bir düşüşte borsaya küsmemesi, hisseye lanet etmemesi gerekir yeni alan kişinin.

4. sayın dudu ve Cautionary çimsa hakkında düşünceleriniz nedir?

5.  Alıntı Originally Posted by kovancılar23 Yazıyı Oku
    sayın dudu ve Cautionary çimsa hakkında düşünceleriniz nedir?
    çimento sektörü geneli için son 2-3 yıldır olumsuzum...bir sektörün geneli için olumsuzsam, samanlıkta iğne aramam..bu nedenle detaylı takip ettiğim bir hisse yok.

ama uzun vade çimento hissesi toplamak için 2018-2019 iyi olabilir..detaylı bakmak için bir kaç çeyrek umut ışığı olacak bilançolar görmek lazım bence.

6. mevcut durumda orta ve uzun vade ıcın one çıkan hısseler nelerdir arkadaşlar ozellıkle sn. cautionary yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kovancılar23 Yazıyı Oku
    sayın dudu ve Cautionary çimsa hakkında düşünceleriniz nedir?
    Ben de en son 2 sene evvel Cimsa da dahil tum cimentolari sattim.

Su anda da cimento sektoru ile ilgilenmiyorum.

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    ASELS BRISA ve POLTK ile ilgileniyorum.

Bir kisim varlar zaten portfoyde.

Uygun fiyatlardan ekleme ve bunlari besleme derdindeyim.

Syg,

Sayfa 391/637 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •