Sayfa 397/637 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447497 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,169 - 3,176 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Üretici olmayan şirket ilgimi çekmiyor, Enerjisa çarpan olarak ucuz halka arz edildi mesela, işi de sabit, müşterisi sabit. Temettü de verecek, nispeten risksiz bir yatırım mesela ama üretici olmadı mı elim gitmiyor.
    Enerjisa döviz ile alım yapacak bu da bir dezavantaj. Ben de üretip ithal eden şirketleri tercih ediyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Üretici olmayan şirket ilgimi çekmiyor, Enerjisa çarpan olarak ucuz halka arz edildi mesela, işi de sabit, müşterisi sabit. Temettü de verecek, nispeten risksiz bir yatırım mesela ama üretici olmadı mı elim gitmiyor.
    bu hususa da eskiden ben de çok takılırdım ama artık dünya değişiyor.

şu an en büyük şirketler, google, amazon, microsoft vs...

sanayi diye tuturmaya gerek yok, ben kendimde sanyi çalışanıyım ama şartları sağlayan her tür hisseye açığım.

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    bu hususa da eskiden ben de çok takılırdım ama artık dünya değişiyor.

şu an en büyük şirketler, google, amazon, microsoft vs...

sanayi diye tuturmaya gerek yok, ben kendimde sanyi çalışanıyım ama şartları sağlayan her tür hisseye açığım.
    Sanayi anlamında demedim zaten, Google ve Microsoft doğrudan üretici. Amazon e-ticaret sitesi olsa da yapay zeka ile çalışmaları hatta uygulamaları var sanırım.

Ayrıca becerebilen için teknoloji üreticilerine yatırım yapmak, sanayi üreticilerine göre yatırım yapmaktan çok çok daha karlı.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Doas için ne dersiniz? Konjonktür olarak göreceli en kötü döneminde. Fiyata olumsuz etki eden güncel faktörler(kısa vade durum),

i-) Almanya ile bozulan ilişkiler çerçevesinde, alman araçlarına karşı oluşan antipati..özellikle kamu alımlarında negatif etki,
    ii-) Yeni vergi düzenlemesi ile orta-üst sınıf araçlarda oluşan ek vergi...bu kapsamda doas ın pazar kaybı,
    iii-) son yıllardaki yüksek kur nedeniyle araçların göreceli pahalı hale gelmesi nedeniyle, şirketin kar marjları üzerindeki etki,

olumlu faktörler(nispeten orta-uzun vade),

i-) Balık hafızalı olmamız nedeniyle, almanya ile güncel sorunlar ileride düzlecektir, hatta yumuşama başladı bile sayılır..halkımızın alamn arabasevdası nedeniyle eski pazar payına tekrar ulaşabilir,
    ii-) mevcut orta-üst segment vergi etkisi, zamanla bir miktar yumuşatılabilir,
    iii-) tüvtürk ten gelen gelir zamanla 2-3 katına çıkacak,

iv-) kötü bir yıla rağmen %6-7 civarı temettü verme kararı bizim gibi temettüye önem verenler için gayet olumlu.

Sonuçta son yıllarda görece çok zayıf kalan hisse, 2019 ve sonrasının yıldız uzun vade hissesi olabilir,

Özellikle 7-7,5 arası bir fiyata gelirse alım düşünürüm.
    Üstad benzer düşüncelerle 9 lira altına indikten sonra almaya başladım doastan aylık alımım devam ediyor ve beklentim 2020 sonrası tekrar eski parlak günlerine döneceği şeklinde. Ne kadar biriktirebilirsem o kadar kar. UVY topiklerinde hep konuşulan bir şey vardır krize kadar nakitte/dövizde kalıp krizde hisse alıp beklemek. Kaç kişi yapabilir bunu bilemiyorum. Bir de kriz bekleyecez diye fırsatları kaçırma riski var. Yapmış olsak evet güzel ama mevcut durumda böyle bir imkan yok. Ben bu durumda orta ve uzun vadede kendisini kurtarabilecek ama kısa vadede bilhassa dış etkilerle ciddi değer düşüşü yaşamış şirketlerde kriz fırsatı varmış gibi yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunlardan başta gelen doas olabilir mevcut durum itibariyle.

5.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Üstad benzer düşüncelerle 9 lira altına indikten sonra almaya başladım doastan aylık alımım devam ediyor ve beklentim 2020 sonrası tekrar eski parlak günlerine döneceği şeklinde. Ne kadar biriktirebilirsem o kadar kar. UVY topiklerinde hep konuşulan bir şey vardır krize kadar nakitte/dövizde kalıp krizde hisse alıp beklemek. Kaç kişi yapabilir bunu bilemiyorum. Bir de kriz bekleyecez diye fırsatları kaçırma riski var. Yapmış olsak evet güzel ama mevcut durumda böyle bir imkan yok. Ben bu durumda orta ve uzun vadede kendisini kurtarabilecek ama kısa vadede bilhassa dış etkilerle ciddi değer düşüşü yaşamış şirketlerde kriz fırsatı varmış gibi yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunlardan başta gelen doas olabilir mevcut durum itibariyle.
    Kriz tanımı nedir? Nedir kriz..Bunun üzerine kitap yazabilirim...Kendimi övmek için değil, şunun için yazıyorum. Konu çok geniş ve muğlak...Üstüne çok konuşulabilir.

Daha somut konuşursak. Borsa endeksinin önümüzdeki 6 ay içinde %20 düşme ihtimali, %30 dur desem..Buna göre elimi ayarlasam yanlış yapmış olmam sanırım.

Hayat ihtimaller üzerine kurulu..Hiç bir şeyin garantisi yok. Bizim yapmamız gereken bir strateji belirleyip buna uygun bir oyun planı oluşturmak.

Bu demek değildir ki, bizim takip ettiğimiz hisseler düşecek, ya da beklediğimiz kadar düşecek. Yapacağımız şey, belirlediğimiz hisseler için belirlediğimiz fiyat seviyelerinde kademeli alım yapmak. Beklediğimiz seviyelere gelirse hisseler portföyümüzde %70-80-90 hisse olur. Olmazsa %20-30 neyse artık, hisseyle yolumuza devam eder. Kademeli alımlarımıza devam ederiz.

Özetle, beklediğimiz düşüş gerçekleşirse 100 tl mizin 50-60 ını birkaç ay içinde hisselere yatırırız. Olmadı, düşmedi, azar azar almaya devam eder, gelecekte oluşabilecek fırsatları beklemeye devam ederiz.

Yatırım sadece borsadan da ibaret değili bunu da unutmamak lazım. Ayrıca belli bir birikime ulaşıldıktan sonra, birikimi korumak, yüksek getiri sağlamak kadar önemlidir.

6. Neden yazdım bunu. Uygun fırsatlar için beklemek eleştirilebiliyor...Acelesi olan gitsin alsın, kimsenin elini tutmuyoruz. Ama bekleyene neden bekliyorsun demek de boş konuşmaktır en hafif tabirle.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neden yazdım bunu. Uygun fırsatlar için beklemek eleştirilebiliyor...Acelesi olan gitsin alsın, kimsenin elini tutmuyoruz. Ama bekleyene neden bekliyorsun demek de boş konuşmaktır en hafif tabirle.
    Elimde 5-10 sene tutup afiyetle temettüsünü yemeyi planladığım hissenin alımı için de 3-5 ay beklenebilir bence de, sıkıntı yok altında bekler para..

8. DOAS için de;

Yazdıklarınız bence oldukça mantıklı Sn Cautionary ancak şu anda bireysel olarak bu tarz sektörel analiz ve olması gerekenden az değerlenmiş potansiyel şirketleri keşfedebilecek yeterlilikte olmadığımı düşünüyorum.

O nedenle finans teorisindeki alfayı aramaktansa biraz daha garanti bir yol izlemeyi ve bu sürede faaliyet raporları ve bilançoları okuyarak artı piyasayı da tecrübe ederek belki birkaç sene sonra bu "genç, yetenekli futbolcu" arayışına çıkmayı düşünüyorum.

Bilmiyorum doğru mu yapıyorum ancak şu anda bu yaklaşım bana daha mantıklı geliyor.

Saygılar.

Sayfa 397/637 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447497 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •