Sayfa 172/211 İlkİlk ... 72122162170171172173174182 ... SonSon
Arama sonucu : 1681 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: Varant 24

1. [QUOTE=vrnt;1787432]bişt100...........119,000................117,500
    brent...............67,00................64,10
    dax................12,500,,,,,,12,230
    buralara gelinçe hepşıne şhortluyaçam ytd[/QUOTE
    pozlar kapatıldı nakıt

2. altın.......1,312..
    euro/dolar........121,85
    brent...64,10............ long açıldı .ytd al tut şat onerişi değildir şadeçe kendi işlemlerim ............iii gunler

Duhul
    Feb 2018
    İkamet
    Bologna // İstanbul
    Gönderi
    227
    deneme denemeeçmöööm
    Bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by vrnt Yazıyı Oku
    altın.......1,312..
    euro/dolar........121,85
    brent...64,10............ long açıldı .ytd al tut şat onerişi değildir şadeçe kendi işlemlerim ............iii gunler
    pozlar kapatıdı .........BRENT...........bemedekle

5. Petkimin bir varantı var. 8.50 hedefli. 30 nisan vadeli. PEICGV. Doçe'de de tam muadili var ama adını anımsayamadım.

Sorum şu. 8.50 hedefli bu varant 28 şubatta sunuldu. 19 kuruş fiyatla. Petkim o gün 8.06 idi sanırsam. Sonra 1 martta petkim 8.17 oldu geri geldi 11 kapadı. Ertesi gün 8.21 oldu geri geldi, 8.09 kapadı. Yani 2 günde ana hisse 3 kuruş ya gitti ya gitmedi.
    Fakat gelin görün ki çarşamba 8.06 lık petkimle 19 kuruştan sunulan PEICG cuma günü petkim 8.12 iken 24-27 bile yaktı. Kapanışı ise petkim 8.09. PEICG 24 ten yaptı.

Aslında aynı şey doçedekinde de oluyor. Ama onu net takip edemiyorum. Varantın dayanak varlıktan bağımsız hareket ettiği böyle zamanlar oluyor mu acaba? Şimdi işvarant sayfasına baktım, 8.09 luk petkim değerine göre 18 olması gerekiyor yazıyor. Ama varant 24.

Aklıma geçenki Tüpraş'taki olay geldi. Petkim mayıs a temettü ve bedelsiz verecek. Tüpraşta bir arkadaş haksız yere 47 den 12 ye düşüşten bahsetmişti. Sebep sonuç ilişkisini anlamamıştım ama bence hakkı yenilmişti. Petkimde de bu olabilir mi? Olamaz diyorsanız varanta olan rağbetten dolayı böyle tuhaf kademeleri görür müyüz?

(Bu arada petkimin bu varantıyla ilgili şöyle düşündüm. İnsanlar heves ederse diye önden uyarayım dedim. 24 yakan varanta girer girmez bir anda 18 yakması riski mevcut. Bi hevesle almaya gelenin eline tutuşturuverceklermiş gibi bi hava var, o yüzden takip ediyorum)
    Milliyetçilik, milleti olmayanlar için faşizmdir

6.  Alıntı Originally Posted by Ruşen Ali Yazıyı Oku
    Petkimin bir varantı var. 8.50 hedefli. 30 nisan vadeli. PEICGV. Doçe'de de tam muadili var ama adını anımsayamadım.

Sorum şu. 8.50 hedefli bu varant 28 şubatta sunuldu. 19 kuruş fiyatla. Petkim o gün 8.06 idi sanırsam. Sonra 1 martta petkim 8.17 oldu geri geldi 11 kapadı. Ertesi gün 8.21 oldu geri geldi, 8.09 kapadı. Yani 2 günde ana hisse 3 kuruş ya gitti ya gitmedi.
    Fakat gelin görün ki çarşamba 8.06 lık petkimle 19 kuruştan sunulan PEICG cuma günü petkim 8.12 iken 24-27 bile yaktı. Kapanışı ise petkim 8.09. PEICG 24 ten yaptı.

Aslında aynı şey doçedekinde de oluyor. Ama onu net takip edemiyorum. Varantın dayanak varlıktan bağımsız hareket ettiği böyle zamanlar oluyor mu acaba? Şimdi işvarant sayfasına baktım, 8.09 luk petkim değerine göre 18 olması gerekiyor yazıyor. Ama varant 24.

Aklıma geçenki Tüpraş'taki olay geldi. Petkim mayıs a temettü ve bedelsiz verecek. Tüpraşta bir arkadaş haksız yere 47 den 12 ye düşüşten bahsetmişti. Sebep sonuç ilişkisini anlamamıştım ama bence hakkı yenilmişti. Petkimde de bu olabilir mi? Olamaz diyorsanız varanta olan rağbetten dolayı böyle tuhaf kademeleri görür müyüz?

(Bu arada petkimin bu varantıyla ilgili şöyle düşündüm. İnsanlar heves ederse diye önden uyarayım dedim. 24 yakan varanta girer girmez bir anda 18 yakması riski mevcut. Bi hevesle almaya gelenin eline tutuşturuverceklermiş gibi bi hava var, o yüzden takip ediyorum)
    Bahsettiğim varant petkimin bugünkü düşüşüne rağmen sabah 42 ye satış verdi. Ve kademeleri de oldukça dolu.
    Milliyetçilik, milleti olmayanlar için faşizmdir

7.  Alıntı Originally Posted by Ruşen Ali Yazıyı Oku
    Bahsettiğim varant petkimin bugünkü düşüşüne rağmen sabah 42 ye satış verdi. Ve kademeleri de oldukça dolu.
    peki neden böyle oldu? yani varantlar temettü oranlarına göre mi değerlendirildi?

bazen fiyat satış ve alışlarında makas çok açık oluyor. örneğin 0.29 alış ama satış 0.34 bu şunu gösteriyor bankanın elinde varant kalmadı. tüm ihraç ettiğini sattı. mallar artık piyasada birilerinin elinde.

8. Günaydınlar, efsane geri döndü vrnt kardeşim teşekkürler. Yorumlarını her gün bekliyorum buraya hergün bakıyorum neler yazmışsın diye

Sayfa 172/211 İlkİlk ... 72122162170171172173174182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •