Petkimin bir varantı var. 8.50 hedefli. 30 nisan vadeli. PEICGV. Doçe'de de tam muadili var ama adını anımsayamadım.
Sorum şu. 8.50 hedefli bu varant 28 şubatta sunuldu. 19 kuruş fiyatla. Petkim o gün 8.06 idi sanırsam. Sonra 1 martta petkim 8.17 oldu geri geldi 11 kapadı. Ertesi gün 8.21 oldu geri geldi, 8.09 kapadı. Yani 2 günde ana hisse 3 kuruş ya gitti ya gitmedi.
Fakat gelin görün ki çarşamba 8.06 lık petkimle 19 kuruştan sunulan PEICG cuma günü petkim 8.12 iken 24-27 bile yaktı. Kapanışı ise petkim 8.09. PEICG 24 ten yaptı.
Aslında aynı şey doçedekinde de oluyor. Ama onu net takip edemiyorum. Varantın dayanak varlıktan bağımsız hareket ettiği böyle zamanlar oluyor mu acaba? Şimdi işvarant sayfasına baktım, 8.09 luk petkim değerine göre 18 olması gerekiyor yazıyor. Ama varant 24.
Aklıma geçenki Tüpraş'taki olay geldi. Petkim mayıs a temettü ve bedelsiz verecek. Tüpraşta bir arkadaş haksız yere 47 den 12 ye düşüşten bahsetmişti. Sebep sonuç ilişkisini anlamamıştım ama bence hakkı yenilmişti. Petkimde de bu olabilir mi? Olamaz diyorsanız varanta olan rağbetten dolayı böyle tuhaf kademeleri görür müyüz?
(Bu arada petkimin bu varantıyla ilgili şöyle düşündüm. İnsanlar heves ederse diye önden uyarayım dedim. 24 yakan varanta girer girmez bir anda 18 yakması riski mevcut. Bi hevesle almaya gelenin eline tutuşturuverceklermiş gibi bi hava var, o yüzden takip ediyorum)
Milliyetçilik, milleti olmayanlar için faşizmdir
Yer İmleri