Sayfa 415/637 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,313 - 3,320 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sayın hakem,

Katkınız için teşekkürler. Her zaman deneyimlerinizi paylaşmanız bizi mutlu eder.

Güzel bir amaçla yola çıktık, burada iki grup var. Birincisi sizin gibi, benim gibi, başlıkta abilik yapıp, deneyimlerini paylaşanlar. Diğer grupta, nispeten genç ve yeni yeni tasarruf-yatırım yapma sevdasına tutulmuş arkadaşlar. Şimdiye kadar abi-kardeş güzel bir atmosfer oluştu.

Bu güzel hava devam etsin diye, bazen fazla hassas davranıyor olabilirim. Yanlış anlamayın lütfen. Forumda pek çok başlık iyi niyetle açılmasına rağmen, moderasyon eksikliği nedeniyle zamanla gönderi çöplüğüne dönüyor. Burada kontrollü giderek ortam devam etsin diyoruz. Bu durum beni biraz antipatik de yapıyordur, ama napalım, göze alıyoruz mecburen.

Dediğim gibi lütfen hassasiyetimizi yanlış anlamayın ve deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin.
    Ne demek elbette aklımızın yettiği konularda yazmaya çalışırız.Tekraren söylüyorum ne yazılırsa yazılsın bu forum amacına ulaşmış.Herkesin aklına gelecekte işsiz kalırsam, yaşlanırsam ne yaparım sorusunu soktunuz.Bu tamamıyla sizin aklınızın bir ürünü oldu.Gerisi ayrıntı,

bizler yazarız okuyanlar kendi aklına uyanı yapar uymayanı yapmaz.Saygılar sevgiler,bu topikte yazılanları kitaplaştırma gibi bir şey yazılmıştı diye hatırlıyorum.O da çok iyi bir fikir.

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Benzer görüşe sahip ekonomistler var, dedikleri şu; geçmişteki krizlerden öğrendiklerimiz sayesinde finansal krizler artık eskisi gibi ani çöküşlerle değil de zamana yayılmış bir şekilde yaşanacak.

Sn Cautionary bu görüşe ne der mesela merak ediyorun.

Saygılar.
    Ben bu finans piyasalarının hiç bir lafına inanmam...Tek dertleri olabildiğince fazla para kazanmak, işler raydan çıkınca nasılsa merkez bankaları devreye girer, bedava para ile ortamı yatıştırır...temel felsefe bu.

2008 de kriz geliyorum diye bağırırken, her şeye rağmen aynı oyuna devam ettiler...sonra bir ölü ile yırttılar...normalde kurumların en az yarısı batmalıydı...ama kapitalist sistem, işine geldiği anda komunist oldu...fiili olarak hemen tüm kurumlar devletleştirildi.

Neyse, şunu demek istiyorum. Sahne değişse de, oyuncular değişse oyun benzer, ana fikir aynı. 8-10 senede bir global kriz olur, kalan sağlarla yola devam edilir...büyük paralar el değiştirir, birileri batar, birileri servetlerine servet katar.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben bu finans piyasalarının hiç bir lafına inanmam...Tek dertleri olabildiğince fazla para kazanmak, işler raydan çıkınca nasılsa merkez bankaları devreye girer, bedava para ile ortamı yatıştırır...temel felsefe bu.

2008 de kriz geliyorum diye bağırırken, her şeye rağmen aynı oyuna devam ettiler...sonra bir ölü ile yırttılar...normalde kurumların en az yarısı batmalıydı...ama kapitalist sistem, işine geldiği anda komunist oldu...fiili olarak hemen tüm kurumlar devletleştirildi.

Neyse, şunu demek istiyorum. Sahne değişse de, oyuncular değişse oyun benzer, ana fikir aynı. 8-10 senede bir global kriz olur, kalan sağlarla yola devam edilir...büyük paralar el değiştirir, birileri batar, birileri servetlerine servet katar.
    Teşekkürler, bunu duyduğum kişi piyasadan değil akademidendi ama o bu fikri piyasa kaynaklı edinmiş olabilir tabi.

Bakalım.. Sn Dudu 3 kriz yaşamadan olgunlaşılmaz demişti yanlış hatırlamıyorsam. Erkenden yaşamak iyi benim adıma iyi.. Bir de bu tecübemiz olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Kriz zamanlamasi yapmak, krizde en dipte almak sonra kriz oncesi en tepede satmak isteyenler icin su sozu hatirlatmis olayim.

"Time in the market is better than timing the market"

Piyasada gecirilen zaman, piyasayi zamanlamaya calismaktan (alim satim zamanini hesaplamak) daha iyidir.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Bugün Brisa da 3. parça alımı yaptım...7,83; 7,5; ve bugün 7,07 den...her seviyeden x adet...3x brisa oldu, 7x daha alım yapacağım...bir hissede en fazla 10x alım yapacağım, toplam hisse portföyü 100x olacak.

Yani kriz gelebilir diye yatmıyoruz, fırsat gördüğümüz hisselerde az da olsa alım yapıyoruz

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kriz zamanlamasi yapmak, krizde en dipte almak sonra kriz oncesi en tepede satmak isteyenler icin su sozu hatirlatmis olayim.

"Time in the market is better than timing the market"

Piyasada gecirilen zaman, piyasayi zamanlamaya calismaktan (alim satim zamanini hesaplamak) daha iyidir.

Syg,
    Bu konuyla ilgili şöyle bir yazı atmıştım
    https://www.zerohedge.com/news/2018-...er-time-market

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Valla ben de eski gözağrım güneş sigortadan aldım bugün.Kağıt 2005 de 2 lerdeydi ben 1.80 den alıp 2 den satmıştım.Ne bölündü ne temettü bugün 1.79 dan kapattı. Taş gibi kağıt 12 yıldır aynı seviyelerde ,tam uzun vade için düşünülecek kağıt))))))) .Bak dayanabildik mi gene aldık az bir şey.Dedim ya borsa hastalık ))))))))))O kadar laf sonunda yaptığımız iş ne ,gene ucuz bulduğumuz kağıdı almak.

Sayfa 415/637 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •