Sayfa 918/1001 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,337 - 7,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #7337
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Çağımızın en önemli çelişkilerinden biri de, bir yandan insangücünü azaltan ya da ortadan kaldıran teknolojiler hızla geliştirilip uygulanırken, toplumlar (ekonomiler) işgücü istihdamı fazla olan sektörlerden, daha az işgücü gerektiren sektörlere doğru yoğunlaşırken, artan nüfusun yarattığı istihdam havuzunda takılıp bekleyen insanlara da iş bulmak zorunluluğu ile karşı karşıya.

    En azından devlet dediğimiz kurumlar, anayasalarında belirlenmiş, toplumsal barış ve huzurun temelini teşkil eden bu görevi bir şekilde yerine getirmek, ya da siyaseten de getirmiş gibi görünmek durumundalar.

    Ekonomik krizlerin en belirgin ve iç yakan dışavurumu yığınların işsizlik ve açlıkla ayağa kalkmaları.

    Buna çare bulmak konumunda (görev ve sorumluluğunda) olan kurum sadece devlet olarak belirmekte.

  2. #7338
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    " Faiz meselesinde bazı arkadaşlarımızla tam anlamıyla uyumlu sayılmayız. Ama faiz konusuna bir çözüm bulmamız lazım.

    Yüksek faizle yatırımların teşvik edilemeyeceğinin altını çizdi:

    - Yatırımı teşvik edemediğimiz zaman da istihdamı artıramayız. En büyük sıkıntı buradan geliyor.

    Bankaların yüksek kârlarına gönderme yaptı:

    - Bakıyorsunuz bir banka 2.7 milyar lira kâr ettiklerinden söz ediyor. Öbürü şu kadar kâr ettim diyor. Halbuki kâr dedikleri faiz sayesinde yaptıkları sömürüden ibaret.

    Bankaların hiç birinin yatırımcıyı teşvik edip sürümden kazanma derdinde olmadığının altını çizdi:

    - Bankaların, “Bu ülkede yatırıma destekte elimizdeki imkanları kullanıp, paylaşalım, ülkenin kalkınmasına yardımcı olalım†diye bir dertleri yok. Finans sektörü böyle bir sektör."


    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...yoruz-40759449


    "Enflasyonun nedeni yüksek faiz" düsturlu bir siyasiden durum tespiti ve "faiz düşürülecek, düşsün" komutu...

    Çekilecek aradan üst bürokrasi.

    Geçecek dümene bu önder.

    Bakalım kaç gün dayanacak bu tekne.

    Tek adam ve belirleyici olduğu diplomaside, yeni dostlar (!) aradığı Afrika gezileri hariç, bir tane devlet denecek devlet kaldı mı acaba çevremizde.

    Ülkemizin yıllar boyu uğraşla elde ettiği Avrupalı ilişkiler teker teker dökülüyor.

    En yoğun ilişkilerimizin bulunduğu Almanya ve Hollanda ile artık bozulmalar son derece belirginleşti.

    Böyle köklü devlet ve ekonomilerle yaşanacak tersliklerin diğer Avrupa ülkelerini de sırasıyla bozmaması olanaksız.

    İyi kötü bir ekonomi ve sanayimiz var.

    Devletin neredeyse tüm kurumlarını bozduk dağıttık.

    Eğer ekonomi de bundan nasibini alırsa işte o zaman yapacak bir şey kalmaz.

    Gerçek savaş neymiş görürüz.

  3. #7339
    ''Döviz satmalarından dolayı MB'sının rezervleri azalıyormuş..ama burayı yöneten okumuş çocukların bir bildikleri varmış..bir plan dahilinde yapıyorlarmış bu işi''..

    Okuyunca şaşırdım..demekki bazılarından gönül kitabı aralanınca böyle şeyler çıkabiliyor..

    MB'ları, özellikle EM'ler niye döviz rezervi tutarlar..MB'sının döviz rezervleri neden yeterli olmak zorunda..rezervlerin yeterli olması için kriterler nelerdir..basit bir araştırmayla bulunabilir..

    Ayrıca yıllardır onca badireye rağmen altın fiyatları banamısın demiyor..

    Yoksa dünya eski dünya değil mi?..


  4. #7340
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ''Döviz satmalarından dolayı MB'sının rezervleri azalıyormuş..ama burayı yöneten okumuş çocukların bir bildikleri varmış..bir plan dahilinde yapıyorlarmış bu işi''..

    Okuyunca şaşırdım..demekki bazılarından gönül kitabı aralanınca böyle şeyler çıkabiliyor..

    MB'ları, özellikle EM'ler niye döviz rezervi tutarlar..MB'sının döviz rezervleri neden yeterli olmak zorunda..rezervlerin yeterli olması için kriterler nelerdir..basit bir araştırmayla bulunabilir..

    Ayrıca yıllardır onca badireye rağmen altın fiyatları banamısın demiyor..

    Yoksa dünya eski dünya değil mi?..

    Bence kafadaki en kötü senaryo belli kuzu gibi bankalarda yatan dth lar , zaten zatı muhterem demiş TÜRKİYE eski Türkiye değil bir gece yarısı alınacak KHK ya bakar her şey sabah kalkarsın aaa ! Dolarcıklarım olmuş TL ne güsel ne güsel ! ülkenin bekası için varmı itirazın !...

  5. #7341
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Belki de bir yıl önce bu başlıkta Döviz DTH cıları hainlikle suçlayan birine de söylediğim gibi...

    DTH lar, bu devlet ve devleti temsil eden zihniyet için sıfır maliyetli bir döviz rezervi...

    Aralarında da gülerek böyle konuşmuyorlarsa namerdim.

    Jelatinli bu durumdan ve konumdan çoktan haberdar etmiştir Erdoğan'ı.


    Adamın rahatlığı biraz da bundan bence.

  6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bence kafadaki en kötü senaryo belli kuzu gibi bankalarda yatan dth lar , zaten zatı muhterem demiş TÜRKİYE eski Türkiye değil bir gece yarısı alınacak KHK ya bakar her şey sabah kalkarsın aaa ! Dolarcıklarım olmuş TL ne güsel ne güsel ! ülkenin bekası için varmı itirazın !...
    Daha önce de detaylı yazmıştım çok tekrarlamak istemiyorum ama DTH'ları TL'ye çevirmek hiç bir işe yaramaz. Zira o DTH'ları kredi olarak kullanmış olan özel sektörün borcunu da TL'ye çevirmen gerekli. Hatta bu dahi yeterli gelmez. DTH'lar yurt içinde kaldığı sürece ve yüksek bir para çarpanı ile ekonomiyi beslediği sürece bu kaynağın orada durması teknik olarak çok daha yararlı. Zira orada duran DTH'lar algısal olarak orada, likidite olarak ise *SIFIR*'ın da altında. Tüm DTH'lar özel sektör firmalarının bilançolarında birer taahhüt cümlesinden ibaret.
    (10.kez tekrarladığım için kusura bakmayın lütfen bende powerlaşıyorum bazen )

    Yani DTH'ları TL'ye çevirmek devletin lehine değil. Zira hakikaten devlet için DTH'lar maliyetsiz ek bir döviz rezervi niteliğinde. Hem de para çarpanı etkisiyle tepe tepe kullandıkları ve hammallığını vatandaşa taşıttıkları bir biçimde.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  7. #7343
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Daha önce de detaylı yazmıştım çok tekrarlamak istemiyorum ama DTH'ları TL'ye çevirmek hiç bir işe yaramaz. Zira o DTH'ları kredi olarak kullanmış olan özel sektörün borcunu da TL'ye çevirmen gerekli. Hatta bu dahi yeterli gelmez. DTH'lar yurt içinde kaldığı sürece ve yüksek bir para çarpanı ile ekonomiyi beslediği sürece bu kaynağın orada durması teknik olarak çok daha yararlı.
    Yani DTH'ları TL'ye çevirmek devletin lehine değil.
    Arjantin bunu yaptı hemde çok eskiye gitmeyin. Arjantin bunu yaptıda ülkenin yararına oldumu orası belli ama yaptımı yaptı yani sizin dediğiniz gibi bu iş devletin lehine değil yapılmaz demek çok doğru olmayabilir.

  8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Arjantin bunu yaptı hemde çok eskiye gitmeyin. Arjantin bunu yaptıda Ülkenin yararına oldumu orası ortada ama yaptımı yaptı yani sizin dediğiniz gibi bu iş devletin lehine değil yapılmaz demek çok doğru olmayabilir.
    Kesinlikle lehine değil. Zira DTH'lardaki para zaten orada değil ki, şirket bilançolarında. Bunu yapması demek ülkedeki tüm özel sektör şirketlerine el koyması demek. DTH'ların likiditesi sıfırın dahi altında,

    Şu anda ahmet amcam bankadan nakit döviz çekmek istediğinde bu dahi yurt dışından getirilmek zorunda. Yani DTH'taki para yetmemiş üzerine yurt dışından borçlanılmış ve özel sektöre kredi olarak verilmiş. Özel sektörde bu parayı anında ithalat için kullanmış. DTH'ların tamamı şu an Almanyadaki Hans'ın hesabına geçmiş durumda. (cari açık verilerinden bu kolaylıkla teyid edilebilir)

    Bankada gördüğünüz kayıtlar *eksi* likiditede muhasebesel kayıtlardan ibaret.

    Bu durumda devlet neye el koyacak neyi TL'ye çevirecek muhasebe kayıtlarını mı?

    Arjantin'deki durum epey farklı, orada devletin kendi çok borçluydu bizdeki gibi tüm borcu özel sektörün üzerine yıkmamıştı. Aynı şeyler değil. Gece ve gündüz gibi farklı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 918/1001 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •