Demek istediğim şuydu. Siz yurtdışına kalsaydınız bulacağınız iş 10 üzerinden 5-6 lik bir iş ise burda bulduğunuz iş buranın standartlarında 8-9 luk bir iştir.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Demek istediğim şuydu. Siz yurtdışına kalsaydınız bulacağınız iş 10 üzerinden 5-6 lik bir iş ise burda bulduğunuz iş buranın standartlarında 8-9 luk bir iştir.
ben amerikadayim dediklerniize inaniyorum
ama Avustralyada issiz muhendis olup yilda 100 bin dolara isbulma potansiyelin varken TR ye gelip ayda 3-5 bine talim kim tercih eder
hemde Istanbul gibi dunyanin en pahali sehirlerinden birinde
ama cocugum icin bende donmek istiyorum ve bende 3-5 bine talim edecem
3 5 bin de değil şimdi. Işinde iddialı bir mühendis için 5+ yıl tecrübe de varsa net 10k altı eline geçmemesi gerekir. Odtü boğaziçi itü piyasası böyle en azından...
Bu da benim hesabımla california için 120k brüt gibi paralara denk geliyor. Arkadaşım mesela 120k ile bir startup a başladı (sf), bu paralar için gelmeye hiç gerek yok diyor çünkü tr de paranın sana sağladığı yaşam abd ye göre çok daha iyi... az kazansan bile daha iyi yaşıyorsun...
O değil de ayda evine 15 - 20 bin üstü para giren insanlar ev almıyor / alamıyor, kim alıyor arkadaş bu evleri...
Bu bir yorum sayilmaz kuvvetli bir yatirim onerisi sayilir. Tavsiyenize uyacak olanlara verebileceginiz bir garantiniz varmi?...
Malumunuz 10 yildan beri her gun zikir eder gibi vatandasa beton almayin diye tavsiyelerde bulunan bir kesim var. 10 yil onceki fiyatlara gore bundan sonra fiyat dussede neyi telafi edecek ki?......mesela siz ne kadarlik bir dusus bekliyorsunuz?..
Evet dogru piyasa su anda oldukca durgun. Bu durgunlukta Referandum surecininde epey onemli bir etkisi var.
Su anda gorebildigim genel durum sudur:
ikinci el piyasasi iyice yerlesmis konutlarda piyasa degerinin %10 altinda satilan her daire bu sartlarda bile alici bulabiliyorlar.
A segmenti yeni projeler ise ayri bir alem. Bazi firmalar abartili liste fiyatlarinin %30-40 kadar fiyat indirebiliyorlar. Mesela liste fiyati 1M olan 3+1 bir daireyi 700B almaniz mumkun.
Sayın abartın, trendlerin bugünden yarına değişmediğini sanırım siz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Hangi yılı baz alıp on yıldır beton trendi değişmedi diyorsunuz bilemem ama ben betonda 2016 yılına kadar 6-7 yıllık ekstrem artış trendi gördüm. Her neyse ekonominin genel kabul görmüş kuralları vardır , hiç bir yatırım aracı sonsuza kadar düşmediği gibi sonsuza kadar çıkmazda. Haa ! beton sevgisi için diyecek bir şeyim yok , herkesin kendi evinin olmasını arzu etmesi normal bir davranış olabilir, kendine güvenenin de şartlarını zorlayarak ev almasını normal kabul edebiliriz ama bu demek değildir ki ekonomi her zaman betonun çıkışına destek olacak.
Akıntıya karşı kürek çekilmez derler.
Alım, büyüme, satürasyon ve gerileme evreleri vardır gayrimenkul sektöründe. Büyük döngü süresi 12-15 yıl olduğu için insanlar pek bilmez. Gayrimenkul sektör uzmanları satürasyon evresi bitiyor gerileme evresi başlıyor diyor.
Nakit kraldır dönemi yaklaşıyor galiba!
(Dikkat!!!
Kimseye al-sat-tut tavsiyesi değildir!!!)
Şahsen bir kaç ay ciddi ciddi evi satıp nakit ile beklemeyi düşündüm....
Ama dediğiniz gibi "cash is the king"
Yer İmleri