Sayfa 427/637 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by whale Yazıyı Oku
    İndirgenmiş nakit akımı yöntemini kullanmak için şirketin geleceğe ait nakit akımlarını biliyor olmanız gerekir. Bunu bilerek yaptığınız şirket değeri eksi çıkıyorsa o şirketlerden uzak durun, gelecekte para kaybedecekleri anlamına gelir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Nacizane tavsiyem...Bu tür firma değerleme vs işlerinde fazla detaya girmeyin. Bu konuda onlarca yatırım şirketinin raporları var, analzileri var. Bunları takip etmek yeterli. Sonuçta bu işler az bilgi ile yanıltıcı sonuçlara varmanıza sebep olabilir.

Hiç bilmeyelim demiyorum, hatta INA (yabancıların discounted cash flows=DCA dedikleri şey) dedikleri analizin yanında, diğer değerleme yöntemlerini de bilelim. Mesela bankacılık tarafında bambaşka rasyolara bakılır, DCA yapılmaz...Temel analiz yanında, teknik analiz de bilelim hatta. Bilelim ama, bu konularda aşırı emek harcayıp zamanı bunlara harcamak doğru değil bence.

Peki fazla detaya girmeyelim de, ne kadar bilelim derseniz. Bir analizin firma değerini nerelerde şişirdiğini, ya da hangi konudaki kötümser beklentiler nedeniyle değerlemenin düşük çıktığını bilmeniz yeterli...Analizin parametreleri neler, bunlar nasıl değişirse firma değeri beklentisi ne oluyor, bunu bilmek önemli. Oturup x hissesinin, önümüzdeki 10 yıl için her bir yıl ne kadar gelir elde edeceğini hesaplamaya çalışmak tam bir uzmanlık işidir...adam gibi yapabilmek için tam bir uzmanlık gerekir...yoksa yarım hoca dinder eder misali olur.

Bilmem anlatabildin mi,

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Nacizane tavsiyem...Bu tür firma değerleme vs işlerinde fazla detaya girmeyin. Bu konuda onlarca yatırım şirketinin raporları var, analzileri var. Bunları takip etmek yeterli. Sonuçta bu işler az bilgi ile yanıltıcı sonuçlara varmanıza sebep olabilir.

Hiç bilmeyelim demiyorum, hatta INA (yabancıların discounted cash flows=DCA dedikleri şey) dedikleri analizin yanında, diğer değerleme yöntemlerini de bilelim. Mesela bankacılık tarafında bambaşka rasyolara bakılır, DCA yapılmaz...Temel analiz yanında, teknik analiz de bilelim hatta. Bilelim ama, bu konularda aşırı emek harcayıp zamanı bunlara harcamak doğru değil bence.

Peki fazla detaya girmeyelim de, ne kadar bilelim derseniz. Bir analizin firma değerini nerelerde şişirdiğini, ya da hangi konudaki kötümser beklentiler nedeniyle değerlemenin düşük çıktığını bilmeniz yeterli...Analizin parametreleri neler, bunlar nasıl değişirse firma değeri beklentisi ne oluyor, bunu bilmek önemli. Oturup x hissesinin, önümüzdeki 10 yıl için her bir yıl ne kadar gelir elde edeceğini hesaplamaya çalışmak tam bir uzmanlık işidir...adam gibi yapabilmek için tam bir uzmanlık gerekir...yoksa yarım hoca dinder eder misali olur.

Bilmem anlatabildin mi,
    Bankacılık tarafında bambaşka rasyoları biliyorsanız paylaşır mısınız?
    Bir banka örneği ile desteklerseniz tüm forum bilgi edinir diye düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. Mesela DCA de en önemli parametre discount rate denen uzun vadeli piyasa faizi değeridir...genelde 10 yıllık bono faizi alınır..5 ya da 2 yıllık alanda olabilir...değeri belli...ama eğer kötümser bir rapor hazırlamak isterseniz, şu anki %13 seviyesini alırsın, firma değeri bir anda %20 düşük çıkar...yok patron iyimser bir rapor istiyordur, o zaman dersin ki, şu an faizler geçici yüksek, bu seviyelerde kalması imkansız, bu faizler orta vadede %10 lara iner...o zaman da değerleme bir anda %30 yukarı gider.

Yani demek istediğim şey, bir portföy yatırımcısı olarak, pek çok analiz yöntemini bilmek, iyi analiz ile kötü analizi ayırt edebilmek, parametreleri bilmek önemli..ama detaylara boğulup, büyük resmi kaçırmamak gerek.

Buradaki beyaz yakalıların çoğu mühendis kökenlidir...olaya mühendis gibi değil, iş adamı gibi, patron gibi bakın...bırakın detayları maaşlı uzmanlar yapsın..sizin işiniz portföyünüzü yönetmek olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bankacılık tarafında bambaşka rasyoları biliyorsanız paylaşır mısınız?
    Bir banka örneği ile desteklerseniz tüm forum bilgi edinir diye düşünüyorum.
    banka analizi apayrı bir iş...kurumlarda sanayi analizi yapan uzmanla, banka analizi yapan uzman bile farklıdır...yukarıda yazdığım gibi, yarım bilgimle detaylara girmeyeyim ben, kimse girmesin zaten.

oturup kağıt-kalem dca analizi yapmışlığım vardır eskiden, ama banka analiz bizzat yapmadım...sadece iki öenmli parametreyi söyliyim, syr dediğimiz sermaye yeterlilik rasyosu ve npl dediğimiz non-performing loans kalemidir. faiz marjı ve komisyonlar vs başka pek çok kalem var değerlemede dikkate alkınan...dediğim gibi ayrı bir uzmanlık konusu.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    ISGYO gibi kagitlarda kacak guresmeyi birakmissin.
    Tebrikler,
    Syg,
    Neyse ki yaptığım hatada ısrar etmiyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Merhaba
    Bu soruma cevap verebilir misiniz önemli benim için. Şu anki portföyümün neredeyse tamamı eksi çıkıyor bu yöntemde :D
    Gelecek nakit akışını net olarak bildiğiniz takdirde dahi paranın bugünkü değerini hesaplamak için kullanacağınız faiz oranı işleri çok değiştirir.

Dolayısıyla ilk olarak iyi bir nakit akışı ve faiz oranı projeksiyonu lazım. Bu da hem şirket bazında hem de makro anlamda iyi bir analiz demek. Zor yani

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    portföyün temettü verim oranı %7. yani 100 liralık portföy 7 lira temettü veriyor.
    Temettü verimini maliyetten mi yoksa güncel değerinden mi hesaplıyorsunuz?

Benim Maliyete göre %7,11 - Güncel değere göre %6,79

Bist portföyüm: %54,47 Egeen, %25,38 Tuprs, %20,15 Soda. (Bu oranlara temettü ve bedelsiz dahil değil. Henüz almadık çünkü)

Genel Portföy: Vadeli 48.24%, Altın 25.18%, Bist 21.22%, Bes 5.36%

Bistte 5 hisseye çıkmayı düşünüyorum. Egeen sabit kalacak, diğer hisseleri almaya devam etmeyi planlıyorum. Bes aylık ödemeyi de yükseltmek istiyorum mümkün olur ise.

Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Temettü verimini maliyetten mi yoksa güncel değerinden mi hesaplıyorsunuz?

Benim Maliyete göre %7,11 - Güncel değere göre %6,79

Bist portföyüm: %54,47 Egeen, %25,38 Tuprs, %20,15 Soda.

Genel Portföy: Vadeli 48.24%, Altın 25.18%, Bist 21.22%, Bes 5.36%

Bistte 5 hisseye çıkmayı düşünüyorum. Egeen sabit kalacak, diğer hisseleri almaya devam etmeyi planlıyorum. Bes aylık ödemeyi de yükseltmek istiyorum mümkün olur ise.
    güncel değerden hesaplıyorum. maliyetten hesaplarsam daha yüksek bir rakam çıkar. bence anlamlı da değil.

bazı hisseleri eleyip oranı daha yükseğe çekmeye çalışacağım bakalım.

Sayfa 427/637 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •