Artan

159,70 9.99 11:31
14.980,00 9.99 11:33
44,72 9.99 11:32
3,99 9.92 11:35
16,26 8.4 11:35
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 11:35
149,40 -8.79 11:35
90,30 -8.32 11:35
3,34 -7.73 11:35
28,84 -6.85 11:35
Azalan Hisseler

İşlem

3.254.292.734,14 11:35
2.342.905.953,71 11:35
2.332.485.607,85 11:35
2.152.174.156,61 11:35
2.036.913.655,18 11:35
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bilanço analizi konusunda çok yetkin değilim....o yuzden yorum yapmayayım.
    Peki

Grupta bir uzun vadeli yatırım ve hisse seçimi uzmanı ve bir makroekonomi uzmanı var, bir de bilanço uzmanı bulmak lazım.

Ben de öğrenciyim

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Peki

Grupta bir uzun vadeli yatırım ve hisse seçimi uzmanı ve bir makroekonomi uzmanı var, bir de bilanço uzmanı bulmak lazım.

Ben de öğrenciyim
    Fıkra gibi olmuş Hisse seçim uzmanı ile bilanço uzmanı aynı kişi olamaz mı?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Fıkra gibi olmuş Hisse seçim uzmanı ile bilanço uzmanı aynı kişi olamaz mı?
    Olabilir tabi

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Olabilir tabi

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Makro ekonomi uzmanı dostumuzdan da tahvil faizlerindeki yükselişin borsa ve döviz piyasasına nasıl yansıyacağını da öğrenirsek ne güzel olur

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Makro ekonomi uzmanı dostumuzdan da tahvil faizlerindeki yükselişin borsa ve döviz piyasasına nasıl yansıyacağını da öğrenirsek ne güzel olur
    Makroekonomi uzmanı ben oluyorum herhalde

Tahvil faizlerindekiş artış, özellikle piyasada hisse değerlemelerinde kullanılan risksiz getiri hesabında kullanılan faiz (özellikle 10 yıllıklar), yükseldiğinde hisselerin değerlemeleri düşer. Çünkü ina, ya da izgilizcesi dcf dediğimiz şey, gelecekteki nakit akımlarının günümüze faiz oranları üzerinden indirgenmesidir...Mesela 1 sene sonra kazanılacak 100 tl faiz oranı %10 ise, bugünkü değeri yaklaşık 90 tl ien...eğer faiz %20 olursa, bugünkü değeri daha az olacaktır.

Faiz oranlarındaki yükseliş genelde kurları baskılar..ama bu yükseliş yerel değil de, global bir faiz yükseliş dalgası ise, faizlerdeki artış döviz kurlarına pek etki edemez...hatta riskli görülen kurlar yerine güvenli liman olarak görülen para birimlerine geçiş yapılır...carry trade denen, yüksek faizli paraya geçip, faizden faydalanmak için getiri elde etme işi, daha çok stabil piyasalarda geçerlidir...faizlerdeki genel bir yükseliş hareketi, riskli varlıklardan çıkışı hızlandırır.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Makroekonomi uzmanı ben oluyorum herhalde

Tahvil faizlerindekiş artış, özellikle piyasada hisse değerlemelerinde kullanılan risksiz getiri hesabında kullanılan faiz (özellikle 10 yıllıklar), yükseldiğinde hisselerin değerlemeleri düşer. Çünkü ina, ya da izgilizcesi dcf dediğimiz şey, gelecekteki nakit akımlarının günümüze faiz oranları üzerinden indirgenmesidir...Mesela 1 sene sonra kazanılacak 100 tl faiz oranı %10 ise, bugünkü değeri yaklaşık 90 tl ien...eğer faiz %20 olursa, bugünkü değeri daha az olacaktır.

Faiz oranlarındaki yükseliş genelde kurları baskılar..ama bu yükseliş yerel değil de, global bir faiz yükseliş dalgası ise, faizlerdeki artış döviz kurlarına pek etki edemez...hatta riskli görülen kurlar yerine güvenli liman olarak görülen para birimlerine geçiş yapılır...carry trade denen, yüksek faizli paraya geçip, faizden faydalanmak için getiri elde etme işi, daha çok stabil piyasalarda geçerlidir...faizlerdeki genel bir yükseliş hareketi, riskli varlıklardan çıkışı hızlandırır.
    Blgilendirme için teşekkür ederiz. İyi hafta sonları dilerim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •