Sayfa 431/637 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Deva Holding'te dikkatli olun derim, sizin yazınız üzerine dikkatimi çekti inceleyeyim dedim.

Şirket sahibinin değiştiği 2006 yılından beri hiç temettü vermemiş. Hiç temettü vermeyen şirket görünce ilk aklıma gelen şey şirketin karı başka yollar ile kaçırılıyor mu çünkü ne olursa olsun insan sahibi olduğu şirketten mutlaka bir şekilde para kazanıyordur.

Deva Holding'in sahibi East Pharma Sarl isimli bir şirketmiş ve merkezi Lüksemburg'ta. East Pharma Sarl'ın sahibi ise East Pharma isimli bir şirket ve Bermuda'da kurulu. Bermuda tahmin edileceği üzere vergi vermemek için off shore şirketlerin kurulduğu bir ülke.

Şirketin genel yönetim giderleri/satış gelirleri oranı %7.80 (2017/12 aylık henüz açıklanmamış, 2016/12'ye baktım)

Mesela Soda sanayi'nin genel yönetim giderleri/satış gelirleri %3.20, soda'ya göre satışlarına oranlarsak %143 daha fazla yönetim gideri mevcut.

Faaliyet karına oranlarsak Soda'nın genel yön. gid./faaliyet karı %15.70

Deva Holding'in ise %44.26, neredeyse 3 kat fazla.

Ayrıca şirket çatı şirketi Eastpharma Sarl'a isim hakkı gideri ödüyor, 2016 yılında 11.8 milyon ödemiş (faaliyet karının neredeyse %10'u). Bu isim hakkı Roche ürünlerinin satış hakkı ile ilgili ama East Pharma'nın Roche'ye ne kadar ödediğini bilmiyoruz. Belki ana şirket Roche'ye daha düşük bir oran ödüyor, belkide böyle birşey yoktur ama sonuçta bilemeyiz.

Yani muğlak tarafları olan bir şirket, yeterince şeffaf değil.
    Bu tarz bilgilere ulaşmak için özel bir yer var mı yoksa sadece internet araması ile mi ulaştınız?

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn Cautionary, Poltk'in bilançosunu nasıl buldunuz?

Teşekkürler.
    Bilanço analizi konusunda çok yetkin değilim....o yuzden yorum yapmayayım.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...78#post1842278
    Haftalık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım
    bir halt olacağı yok.

arkadaşlar bu kadar yazının ve de tecrübenin ardından burayı okuyanlar hisse pazarlaması numaralarını yemez. çok fazla yazmayı da sevmiyorum.

sen bir yola girmişsin. sana selametle.

sayfa okundukça reyting arttıkça saçmalıklar artıyor.

en fazla sayfayı okumam ben. ama arkadaşlar iyice okuyup araştırmadan ailenizin rızkını saçma sapan şirketlere gömmeyin.

bizzat okuyun. kimse tasarrufunuzu sizden iyi koruyamaz, dikkatli olmanız şartı ile.

5.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    arkadaşlar bu kadar yazının ve de tecrübenin ardından burayı okuyanlar hisse pazarlaması numaralarını yemez. çok fazla yazmayı da sevmiyorum.

sen bir yola girmişsin. sana selametle.

sayfa okundukça reyting arttıkça saçmalıklar artıyor.

en fazla sayfayı okumam ben. ama arkadaşlar iyice okuyup araştırmadan ailenizin rızkını saçma sapan şirketlere gömmeyin.

bizzat okuyun. kimse tasarrufunuzu sizden iyi koruyamaz, dikkatli olmanız şartı ile.
    Bu başlık otokontrol yapabilir düzeyde, bu nedenle fazlaca endişeye mahal yok..eğer yönlendirme niyeti oluşursa uyarımızı yaparız, yoksa herkes beğendiği ya da portföyüne aldığı hisseyi paylaşabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bilanço analizi konusunda çok yetkin değilim....o yuzden yorum yapmayayım.
    Peki

Grupta bir uzun vadeli yatırım ve hisse seçimi uzmanı ve bir makroekonomi uzmanı var, bir de bilanço uzmanı bulmak lazım.

Ben de öğrenciyim

7.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Peki

Grupta bir uzun vadeli yatırım ve hisse seçimi uzmanı ve bir makroekonomi uzmanı var, bir de bilanço uzmanı bulmak lazım.

Ben de öğrenciyim
    Fıkra gibi olmuş Hisse seçim uzmanı ile bilanço uzmanı aynı kişi olamaz mı?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Fıkra gibi olmuş Hisse seçim uzmanı ile bilanço uzmanı aynı kişi olamaz mı?
    Olabilir tabi

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 431/637 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •