Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 70/1014 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 553 - 560 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Emlakta yeni fırsatlar

Bakan Kaynak'tan '3 milyon yeni mülteci gelebilir' uyarısı
    Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 3 milyon kişilik yeni bir göç dalgasının Türkiye’ye doğru hareketlenme içinde olduğunu söyledi.

http://mobil.hurriyet.com.tr/bakan-k...arisi-40407278

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bakanin saydigi ulke vatandaslarinda ev alacak para oldugunu dusunmuyorum. Yabancilara en fazla 2015 yilinda konut satisi gerceklesmis 22.991 (aciklanan veriler goz onune alindiginda). 2015 yilina ait en fazla ev alan ulke vatandaslari ise:

Irak - Iraq 3 036
    Suudi Arabistan - Saudi Arabia 1 886
    Kuveyt - Kuwait 1 744
    Rusya Federasyonu - Russia 1 224
    Afganistan - Afghanistan 1 205
    İngiltere - United Kingdom 827
    Almanya - Germany 714
    İran - Iran 664
    Azerbaycan - Azerbaijan 610
    Ukrayna - Ukraine 484

Kaynak: Tuik Konut Satis Istatistikleri - http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?alt_id=1056

2. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Emlakçının ev sahibine ne verdiği sizi ilgilendirmez burada esas konu kontrat yapacakmısınız ve kontrat da ev sahibi mi yoksa parayı vereceğiniz komisyoncumu imza atacak ? Eğer komisyoncu imza atacaksa bu konuda vekaleti var mı ? Kirayı elden verme durumunda kontrat yapması pek mantıklı değil, yapabilir ama bu durumda kirayı`da düşük gösterebilir bu da sizin değil ev sahibinin gelecek yıllarda kira artışlarında anlaşmazlık olursa aleyhine bir durum olur. Ama burada esas konu vergi kaçakçılığıdır ,hala bunlara tenezzül ve cesaret eden ev sahipleri olduğunu görünce neden 14 yıldır aynı iktidarın devam ettiğini anlamak zor olmuyor. O yüzden bu kadar çok kesekağıdı vatan millet Sakaryacılar var demek...
    Bordrolu dışında gelir vergisi ödeyen bir başka sınıf olduğunu bilmiyordum...tüm yük çalışan kesim üzerinde değil mi yoksa

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3.  Alıntı Originally Posted by krepi Yazıyı Oku
    hangi muhendis 10bin $ maas aliyormus turkiyede? hem de 5 yillik tecrubeyle.ben bir tane vile itu lu odtulu tanimiyorum o maasi alan.
    abd icin 120 surunurmus sun.yok 1 milyon versinler.
    siz ne kadar maas aliyorsunuz merak ettim.
    Turkiyede maaştan bahsederken türk lirası kullanılır. 5 yıl üstü tecrübeli cevremde maaşlar 8 - 12 arası, ya küçük firmada müdür ya büyük firmada uzman pozisyonlarda arkadaşlarım var.

4. Değerli forum üyeleri Pazartesi günü isbankasindan konut kredisi başvurusu yapacam.(200k), sormak istediğim konut kredilerinde en uygun oran nedir acaba.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bordrolu dışında gelir vergisi ödeyen bir başka sınıf olduğunu bilmiyordum...tüm yük çalışan kesim üzerinde değil mi yoksa

Bir yakınım için 15 lira kira vergisi beyanında 50 lira damga vergisi ödedim daha ne diyeyim.

O egeli ben değilim

6. Pek doğru bilgiler değil gibi?

Hay Group, Watson, Mercer ücret skalalarında Türkiye'mizin en büyük firmalarında uzman maaşları 4.000-6.500 TL arasında!

İnşaat Mühendisleri Boğaziçi ODTÜ mezunu 2.500 liraya iş bulmak için 18-24 ay iş bakıyor!

Bilkent burslu mezunları iki yıldır doğru düzgün iş bulamıyorlar..

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Turkiyede maaştan bahsederken türk lirası kullanılır. 5 yıl üstü tecrübeli cevremde maaşlar 8 - 12 arası, ya küçük firmada müdür ya büyük firmada uzman pozisyonlarda arkadaşlarım var.

7.  Alıntı Originally Posted by HubFund Yazıyı Oku
    Pek doğru bilgiler değil gibi?

Hay Group, Watson, Mercer ücret skalalarında Türkiye'mizin en büyük firmalarında uzman maaşları 4.000-6.500 TL arasında!

İnşaat Mühendisleri Boğaziçi ODTÜ mezunu 2.500 liraya iş bulmak için 18-24 ay iş bakıyor!

Bilkent burslu mezunları iki yıldır doğru düzgün iş bulamıyorlar..
    Inanip inanmamak size kalmış, 4 - 6.5 arası uzman olan kişinin 5 yıl sonunda 8 - 12 alması niçin garip geldi ben de onu anlamadım ama neyse...

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Inanip inanmamak size kalmış, 4 - 6.5 arası uzman olan kişinin 5 yıl sonunda 8 - 12 alması niçin garip geldi ben de onu anlamadım ama neyse...
    o maas gelismis ulkelerde bile yok o yuzden garip geliyor.ancak dovizle yillar once sozlesme yapmistir doviz uc kat artti onun maasi da artmis oldu.

Sayfa 70/1014 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •