bu göçmenler ilerde Türkiye nin başını çok ağrıtacak ekonomiyi aşırı zorlayacak ülke içindeki güvenlik sıkıntıya girecek milliyetçilik akımlarını hortlatacak aklıma balkan savaşları geldi!!
http://www.hurriyet.com.tr/bakan-kay...&utm_term=post
bu göçmenler ilerde Türkiye nin başını çok ağrıtacak ekonomiyi aşırı zorlayacak ülke içindeki güvenlik sıkıntıya girecek milliyetçilik akımlarını hortlatacak aklıma balkan savaşları geldi!!
http://www.hurriyet.com.tr/bakan-kay...&utm_term=post
dolar üflesen yıkılcak gibi duruyo.. bi sıkımlık canı kalmış
3.40- 3.45 bi süre tutunabilir ama daha aşağılara yuvarlanacak büyük ihtimal
daha aşağılara düşmesini bende istiyorum esasen, why not ? görüyorum ve arttırıyorum.
daha fazla dolar alabilirim, fırsat olur, maaşımız dolar cinsinden eridi.
ama 2.60-2.80 aralığını bekleyen bahtsız betoncular vardı bir kaç ay önce, onlar daha çok beklerler.
betonlar satılmıyor galiba. evet, emlakta bir sıkıntı olmalı.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
kendi içinde oldukça bölünmüş bir ülkeyiz, bir de bu göçmenler nedeni ile sosyo-ekonomik açıdan 20-30 yıl geriye gittik. milyarlarca dolar harcadık, güvenlik problemleri yaşıyoruz, sırf birisinin boş hayalleri yüzünden ülkeyi getirdiği durum nedeniyle. alman başbakanı Merkel den ders alsınlar, kadın ülkesinin çıkarları için bize anlaşmayı dayattı ve kendi ülkesine göçmen akınını durdurdu.
şimdi bu bahsedilen ikinci mülteci dalgası da olursa ve önlem almazlarsa iyice batarız. ülkede ilerleme perspektifi kalmayacağı gibi gelişmiş batıya karşı ilerleme şansımızı hepten kaybederiz.gelecekteki nesillerin köleleşmesi oldukça muhtemel hale gelir.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
FÖŞ 2014-2015 yılbaşı mı neydi..sayesinde bir terse yattım..bir dahada kendisini denk gelmezsem okumuyorum..yurt içi gelişmelerle ilgili haklıdır, bir şey diyemem ama şu aşağıdaki gelişmekte olan ülkeleri çok ilgilendiren cümleler pek araştırılmadan beranarı yazılmış, herkesin söyleyebileceği cümleler..bence..
Birkere ''QE forever'' gerçeğini bu ortamda hiç ihmal etmemek lazım..''Çünkü cin şişeden çıktı abisi. Fed faiz artırıyor, gelecek yıl AMB para basmayı kesecek.''
Geçen gün yazmıştım..Bill Gross, dikkate almak lazım, ECB ve BOJ tahvil almasa yani para basmasa ABD 10 yıllıklar 3.5'lara yükselir demişti..Yani ECB ve BOJ'un bastığı paraların bir kısmı ABD bonolarına gidiyor..gitmediğinde dolayısıyla 10 yıllıklar 3.5'a ulaştığında bu en basit anlamda ABD için resesyon demek ve bazı ülkelerde de özellkle EM'lerin bir kısmında kriz riski demek..buda zaten global ekonomiyi yine en basit tabiriyle durgunluğa götürür..FED faiz arttıramaz hale gelir..
Ayrıca Ocak'tan beri FED 267 milyar dolar tahvil almış..yani para basmış..dikkate almak lazım..hem faiz arttır, hemde ufak çaplı QE yap..QE forever'ın kırıntıları bunlar..Birde ECB'nin son toplantısında tahvil alımları yaparken faiz arttırımı yapabilirmiyiz diye konuşulmuş..bana öyle geliyor ki bundan sonra AB QE'siz yapamaz..Son veriler Japonya'da olduğu gibi AB içinde iyi geldi ama sonuçta bunu güçlü dolara yani Trump rallisine borçlular..Trump ralliside şu sıra tökezlemekle meşgul..
Trump etkisi hariç FED'in faiz artışları bundan sonra sıkıntıda olabilir..dikkat etmek lazım..gerekçeleri kısaca yazayım..
Atlanta FED'in ilk çeyrek en son büyüme tahmini sadece %1..
Markıt'ın ABD ''flash composite PMI'' 'sı son altı ayın en düşüğü:
ABD'de şirket borçlanmaları şu an Lehman'dan beri en düşüğü..U.S. private sector expands at slowest pace for six months in March
Key findings:
Flash U.S. Composite Output Index at 53.2 (54.1 in February). 6-month low.
Flash U.S. Services Business Activity Index at 52.9 (53.8 in February). 6-month low.
Flash U.S. Manufacturing PMI at 53.4 (54.2 in February). 5-month low.
Flash U.S. Manufacturing Output Index at 54.4 (55.6 in February), 6-month low
Benzer şekilde AB'de 2014'de başlayan TLTRO 'lar içinde aynı durum sözkonusu..
Kısaca şirket borçlanmaları artmıyor..büyümede istenildiği şekilde artamaz bu durumda..Since the cash from the first of the Targeted Longer-Term Refinancing Operations landed at euro-area banks in September 2014, lenders have taken hundreds of billions of euros in funds, mostly for free. Yet from that day until now, total outstanding credit to the private sector has increased a mere 0.42 percent.
Paçavranın sahibi lokomotif ABD büyüyemezse, global anlamda kimse büyüyemez..ABD'nin büyüyemediği durumda ise FED'in faiz artışları hayli riskli olacaktır..şu an bile..
Geriye bir tek TRUMP gerçeği kaldı..
Yüksek basınçlı ekonomi..
FED'i faiz arttırmaya zorlayacak..
Yada dolar kıtlığı yaratabilecek unsurlar:
Vergi reformu, sınır vergisi..
Obamacare geçmedi..
Sıra şimdi vergi reformunda..
Bakalım..göreceğiz..
Euro ve goplardan pat kut pat dolar yine hasat.
Trump dolari da abd yi de bitirir gorevden alinana kadar
Trump dolar için cok buyuk bir sorun
Yer İmleri