Sayfa 616/1081 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon
Arama sonucu : 8643 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin (2)

1. Regaip Geceniz mübarek olsun.

2. Orta vadede YONGA YİBİTAŞ İŞBİR EGEEN GİBİ HİSSELERİ ÖNEREBİLİRİM ÖZELLİKLE 2 ay gibi beklerim derseniz YONGA ALIN DERİM BEDELSİZİ VAR %7.900

3. Gerel sonunda volkanı patlattı hadi hayırlısı bakalım... taşıyanlara bol kazançlar
    Yazdıklarım sadece benim fikrim ve temennimdir.Asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir

4. Orta/Uzun vade dibinde/dibe yakın olan hisse için hangi periyotta MACD bakılmalı?

Sacrosanct hocam merhabalar,
    Herkesin Regaib Kandil'i mübarek olsun öncelikle.

Kısa vadeli portföyden kar elde ettiğimde veya her ay küçük miktarlarda temettü hissesi biriktirmeye başladım.
    MACD ile ilgili yazılarınızı okudum ve az çok anladım.
    Şunu sormak istiyorum :
    Diyelim ki biriktirmek istediğim 5-10 adet arası temettü hissesi var ve aylık ayırdığım para ile bunlardan haliyle uzun vadeli dipte veya dibe yakın olanlardan almak istiyorum. Tepede veya tepeye yakın olanlardan alırsam sonuçta lot artırmak daha da zorlaşacak haliyle. Tabii ki tepeye yakın olan daha da yükselebiliri, dipteki de yıllarca daha sürünebilir, bunlar mümkün.
    Investing'den grafiklere bakıyorum kendi çapımda. (Grafik yükleyemiyorum şu an, nasıl yüklendiğini tam bilmiyorum.)
    Mesela DOAS bakıyorum 10 yıllık, MACD diplerde, BRISA mesela dibe yakın gibi.
    Ama mesela SODA bakıyorum, MACD tepeye akın gibi 10 yıllıkta veya ASELS de tepeden dönmeye başlamış gibiydi geçen gün baktığımda.
    Siz kısada saatlik/günlük MACD bakıyorsunuz malum.
    Ben de örneğin 5 ya da 10 yıl vadeli grafiğine bakıyorum bir hissenin.
    Bu durumda MACD için saatlik değil de haftalık veya aylık mı seçmem lazım üst tarafta?
    Ya da örneğin 3 veya 5 yıllık grafik için günlük veya haftalık MACD anlamlıdır ama 5 yıldan sonrakinde aylık olanı dikkate almak gerekir gibi bir mantık var mıdır?
    Ya da 5-10 yıllık grafiklerde MACD'ye bakmak anlamlı değil de şuna bakın da diyebilirsiniz tabii ki.
    Ya da 5-10 yıllık garfik ülkemiz ortamında anlamsızdır, en fazla 3 yıl ve gümlük MACD'ye bak, gerisini boşver de diyebilirsiniz.
    MACD yanında RSI ve StochRSI gibi diğer göstergeler de dibi anlama açısından anlamlı olabilir mi?
    Tam anlatamadım ama siz ne demek istediğimi anlamışsınızdır muhtemelen.
    Sn. Sacrosanct üstad dışında diğer teknikçi üstadlar da yazabilir tabii ki, bir acemi olarak her türlü fikre/bilgiye açığım.
    Çok teşekkürler, bol ve hayırlı kazançlar olsun inşallah.

Karelin startini veriyom ;)
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

6. gerel in karel out son bir ay

Gerel aut karel in ;)
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

8. 4 den 7.50 oldu gerel doğaldır ama gerel kareli geçer eli kulagında

Sayfa 616/1081 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •